Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Renoveren én transformeren

De vakbeurs Renovatie & Transformatie - voorheen genaamd RENOVATIE - is sinds 2010 hét live platform voor kennisdeling daaromtrent. Duizenden professionals uit de bouwkolom en hun opdrachtgevers bezoeken deze voor informatie, inspiratie, ontmoeten en zakendoen.

Data en tickets

Editie 9 van Renovatie & Transformatie vindt plaats op dinsdag 14, woensdag 15 en donderdag 16 mei 2024. Toegang is gratis voor professionals.

Compleet en met wisselwerking

Renovatie & Transformatie biedt innovatie en een actueel kennisprogramma. De vakbeurs vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als de vakbeurzen MONUMENT en HOUTBOUW

Dé ontmoetingsplaats
voor renovatie en
herbestemming

×

Het laatste nieuws

Henk Zoontjens, directeur van VMRG: "Metaal biedt ongekende vormvrijheid"

VMRG is kennispartner van de vakbeurs. Op woensdag 15 mei organiseert de brancheorganisatie voor de metalen gevelbouw er een ronde tafelsessie. Wij spraken directeur Henk Zoontjens over de toepassing van metalen ramen, deuren en vliesgevels in gebouwen bij renovatie, transformatie en groot onderhoud.

Lees meer...

Qbuild zet innovaties in voor onderhoud

Innovaties worden steeds belangrijker bij onderhoud. Om onder meer onderhoud voorspelbaar te maken, lekkages te detecteren en storingsmeldingen efficiënter te maken.

Lees meer...

Overzetschoorsteen is snel groot onderhoud

Bij groot onderhoud blijkt vaak dat oude schoorstenen niet meer voldoen aan hedendaagse eisen. Regelmatig is er sprake van lekkage en vormt de schoorsteen een koudebrug.

Lees meer...

Wouter van den Berg (Nebest): "Inspectie is onmisbaar bij het plannen voor bestaand vastgoed"

Een sterke focus op het bestaande. Dat is wat ingenieurs- en adviesbureau Nebest kenmerkt. Niet voor niets ligt de basis van het bureau in het uitvoeren van inspecties. Daarmee brengt Nebest de restlevensduur in kaart of bijvoorbeeld de oorzaken van schades. Zulke inspecties zijn feitelijk onmisbaar bij onderhoud en transformatie van vastgoed.

Lees meer...

Okke Spruit, directeur van OnderhoudNL: "Het is een hoogwaardige sector geworden"

De onderhoudsbranche is ‘redelijk positief’ over de afgelopen periode. “Dat betekent dat we niet klagen, maar het kan beter als we geen obstakels tegen zouden komen. Hobbels in het verhaal.” Aldus directeur Okke Spruijt van Koninklijke OnderhoudNL.

Lees meer...

Gemeenten helpen huishoudens met isoleren

Maar liefst 337 van de 342 Nederlandse gemeenten vroegen vorig jaar subsidie aan voor de Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie (SpUk LAI). Hiermee kunnen zij eigenaren helpen om hun koopwoning met een lage WOZ-waarde te isoleren en zo het energielabel te verbeteren.

Lees meer...

Kennispartners

Mediapartners