Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

VMRG kennispartner van de vakbeurzen Renovatie & Transformatie én PREFAB

Binnen zowel de sectoren renovatie als prefabricage is er in de bouw veel aandacht voor de gevel en gevelelementen. Dit wordt uiteraard mede ingegeven door de enorme bouw- en renovatieopgave.

Lees meer...

Project: Renovatie iconische Drieklimatenkas

De omgevingsvergunning voor de Dieklimatenkas van de Hortus Botanicus Amsterdam is verleend. Daarmee komt de vernieuwing van de iconische kas weer een stap dichterbij.

Lees meer...

Subsidie Aardgasloos stimuleert innovaties

De subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) Aardgasloos heeft de afgelopen jaren diverse innovaties opgeleverd die helpen bij de overgang naar aardgasloze woningen, wijken en gebouwen.

Lees meer...

Bijna 4 keer meer duurzame energie in 10 jaar

In tien jaar is het aandeel duurzame energie gestegen van 4,7 procent in 2013 naar 16,7 procent nu. Dat meldt de Nederlandse Vereniging Duurzame Energie (NVDE) naar aanleiding van het feit dat het inmiddels tien jaar geleden is dat het Energieakkoord getekend werd.

Lees meer...

Prefab is ook bruikbaar in de renovatiesector

De vakbeurs PREFAB liet onlangs opnieuw zien dat prefabricage niet alleen iets is voor nieuwbouw, maar ook oplossingen biedt voor de renovatiesector. Hoe ver prefabricage bij renovatie kan gaan, is vooral afhankelijk van de logistiek.

Lees meer...

Op Vakbeurs Energie was veel voor bestaande bouw

Vakbeurs Energie - alweer even geleden - was ook voor de renovatiesector het bezoeken waard. Met name de installatiebranche was er volop aanwezig, waarbij oplossingen voor bestaande bouw steeds belangrijker worden.

Lees meer...

Project: vernieuwing ABN AMRO Foppingadreef

ABN AMRO, Edge en BAM Bouw en Techniek hebben het officiële startsein gegeven voor de bouwfase van de nieuwe thuisbasis van ABN AMRO aan de Foppingadreef in Amsterdam Zuidoost.

Lees meer...

Toenemende zorgen over geluid warmtepomp

De bekendheid van hybride warmtepompen stijgt, maar ook de zorgen erover, constateert Milieu Centraal. Ongeveer een derde van de woningeigenaren denkt dat een hybride warmtepomp veel geluid maakt en voor overlast zorgt.

Lees meer...

Verduurzaming VvE-gebouwen wordt makkelijker

De verduurzaming van VvE-gebouwen loopt achter vergeleken met woningen van particulieren en corporaties. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) heeft daarom een VvE-versnellingsagenda Verduurzaming gepresenteerd.

Lees meer...

Energieprestatie kantoren snel verbeterd

De energielabel C-verplichting heeft de energieprestaties van kantoren versneld beter gemaakt. Het aantal kantoren met minimaal label C steeg behoorlijk nadat de energielabelplicht bekendgemaakt werd: van 63% naar 77%.

Lees meer...