Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Nieuw: Roto 4-pans dakraam (advertorial)

Roto introduceert een nieuwe maat raam, ideaal voor renovaties van bestaande niet geïsoleerde zolderramen en nieuwbouwsituaties waar een functionele verluchting gecreëerd moet worden tegen zo laag mogelijke kosten.

Lees meer...

Project uitgelicht: het Amsterdams Museum

Het Amsterdam Museum staat aan de vooravond van een grootse renovatie. Die moet van het bestaande monument een toekomstbestendig stadsmuseum maken.

Lees meer...

‘Wachttijd voor energielabel niet heel lang’

De wachttijd voor het aanvragen is geen maanden maar circa twee tot vier weken. Dat stelt FedEC, de beroepsvereniging van energieadviseurs.

Lees meer...

‘Proeftuinen aardgasvrij’ tonen knelpunten

Structurele knelpunten voor het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving vragen extra aandacht op rijksniveau. Worden die knelpunten niet aangepakt, dan zal het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving lastig het gewenste tempo bereiken. Dat blijkt uit onderzoek door het Planbureau voor de Leefomgeving, dat betrokkenen interviewde bij veertien voorloper-wijken in de transitie naar aardgasvrij.

Lees meer...

Energielabel kantoren gaat te langzaam

Er voldoen nog te weinig kantoren aan energielabel C of beter. Het aantal dat aan de eisen voldoet stijgt te langzaam om de doelstelling te halen.

Lees meer...

PV kan mooie en waardevolle toevoeging zijn

PV is niet alleen functioneel, maar kan ook mooi zijn en een waardevolle toevoeging vormen voor een gebouw. Dat vereist wel een integrale aanpak, zo zegt BIPV Nederland.

Lees meer...

Project uitgelicht: Limburgs Museum Venlo

Het Limburgs Museum in Venlo start met een meerjarige verbouwing. Daarbij gaat het oudste nog bewaard gebleven tankstation weer open voor publiek.

Lees meer...

Transformatie vergt extra aandacht voor vloer

Transformatie van gebouwen is een belangrijk thema in vooral stedelijke gebieden. Dat vraagt om goede (contact)geluidisolatie, met name in de vloeren.

Lees meer...

Convenant voor Verduurzamen van koopwoningen

Partijen die een rol spelen bij de aankoop van een woning hebben afspraken gemaakt om verduurzaming actief onder de aandacht te brengen van de kopers.

Lees meer...

Best Practice: flatrenovatie Inside Out

Inside Out heeft in Utrecht een tienlaagse flat van Bo-Ex energieleverend gemaakt. Techniek is zo veel mogelijk in de nieuwe gevelelementen geplaatst.

Lees meer...