Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

BAM Wonen verduurzaamt circulair in Bussum

BAM Wonen heeft voor Amvest in Bussum 92 huurappartementen verduurzaamd. Vrijkomende materialen hebben zo veel mogelijk aangeboden voor hergebruik.

Lees meer...

Amsterdam herstelt historische winkelpuien

Met meer subsidie en minder regels wil Amsterdam eigenaren stimuleren om historische winkelpuien in hun volle glorie te herstellen.

Lees meer...

2 miljoen woningen rendabel te verduurzamen

Twee miljoen woningen zijn nu al betaalbaar te verduurzamen. De investeringen verdienen zich binnen 15 jaar terug en geven dus geen extra kosten.

Lees meer...

Steeds meer prefab voor renovatiemarkt

Prefabricage lijkt zich nog vooral te richten op nieuwbouw. Niettemin maakt ook de renovatiemarkt de stap naar prefab, liefst in handzame elementen.

Lees meer...

Vakbeurs: Alles over de energietransitie

De energietransitie is een belangrijk thema op de Vakbeurs Energie, zowel in het kennisprogramma als in het aanbod van de exposanten.

Lees meer...

Project in uitvoering: historisch Wijkje 77

De Alliantie en BAM Wonen starten met de verduurzaming van de 61 historische sociale huurwoningen in Wijkje 77 (Berg Zuid) in Amersfoort. Het project is in nauwe samenwerking met de bewoners vormgegeven. De werkzaamheden starten eind augustus. De oplevering staat gepland voor begin 2022.

Lees meer...

Meer dan helft kantoren nog geen label C

Over anderhalf jaar, 1 januari 2023, moeten kantoren minimaal energielabel C hebben. Meer dan de helft voldoet echter nog niet aan deze verplichting. Waar in de afgelopen jaren een constante groei in het aandeel groene energielabels te zien was, is deze groei in het afgelopen half jaar afgezwakt. Met nog anderhalf jaar te gaan, is dit geen gunstige ontwikkeling, stelt RVO.

Lees meer...

Eigen Huis: pas op voor stapeling maatregelen

Pas op voor een onoverzichtelijke stapeling aan verduurzamingsmaatregelen voor woningen en huiseigenaren, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. Dit naar aanleiding van de ambitieuze extra verduurzamingsmaatregelen die de Europese Commissie onlangs presenteerde in het ‘Fit for 55’-pakket dat bij de Green Deal hoort.

Lees meer...

Financiële wegwijzer maatschappelijk vastgoed

RVO heeft een nieuwe Wegwijzer beschikbaar die helpt bij de financiering van de verduurzaming van (klein) maatschappelijk vastgoed. De informatie in de financiële wegwijzer is concreet toegespitst op dit vastgoed.

 

Lees meer...

Saint-Gobain Projects wil beter renoveren

Saint-Gobain Projects ontwikkelt modulaire verbeterscenario’s voor renovatie en transformatie, met optimale prestaties op het gebied van welzijn, duurzaamheid en efficiëntie. Het bundelt daarbij onder meer alle kennis die aanwezig is binnen de diverse Saint-Gobain bedrijven.

Lees meer...