Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Meerlaagse folies houden isolatiepakket slank

Meerlaagse reflecterende folies leveren een hoge isolatiewaarde bij een relatief geringe dikte. Ze zijn daardoor ideaal voor na-isolatie van vloer, gevel en dak. BZW Holland levert zelfs een dampopen meerlaagse reflecterende folie, die geschikt is om een dak aan de buitenzijde te isoleren.

Lees meer...

Pluimers verduurzaamt al bijna 50 jaar

Met een totaalpakket aan (na)-isolatie werkt Pluimers Isolatie al bijna 50 jaar aan de verduurzaming van Nederland, zowel in woningen als utiliteit. Pluimers houdt daarbij het gehele proces in eigen hand. Van contact en inspectie tot en met uitvoering heeft de klant maar met één partij en dus één aanspreekpunt te maken.

Lees meer...

Na-isolatie met Aerogel basis voor gasloos

Een gasloze woning is vaak voorzien van een warmtepomp en een laagtemperatuur-verwarmingssysteem. Om dat goed te laten functioneren is een thermische schil nodig met een goede isolatiewaarde, conform de trias energetica. Traditionele na-isolatie van een spouw van veelal 60 mm is daarvoor niet voldoende. Het innovatieve Airofill Wall Insulation presteert veel hoger en vormt wel een goede basis voor een gasloze woning.

Lees meer...

URETEK lift verzakte en scheve betonvloeren

Verzakte betonvloeren krijgen een tweede leven door ze weer naar de juiste hoogte te liften met URETEK FloorLift®. De methode werkt snel en veroorzaakt minimale overlast. De bestaande betonvloer blijft gehandhaafd. Zelfs vloeren waarvan het oppervlak geen beschadigingen mogen oplopen, zijn op deze manier te liften.

Lees meer...

Gemakkelijk werken met stalen vloerligger

Met zijn SL-combinatievloer maakt Havebo het bouwers zo gemakkelijk mogelijk om een bestaande vloer te vervangen, zonder zaagwerk en minimaal afval.

Lees meer...

Hoogwaardige vervanger voor houten vloer

Met composiet elementen is een houten vloer snel en gemakkelijk te vervangen. De elementen combineren een hoge isolatiewaarde met een laag gewicht. Compofloor prefabriceert de elementen vooraf op maat, waardoor een houten vloer meestal binnen een dag te vervangen is.

Lees meer...

Project uitgelicht: groot onderhoud Overvecht

Mitros en Hemubo zijn gestart met het opknappen van 232 woningen aan de Tigris- en Haifadreef in Utrecht Overvecht. Dit betreft twee 10-hoogflats aan de zogenoemde THEMA-dreven, waartoe ook de St. Eustatiusdreef en St. Maartendreef behoren. Deze twee dreven worden hierna aangepakt. Het groot onderhoud van de in totaal 432 huurwoningen is naar verwachting binnen twee jaar afgerond.

Lees meer...

RTL Nieuws: gebreken in 80.000 huurwoningen

Zeker 80.000 sociale huurwoningen vertonen flinke gebreken, zo meldt RTL Nieuws na onderzoek op basis van onder meer cijfers van de Autoriteit woningcorporaties. De onderhoudsconditie van deze woningen is matig tot zeer slecht, waardoor snel onderhoud noodzakelijk zou zijn.

Lees meer...

Consument zoekt naar isolatie-oplossingen

Maandelijks voert de Nederlandse consument meer dan een kwart miljoen zoekopdrachten uit op het gebied van het isoleren van een ruimte. Circa 44% van het zoekvolume van soorten isolatie heeft betrekking op het huis/de woning. Op de tweede plaats staat de garage met een aandeel van 22,6 procent in het zoekvolume. Op de derde plaats vinden we de schuur.

Lees meer...

Tekort installateurs vertraagt verduurzaming

Het vinden van een installateur wordt steeds moeilijker, vooral in de grote steden. Inmiddels is 30 procent van de vacatures in de installatiesector onvervulbaar. Dat is hoger dan voor de corona-uitbraak en hoger dan in de bouwsector en industrie. Dit heeft tot gevolg dat de verduurzaming van woningen en andere gebouwen grote vertraging kan oplopen. Dit blijkt uit data van de arbeidsmarktindicator van ABN AMRO over de installatiesector.

Lees meer...