Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Mogelijk toch weer voordelig energielabel


Het nieuwe energielabel is vanaf juli 2021 mogelijk toch voordelig online aan te vragen. Dit staat in een wetswijziging die is aangenomen door de Tweede Kamer.  Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) onderzoekt nu de mogelijkheden voor dit plan, zo meldt Vereniging Eigen Huis.

Vereniging Eigen Huis is er nog niet gerust op dat dit daadwerkelijk gaat gebeuren en roept huiseigenaren op om nog dit jaar een energielabel aan te vragen, dat veel goedkoper is. Vereniging Eigen Huis heeft eerder forse bezwaren geuit tegen het nieuwe label. “Het jaagt eigenaren alleen maar op kosten en biedt kopers geen meerwaarde. Voor hen zijn de uitwerking van het Klimaatakkoord over isolatiemaatregelen, subsidies, financieringsmogelijkheden en duidelijkheid over de wijkaanpak veel belangrijker”, zegt Cindy van de Velde algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis.

Energieadviseur

Vanaf 1 januari geldt het nieuwe, duurdere energielabel. Een energieadviseur komt thuis langs voor een woninginspectie en kent vervolgens het label toe. Deze expert rekent hiervoor vermoedelijk tussen de €200 en €300. Het huidige Vereenvoudigde Energie Label kost gemiddeld €7,50 en kunnen huiseigenaren online aanvragen. Hiervoor is geen inspectie thuis nodig.

Dankzij de Tweede Kamer is het nieuwe energielabel vanaf 1 juli 2021 mogelijk ook online aan te vragen, al dan niet met ondersteuning van een energieadviseur op afstand. De minister onderzoekt de komende maanden dit plan. Mogelijk wordt het label hierdoor goedkoper omdat er geen expert aan huis nodig is. Voor de eerste helft van 2021 geldt sowieso nog gewoon het duurdere label. Omdat er nog veel onzekerheid is over de periode daarna, herhaalt Vereniging Eigen Huis haar oproep aan huiseigenaren om nog voor 1 januari 2021 een energielabel aan te vragen op energielabelvoorwoningen.nl.

Ga terug