Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Consumenten investeren fors in verduurzaming

Nederlanders investeerden afgelopen jaar 14 miljard euro in de verduurzaming van hun woningen. LED-lampen, zonnepanelen en waterbesparende douchekoppen zijn het populairst.

Lees meer...

Twentse gemeenten sluiten Renovatiedeal

De gemeenten Almelo, Enschede en Hengelo gaan met elkaar aan de slag om energiearmoede terug te dringen. Hiervoor hebben zij de intentieovereenkomst Renovatiedeal Twente ondertekend.

Lees meer...

VvE’s hebben nog weinig verduurzamingsplannen

I&O Research heeft onderzoek gedaan onder 1.849 appartementseigenaren waaruit blijkt dat bijna alle VvE’s een verduurzamingsopgave hebben. Slechts 10% van de VvE’s heeft echter concrete plannen gemaakt.

Lees meer...

‘Renoveren levert VvE’s forse besparingen op’

Renoveren van appartementsgebouwen is gedoe en kost geld. Maar als je het goed aanpakt, levert het ook geld op door besparing op energiekosten en onderhoud, zo betogen experts Carl-peter Goossen en Clarence Rose.

Lees meer...

‘Groene oplossingen voor duurzaam renoveren’

Bij duurzaam renoveren past aandacht voor meer groen. Dat kan op daken, maar ook op gevels. Sempergreen heeft oplossingen voor zowel platte als hellende daken, maar ook voor de renovatie van gevels.

Lees meer...

Sneller na-isoleren: tijdwinst zonder gedoe

Gevels aan de binnenzijde isoleren is soms onvermijdelijk. Bijvoorbeeld in het geval van beschermd stadsgezicht en/of ongeschikte spouw. Dit lijkt uitdagend maar de oplossing is simpel!

Lees meer...

Throwback: de beurs op met redacteur Henk Wind 

Het is al weer even geleden, maar we blikken nu eenmaal met veel plezier terug op die geslaagde editie van de vakbeurs Renovatie & Transformatie, afgelopen mei in de Brabanthallen. Onze redacteur Henk Wind was er ook een dagje en deed verslag van zijn observaties.

Lees meer...

Vakbeurzen in Den Bosch onderstrepen positief marktsentiment rondom onderhoud, renovatie en biobased bouwen

Behoud en verduurzaming van bestaand vastgoed en de toekomst van biobased bouwen: daar draaide het om, vorige week in de Brabanthallen in Den Bosch. Matchmaker in de energietransitie 54events uit Breukelen organiseerde er, voor de tweede keer in deze combinatie, de vakbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW.

Lees meer...

Project: prefab badkamers bij transformatie

Prefabricage kan ook in renovatie en transformatie ver worden doorgevoerd. Bijvoorbeeld door te werken met prefab badkamers die kant en klaar op hun plek worden gezet. Dat scheelt enorm veel werk en werklieden op de bouw, zo bleek onder meer bij de transformatie van De Statenhof in Leiderdorp.

Lees meer...

Stekerbaar installeren verhoogt bouwtempo

Bij de helft van het totale aantal transformaties worden al stekerbare installaties toegepast. Voor nieuwbouw van woningen in prefab modules is het zelfs onmisbaar en ook bij grootschalige renovaties wordt steeds vaker gekozen voor stekerbare elektra.

Lees meer...