Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Project: prefab badkamers bij transformatie

Prefabricage kan ook in renovatie en transformatie ver worden doorgevoerd. Bijvoorbeeld door te werken met prefab badkamers die kant en klaar op hun plek worden gezet. Dat scheelt enorm veel werk en werklieden op de bouw, zo bleek onder meer bij de transformatie van De Statenhof in Leiderdorp.

Lees meer...

Stekerbaar installeren verhoogt bouwtempo

Bij de helft van het totale aantal transformaties worden al stekerbare installaties toegepast. Voor nieuwbouw van woningen in prefab modules is het zelfs onmisbaar en ook bij grootschalige renovaties wordt steeds vaker gekozen voor stekerbare elektra.

Lees meer...

'Voor industriële processen en prefabricage heb je een continue stroom nodig en een volwassen markt.'

Met het huidige tempo van verduurzaming van bestaande woningen worden de doelen voor 2030 en 2050 niet gehaald. Verbouwstromen is opgericht om de verduurzaming te versnellen.

Lees meer...

Een prefab renovatievloer die vochtbestendig is

Compofloor is een prefab oplossing voor de vervanging van begane grondvloeren. Compofloor heeft een isolatiewaarde van minimaal 4,38 m2K/W en is vochtongevoelig. De prefab op maat gemaakt elementen zijn licht en gemakkelijk hanteerbaar.

Lees meer...

Haico van Nunen: 'De kansen zijn groot voor prefab in renovatie'

Prefabricage en industrialisatie zijn onmisbaar om de verduurzaming van woningen te versnellen. Voor het opzetten van productielijnen is echter voldoende en continue vraag uit de markt nodig, maar die markt is op dit moment nog onvoldoende doordrongen van de urgentie.

Lees meer...

Bezoekersregistratie OPEN

Van dinsdag 14 tot en met donderdag 16 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch weer gelijktijdig de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW plaats. Belangrijkste thema’s zijn er er de verbetering van - al dan niet monumentaal - vastgoed en innovaties in hout, biobased en hybride bouw. Toegang is gratis voor professionals.

Lees meer...

'Bij Qvantum maken we warmtepompen onderdeel van de oplossing om het elektriciteitsnet te stabiliseren'

"Met het openen van ons Qvantum kantoor in Nederland, was het niet de bedoeling om de zoveelste traditionele warmtepompleverancier te worden! We willen juist een aanjager zijn van de energietransitie en met onze slimme energiesystemen tegelijkertijd het capaciteitsprobleem op het elektriciteitsnet verminderen."

Lees meer...

‘Transitie gebouwde omgeving is in volle gang’

Corporaties gaven in 2023 ruim 9 miljard euro uit aan onderhoud en verduurzaming. Woningeigenaren vroegen voor 115.175 woningen ISDE-subsidie aan. Het aantal warmtepompen in de bestaande bouw? Bijna 110.000, waarvan minimaal de helft hybride. Een duik in de cijfers.

Lees meer...

Ventileren met warmteterugwinning wint terrein

Ventileren met warmteterugwinning is bezig aan een opmars in de bestaande bouw. Voor elke situatie is vandaag de dag wel een oplossing te bedenken. “Het assortiment is gewoon heel erg breed”, beaamt product manager Ellen Feddes van fabrikant Zehnder.

Lees meer...

PBL werkt Startanalyse aardgasvrije buurten bij

Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) komt eind 2024 met een bijgewerkte Startanalyse aardgasvrije buurten. Om een zo actueel mogelijk beeld te kunnen geven, vraagt het input van gemeenten.

Lees meer...