Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

"Ontwerpen met wat er al is als nieuwe norm"

Het grootste volume bouwmateriaal zit in de bestaande gebouwenvoorraad en die biedt dus ook het grootste potentieel voor circulariteit en grondstoffen. Ontwerpers moeten niet beginnen met een onbeschreven blad, maar creatief gaan werken vanuit wat er al is, zegt Mirjam Schmüll, co-founder van Brokkenmákers.

Lees meer...

"Beurs leidde tot na-isolatie van 130 vloeren"

Profijt Isolatie heeft de beurs Renovatie & Transformatie gekozen als platform om de zakelijke markt te bereiken. Met succes, want inmiddels isoleert het bedrijf de houten vloeren van 130 corporatiewoningen in Hoogeveen.

Lees meer...

Pilot waterstof in Wagenborgen van start

De eerste woningen in het Groningse dorp Wagenborgen zijn eind november aangesloten op het nieuw ontwikkelde waterstofnetwerk van pilot WaterstofWijk Wagenborgen.

Lees meer...

Meer hypotheekruimte voor verduurzaming

De leennormen voor hypothecair krediet worden op 1 januari 2024 op een aantal punten gewijzigd. Onder meer krijgen huishoudens meer leenruimte voor de koop van een energiezuinige woning én voor het verduurzamen van de eigen woning.

Lees meer...

Defensie gaat vastgoed verduurzamen

Het Rijksvastgoedbedrijf zet een volgende stap in het verduurzamen van de vastgoedportefeuille met de nieuwe ‘Routekaart verduurzamen’. Ook Defensievastgoed valt hier onder: “We hebben de routekaart samen met Defensie ontwikkeld. We konden daardoor de wensen van deze klant meenemen.”

Lees meer...

9600 woningen door transformaties in 2022

In 2022 zijn er 9600 woningen ontstaan uit transformaties van niet-woningen, zoals kantoren en winkels. Daarmee ligt het aantal woningtransformaties sinds 2015 voor het eerst onder de 10 duizend.

Lees meer...

Warmtepompen merendeels in bestaande bouw

In 2023 worden er waarschijnlijk 167.000 nieuwe warmtepompen geïnstalleerd bij woningen. Dat is bijna evenveel als de twee voorgaande jaren samen.

Lees meer...

VMRG kennispartner van de vakbeurzen Renovatie & Transformatie én PREFAB

Binnen zowel de sectoren renovatie als prefabricage is er in de bouw veel aandacht voor de gevel en gevelelementen. Dit wordt uiteraard mede ingegeven door de enorme bouw- en renovatieopgave.

Lees meer...

Project: Renovatie iconische Drieklimatenkas

De omgevingsvergunning voor de Dieklimatenkas van de Hortus Botanicus Amsterdam is verleend. Daarmee komt de vernieuwing van de iconische kas weer een stap dichterbij.

Lees meer...

Subsidie Aardgasloos stimuleert innovaties

De subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) Aardgasloos heeft de afgelopen jaren diverse innovaties opgeleverd die helpen bij de overgang naar aardgasloze woningen, wijken en gebouwen.

Lees meer...