Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Renoveren én transformeren

De vakbeurs Renovatie & Transformatie - voorheen genaamd RENOVATIE - is sinds 2010 hét live platform voor kennisdeling daaromtrent. Duizenden professionals uit de bouwkolom en hun opdrachtgevers bezoeken deze voor informatie, inspiratie, ontmoeten en zakendoen.

Data en tickets

Editie 10 van Renovatie & Transformatie vindt plaats op dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 mei 2025. Toegang is gratis voor professionals.

Compleet en met wisselwerking

Renovatie & Transformatie biedt innovatie en een actueel kennisprogramma. De vakbeurs vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als de vakbeurzen MONUMENT en HOUTBOUW

Dé ontmoetingsplaats
voor renovatie en
herbestemming

×

Het laatste nieuws

Vakbeurzen in Den Bosch onderstrepen positief marktsentiment rondom onderhoud, renovatie en biobased bouwen

Behoud en verduurzaming van bestaand vastgoed en de toekomst van biobased bouwen: daar draaide het om, vorige week in de Brabanthallen in Den Bosch. Matchmaker in de energietransitie 54events uit Breukelen organiseerde er, voor de tweede keer in deze combinatie, de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW.

Lees meer...

Project: prefab badkamers bij transformatie

Prefabricage kan ook in renovatie en transformatie ver worden doorgevoerd. Bijvoorbeeld door te werken met prefab badkamers die kant en klaar op hun plek worden gezet. Dat scheelt enorm veel werk en werklieden op de bouw, zo bleek onder meer bij de transformatie van De Statenhof in Leiderdorp.

Lees meer...

Stekerbaar installeren verhoogt bouwtempo

Bij de helft van het totale aantal transformaties worden al stekerbare installaties toegepast. Voor nieuwbouw van woningen in prefab modules is het zelfs onmisbaar en ook bij grootschalige renovaties wordt steeds vaker gekozen voor stekerbare elektra.

Lees meer...

'Voor industriële processen en prefabricage heb je een continue stroom nodig en een volwassen markt.'

Met het huidige tempo van verduurzaming van bestaande woningen worden de doelen voor 2030 en 2050 niet gehaald. Verbouwstromen is opgericht om de verduurzaming te versnellen.

Lees meer...

Een prefab renovatievloer die vochtbestendig is

Compofloor is een prefab oplossing voor de vervanging van begane grondvloeren. Compofloor heeft een isolatiewaarde van minimaal 4,38 m2K/W en is vochtongevoelig. De prefab op maat gemaakt elementen zijn licht en gemakkelijk hanteerbaar.

Lees meer...

Haico van Nunen: 'De kansen zijn groot voor prefab in renovatie'

Prefabricage en industrialisatie zijn onmisbaar om de verduurzaming van woningen te versnellen. Voor het opzetten van productielijnen is echter voldoende en continue vraag uit de markt nodig, maar die markt is op dit moment nog onvoldoende doordrongen van de urgentie.

Lees meer...

Kennispartners

Mediapartners