Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Vakbeurs en kennisplatform over efficiënt en omgevingsvriendelijk renoveren

RENOVATIE is een vakbeurs voor zakelijk betrokkenen bij (een) renovatie. Hét platform voor kennisdelen en zakendoen rondom het snel, efficiënt en omgevingsvriendelijk verbeteren van woningen en utiliteitsgebouwen.

[RENOVATIE 2020 is vanwege de corona-uitbraak door organisator 54events verplaatst naar dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober 2020.]

Gaat RENOVATIE door?

We begrijpen dat deze vraagt bij u speelt, gezien COVID-19. Het antwoord is ja, daar gaan wij van uit. Hier staat meer informatie over de stand van zaken op dit moment.

Up-to-date en compleet

De beurs biedt een volledig aanbod van innovaties en best practices en een actueel kennisprogramma. De beurs vindt gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats met MONUMENT, die gaat over beheer en onderhoud van monumentaal vastgoed.

RENOVATIE maakt dit jaar onderdeel uit van de Nationale Energie Week. En vindt daarmee ook gelijktijdig en op dezelfde locatie plaats als Vakbeurs Energie en de vakbeurzen PREFAB, Zero Emission | Ecomobiel en Industrial Heat & Power.

Gratis toegang bij tijdige voorregistratie

RENOVATIE en MONUMENT zijn gratis voor iedereen die zich tijdig voorregistreert. Klik hier om een gratis ticket te regelen. Bezoekers hebben over en weer vrij toegang. Een kaartje aan de deur kost € 25,-.

Comfort & Functionaliteit

Herstel & Onderhoud

Energie & Circulair

Kennis & Advies

×

Het laatste nieuws

Beursbezoekers onderstrepen belang vakbeurzen

In het kader van de Nationale Energie Week, die plaatsvindt in de tweede week van oktober, onderzocht beursorganisator 54events de stemming onder potentiële beursbezoekers. Maar liefst 1.627 respondenten gaven hun mening. Daarvan gaf 82% aan in oktober graag voor een bezoek naar de Brabanthallen te komen, als dit van overheidswege is toegestaan.

Lees meer...

54events lanceert congres OFFSITE International

54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie en de bouw- en vastgoedgerelateerde vakbeurzen PREFAB en RENOVATIE, organiseert komend najaar in Den Bosch de eerste editie van OFFSITE International, een nieuw internationaal congres in het kader van industrieel en modulair bouwen en renoveren.

Lees meer...

Project uitgelicht: NOM met stadsverwarming

Portaal renoveert 110 appartementen aan de Kwango-, Kasaï- en Gambiadreef in Utrecht Overvecht met stadsverwarming naar Nul op de Meter. Portaal maakte het renovatieplan voor deze woningen samen met DuraVermeer en een meedenkgroep van bewoners. Portaal meldt dat maar liefst 97% van de bewoners daarmee instemde. Het gaat om 110 appartementen in de sociale huur, verdeeld over twaalf portieken, in vier woonlagen. De begane grond bevat enkele slaapkamers, bergingen, garages en entrees. 

Lees meer...

SL-combinatievloer vervangt houten vloer

De PS-combinatievloer met betonnen balken en EPS-vulelementen is al 40 jaar lang het basisproduct van Havebo uit Den Dolder. Om het aannemers zo gemakkelijk mogelijk te maken sloot Havebo bij de ontwikkeling van een product voor de renovatie van bestaande vloeren daar zo nauw mogelijk op aan. Dat resulteerde in de SL-combinatievloer. Hiermee is een bestaande vloer te vervangen zonder zaagwerk en met minimaal afval. 

Lees meer...

Nieuwe ClimaWand: alles in één voor renovatie

ClimaLevel heeft speciaal voor renovaties een wandelement ontwikkeld dat koelt en verwarmt en verse ventilatielucht klimatiseert en inblaast. De nieuwe ClimaWand heeft een inbouwdiepte van 70 tot 90 mm en vormt een vrijwel onzichtbaar element. Alleen de designroosters voor de ventilatielucht blijven in het zicht. 

Lees meer...

Circulair renoveren levert winst op

Met het auditen van 84 projecten wil Cirkelstad over drie jaar een ambitieuze maar haalbare standaard voor circulariteit bepalen. Meer aandacht voor hergebruik door renovatie is daarbij vanzelfsprekend, maar er is bovenal een heel andere benadering van een renovatieproject nodig. Dat kan een positieve milieu-impact opleveren en materialen en geld besparen. 

Lees meer...

Kennispartners

DNA in de bouw
FedEC
Renda
NVDO

Mediapartners