Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Krapte op elektriciteitsnet raakt iedereen

Het elektriciteitsnet in Nederland loopt de komende jaren steeds meer plekken tegen zijn grenzen aan. Dit speelt inmiddels in alle provincies.

Lees meer...

Project in uitvoering: label A Jolandaflat

Voor woningcorporatie Vidomes is Heembouw in juni 2021 gestart met onderhoud en verduurzaming van 90 woningen aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk. Het complex is begin jaren 60 gebouwd. Het woongebouw Jolandaflat krijgt een nieuwe uitstraling en alle woningen worden voorzien van nieuwe keukens en badkamers. Na de werkzaamheden hebben alle woningen een energielabel A.

Lees meer...

8 miljard uitgegeven aan verduurzamen woning

Nederlanders hebben in 2020 ruim 8,1 miljard euro besteed aan het verduurzamen van hun woning. Dit betrof vooral isolatie en verwarming. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.000 Nederlanders.

Lees meer...

Bedrijfsleven investeert in energiebesparing

Ondanks Covid-19 hebben Nederlandse bedrijven in 2020 samen voor ruim 1,7 miljard euro aan investeringen in energiezuinige maatregelen gemeld. Dit blijkt uit het jaarbericht 2020 van de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Lees meer...

Woningen te langzaam klimaatbestendig

Voor veel Nederlanders is onduidelijk hoe zij hun huis kunnen aanpassen aan hitte en wateroverlast en bij wie zij moeten aankloppen. “Meer informatie en coördinatie zijn nodig, anders komt het er niet van”, zegt Michiel Delfos, directeur Schade en Inkomen bij Achmea, naar aanleiding van een eigen jaarlijks onderzoek.

Lees meer...

Project: circulaire aanpak blauw-groen dak

Bij de aanleg van een nieuw blauw-groen dak bij sociale huurwoningen aan het J.F. Berghoefplantsoen in Amsterdam gaan dakspecialist Consolidated en leverancier Derbigum in samenwerking met woningcorporatie Stadgenoot de oude dakbanen recyclen en verwerken tot een nieuwe grondstof: Derbitumen.

Lees meer...

Freyssinet: breed in betonherstel

Van galerijen tot parkeergarages en bruggen en viaducten. Betonproblemen komen overal voor. Freyssinet Nederland heeft zich gespecialiseerd in het herstel hiervan en heeft daarvoor diverse technieken ontwikkeld.

Lees meer...

6,7 miljoen m2 asbestdaken gesaneerd in 2020

Na een 'topjaar' in 2018 met 12,8 miljoen m2 gesaneerde daken, was er in 2019 en vorig jaar een daling van het aantal vierkante meters gesaneerde asbestdaken. In 2020 werd 6,7 miljoen m2 gesaneerd. In 2019 9,8 miljoen m2. De saneringssnelheid stabiliseert.

Lees meer...

Startup Use All Energy ontwikkelt PVT paneel

René Siegerink heeft niet stilgezeten sinds hij in 2010 startte met Use All Energy. Aanvankelijk lag zijn focus op het adviseren, leveren, installeren en monitoren van PV-panelen. Maar in 2012 ontwikkelde hij een eigen PVT-systeem.

Lees meer...

Routekaarten voor na-isolatie van woningen

Om partijen te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor na-isolatie van woningen, lanceert TKI Urban Energy de Routekaarten Na-isolatie.

Lees meer...