Nieuws - RENOVATIE & TRANSFORMATIE
Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

RVO stimuleert plaatsing van PV op het dak

De ‘Zonneladder’ geeft voor de plaatsing van PV-panelen de voorkeur aan daken. RVO zette voor gebouweigenaren een aantal aandachtspunten op een rij.

Lees meer...

Aardgasverbruik in gebouwen neemt toe

Gebouwen in Nederland gebruikten in 2021 iets meer aardgas dan in 2020, zo meldt de jaarlijkse monitor verduurzaming gebouwde omgeving van RVO.

Lees meer...

Nieuwe subsidieregeling Verduurzaming VvE

Op 1 januari startte de nieuwe Subsidieregeling verduurzaming verenigingen van eigenaars (SVVE), die wordt uitgevoerd door RVO Nederland.

Lees meer...

Motie: Verbod op enkel glas in huurwoningen

De druk om enkel glas in huurwoningen te verbieden, neemt toe. De Tweede Kamer roept het kabinet op om zo’n verbod in 2029 of 2030 in te laten gaan.

Lees meer...

1,5 miljoen woningen verduurzamen in 7 jaar

Natuur & Milieu heeft in de Woningmonitor inzichtelijk gemaakt in welke gemeenten en wijken de woningen staan met de slechte energielabels E, F of G.

Lees meer...

Project: renovatie UCG aan de Bloemsingel

Het gebouw aan de Bloemsingel 1 in Groningen wordt geschikt gemaakt als permanente huisvesting voor het University College Groningen (UCG).

Lees meer...

Verduurzaming loopt vast bij VvE’s

Een op de drie VvE's lukt het niet om met de bewoners overeenstemming te bereiken over verduurzaming, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Lees meer...

Energietransitie: 48.000 openstaande vacatures

Er staan 48.000 vacatures open voor vakmensen die de energietransitie mogelijk moeten maken, blijkt uit een analyse van het UWV.

Lees meer...

Aedes en KVK dagen mkb uit tot innovaties

Vijf grote organisaties willen huizen en tuinen verder verduurzamen. Ze dagen het mkb uit tot innovaties via de Aedes-KVK Business Challenge.

Lees meer...

Prefab oplossingen voor woningrenovatie

De markt van prefab-fabrikanten richt zich nog voornamelijk op nieuwbouw, maar ook voor renovatie kan prefab een interessante oplossing zijn.

Lees meer...