Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Project uitgelicht: Achter Sint Pieter 200

Universiteit Utrecht renoveert Achter Sint Pieter 200. Dit betreft functionele verbeteringen en het comfort. De werkzaamheden startten in maart.

Lees meer...

TNO pleit voor nieuwe aanpak energietransitie

TNO wil de energietransitie versnellen met een aanpak van groepen van vergelijkbare gebouwen, waarop vergelijkbare oplossingen toepasbaar zijn.

Lees meer...

‘Deltaplan Funderingsschade’ aangeboden

Eén miljoen koop- en huurwoningen lopen de komende dertig jaar een aanzienlijk risico op funderingsschade als er niet wordt ingegrepen.

Lees meer...

School kiest voor circulair renoveren

Basisschool De Wijde Wereld in Haarlem kiest voor circulaire renovatie. Het gebouw behoudt z’n goede eigenschappen; de slechte delen worden gesloopt.

Lees meer...

Woonwijk uit jaren 70 gaat over op waterstof

Enexis Groep en Groninger Huis starten een uniek project door een jaren 70 woonwijk in Wagenborgen aan te sluiten op een waterstofnetwerk.

Lees meer...

54events verplaatst voorjaarsbeurzen naar 2022

Beursorganisator 54events heeft vanwege de aanhoudende onzekerheid over de haalbaarheid van grotere zakelijke bijeenkomsten haar vakbeurzen RENOVATIE, MONUMENT en HOUTBOUW uitgesteld naar dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022.

Lees meer...

Nieuw: Roto 4-pans dakraam (advertorial)

Roto introduceert een nieuwe maat raam, ideaal voor renovaties van bestaande niet geïsoleerde zolderramen en nieuwbouwsituaties waar een functionele verluchting gecreëerd moet worden tegen zo laag mogelijke kosten.

Lees meer...

Project uitgelicht: het Amsterdams Museum

Het Amsterdam Museum staat aan de vooravond van een grootse renovatie. Die moet van het bestaande monument een toekomstbestendig stadsmuseum maken.

Lees meer...

‘Wachttijd voor energielabel niet heel lang’

De wachttijd voor het aanvragen is geen maanden maar circa twee tot vier weken. Dat stelt FedEC, de beroepsvereniging van energieadviseurs.

Lees meer...

‘Proeftuinen aardgasvrij’ tonen knelpunten

Structurele knelpunten voor het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving vragen extra aandacht op rijksniveau. Worden die knelpunten niet aangepakt, dan zal het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving lastig het gewenste tempo bereiken. Dat blijkt uit onderzoek door het Planbureau voor de Leefomgeving, dat betrokkenen interviewde bij veertien voorloper-wijken in de transitie naar aardgasvrij.

Lees meer...