Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2020

Project uitgelicht: ACA-flats naar label A+

Mitros en Hemubo hebben de renovatie van het complex Atlas-, Centaurus- en Apollodreef (ACA) in Utrecht Overvecht afgerond. Het label is nu A+. 

Lees meer...

Dakdekkers werken landelijk samen in Toplevel

Toplevel is het nieuwe label waaronder veertien samenwerkende dakdekkersbedrijven landelijke dekking aanbieden, om zo hun opdrachtgevers te ontzorgen. 

Lees meer...

‘Flat met Toekomst’ moet opvolging krijgen

Het delen van ‘best practices’ kan helpen om de verduurzaming van woningen te versnellen en een vervolg te geven aan projecten als Flat met Toekomst. 

Lees meer...

Welke renovatie-oplossing verdient een Award?

Innovaties zijn onmisbaar om de enorme renovatie-opgave goed op te pakken. Wat is nu dé oplossing die bijdraagt aan betere en efficiëntere renovaties? 

Lees meer...

Vacuümglas met U-waarde lager dan triple glas

Global Glass Group introduceert vacuümglas met een U-waarde van 0,45. De dikte van het glas is slechts 8,3 mm, waarmee het in bestaande kozijnen past. 

Lees meer...

Project uitgelicht: energieleverende hoogbouw

Met het innovatie Inside Out renovatiesysteem gaat een Utrechtse hoogbouwflat energieleverend worden. Een proefwoning bleek een succesvolle test.

Lees meer...

Rotterdam wil nog twaalf wijken gasloos maken

Rotterdam start een verkenning om nog twaalf wijken van het aardgas af te halen. Eerder al startte een gebiedsaanpak om vijf buurten gasloos te maken.

Lees meer...

Retrotec kalibreert blowerdoor-testapparatuur

Vanwege toenemende vraag heeft Retrotec twee nieuwe kalibratiekamers voor blowerdoortestapparatuur in gebruik genomen, naast de twee die het al had.

Lees meer...

Atlas gaat voor internationale BREEAM Award

Vijf Nederlandse projecten zijn genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. Gebouw Atlas van TU Eindhoven is daarvan het enige renovatieproject.

Lees meer...

DNA zet in op woonlastenneutraal renoveren

DNA in de Bouw zet in 2020 in op WoonlastenNeutraal Renoveren. DNA participeert met dit thema in het grote innovatieprogramma IEBB.

Lees meer...

Project uitgelicht: Verduurzaamd Metropolitan

Middels een grootscheepse renovatie is het kantoorpand Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas van energielabel E naar A++ gegaan.

Lees meer...

Meer ruimte voor innovatie in asbestsanering

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die ervoor moet zorgen dat er meer ruimte komt voor innovatieve methoden voor asbestsanering.

Lees meer...

NRP op zoek naar de beste renovaties van 2019

De tiende editie van de nationale prijs NRP Gulden Feniks is van start gegaan. NRP bekroont hiermee inspirerende renovatie- en transformatieprojecten.

Lees meer...

Warme voeten in voormalige kazerne

De Prinses Julianakazerne in Den Haag wordt getransformeerd tot wooncomplex. Om het wooncomfort te verhogen zijn de bestaande betonvloeren geïsoleerd.

Lees meer...

Nieuw consortium wil woningrenovatie versnellen

Een bouwsectorbreed samenwerkingsverband vormt een consortium om betaalbare en gebruikersvriendelijke renovatieconcepten te ontwikkelen.

Lees meer...