Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

RENOVATIE 2022

RENOVATIE 2022 vindt plaats op dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022.
Volg ons via LinkedIn en de digitale nieuwsbrief!

Vakbeurs en kennisplatform over efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren

RENOVATIE is een vakbeurs voor zakelijk betrokkenen bij (een) renovatie. Hét platform voor kennisdelen en zakendoen rondom het snel, efficiënt en omgevingsvriendelijk verbeteren van woningen en utiliteitsgebouwen.

Up-to-date en compleet

De beurs biedt een volledig aanbod van innovaties en best practices en een actueel kennisprogramma. En vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats met MONUMENT, die gaat over beheer en onderhoud van monumentaal vastgoed.

Comfort & Functionaliteit

Herstel & Onderhoud

Energie & Circulair

Kennis & Advies

×

Het laatste nieuws

Project uitgelicht: groot onderhoud Overvecht

Mitros en Hemubo zijn gestart met het opknappen van 232 woningen aan de Tigris- en Haifadreef in Utrecht Overvecht. Dit betreft twee 10-hoogflats aan de zogenoemde THEMA-dreven, waartoe ook de St. Eustatiusdreef en St. Maartendreef behoren. Deze twee dreven worden hierna aangepakt. Het groot onderhoud van de in totaal 432 huurwoningen is naar verwachting binnen twee jaar afgerond.

Lees meer...

RTL Nieuws: gebreken in 80.000 huurwoningen

Zeker 80.000 sociale huurwoningen vertonen flinke gebreken, zo meldt RTL Nieuws na onderzoek op basis van onder meer cijfers van de Autoriteit woningcorporaties. De onderhoudsconditie van deze woningen is matig tot zeer slecht, waardoor snel onderhoud noodzakelijk zou zijn.

Lees meer...

Consument zoekt naar isolatie-oplossingen

Maandelijks voert de Nederlandse consument meer dan een kwart miljoen zoekopdrachten uit op het gebied van het isoleren van een ruimte. Circa 44% van het zoekvolume van soorten isolatie heeft betrekking op het huis/de woning. Op de tweede plaats staat de garage met een aandeel van 22,6 procent in het zoekvolume. Op de derde plaats vinden we de schuur.

Lees meer...

Tekort installateurs vertraagt verduurzaming

Het vinden van een installateur wordt steeds moeilijker, vooral in de grote steden. Inmiddels is 30 procent van de vacatures in de installatiesector onvervulbaar. Dat is hoger dan voor de corona-uitbraak en hoger dan in de bouwsector en industrie. Dit heeft tot gevolg dat de verduurzaming van woningen en andere gebouwen grote vertraging kan oplopen. Dit blijkt uit data van de arbeidsmarktindicator van ABN AMRO over de installatiesector.

Lees meer...

Ruim 1.3 miljard voor verduurzaming gebouwen

Het kabinet maakt ruim 1,3 miljard euro vrij voor de verduurzaming van woningen en gebouwen: ongeveer een half miljard voor een nationaal isolatieprogramma, een kwart miljard voor de toepassing van warmtepompen en een half miljard voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Daarnaast worden gemeenten en energieregio’s financieel ondersteund bij de uitvoeringskosten van het Klimaatakkoord.

Lees meer...

BAM Wonen verduurzaamt circulair in Bussum

BAM Wonen heeft voor Amvest in Bussum 92 huurappartementen verduurzaamd. Vrijkomende materialen hebben zo veel mogelijk aangeboden voor hergebruik.

Lees meer...

Kennispartners

Mediapartners