Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Project uitgelicht: renovatie Rijkskantoor

Het Rijkskantoor Herman Gorterstraat 5 in Utrecht gaat bij een grootscheepse renovatie van energielabel B naar energieneutraal.

Lees meer...

Verduurzamen is complexe uitdaging voor VvE

VvE’s die willen verduurzamen, staan niet alleen voor uitdagingen op bouwtechnisch en financieel vlak, maar ook op juridisch en sociaal gebied.

Lees meer...

Mosa Panel: prefab renoveren met echte tegels

Mosa en wedi presenteren op RENOVATIE 2020 het renovatiesysteem Mosa Panel, een snel te monteren prefab systeem met keramische tegels.

Lees meer...

70% besparing mogelijk op logistiek

De praktijk bewijst dat een slimme aanpak een reductie mogelijk maakt tot wel 70% van de transporten in de bouwlogistiek, en dus uitstoot en overlast.

Lees meer...

Beursbezoekers onderstrepen belang vakbeurzen

In het kader van de Nationale Energie Week, die plaatsvindt in de tweede week van oktober, onderzocht beursorganisator 54events de stemming onder potentiële beursbezoekers. Maar liefst 1.627 respondenten gaven hun mening. Daarvan gaf 82% aan in oktober graag voor een bezoek naar de Brabanthallen te komen, als dit van overheidswege is toegestaan.

Lees meer...

54events lanceert congres OFFSITE International

54events, organisator van onder meer Vakbeurs Energie en de bouw- en vastgoedgerelateerde vakbeurzen PREFAB en RENOVATIE, organiseert komend najaar in Den Bosch de eerste editie van OFFSITE International, een nieuw internationaal congres in het kader van industrieel en modulair bouwen en renoveren.

Lees meer...

Project uitgelicht: NOM met stadsverwarming

Portaal renoveert 110 appartementen aan de Kwango-, Kasaï- en Gambiadreef in Utrecht Overvecht met stadsverwarming naar Nul op de Meter. Portaal maakte het renovatieplan voor deze woningen samen met DuraVermeer en een meedenkgroep van bewoners. Portaal meldt dat maar liefst 97% van de bewoners daarmee instemde. Het gaat om 110 appartementen in de sociale huur, verdeeld over twaalf portieken, in vier woonlagen. De begane grond bevat enkele slaapkamers, bergingen, garages en entrees. 

Lees meer...

SL-combinatievloer vervangt houten vloer

De PS-combinatievloer met betonnen balken en EPS-vulelementen is al 40 jaar lang het basisproduct van Havebo uit Den Dolder. Om het aannemers zo gemakkelijk mogelijk te maken sloot Havebo bij de ontwikkeling van een product voor de renovatie van bestaande vloeren daar zo nauw mogelijk op aan. Dat resulteerde in de SL-combinatievloer. Hiermee is een bestaande vloer te vervangen zonder zaagwerk en met minimaal afval. 

Lees meer...

Nieuwe ClimaWand: alles in één voor renovatie

ClimaLevel heeft speciaal voor renovaties een wandelement ontwikkeld dat koelt en verwarmt en verse ventilatielucht klimatiseert en inblaast. De nieuwe ClimaWand heeft een inbouwdiepte van 70 tot 90 mm en vormt een vrijwel onzichtbaar element. Alleen de designroosters voor de ventilatielucht blijven in het zicht. 

Lees meer...

Circulair renoveren levert winst op

Met het auditen van 84 projecten wil Cirkelstad over drie jaar een ambitieuze maar haalbare standaard voor circulariteit bepalen. Meer aandacht voor hergebruik door renovatie is daarbij vanzelfsprekend, maar er is bovenal een heel andere benadering van een renovatieproject nodig. Dat kan een positieve milieu-impact opleveren en materialen en geld besparen. 

Lees meer...