Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2024

Henk Zoontjens, directeur van VMRG: "Metaal biedt ongekende vormvrijheid"

VMRG is kennispartner van de vakbeurs. Op woensdag 15 mei organiseert de brancheorganisatie voor de metalen gevelbouw er een ronde tafelsessie. Wij spraken directeur Henk Zoontjens over de toepassing van metalen ramen, deuren en vliesgevels in gebouwen bij renovatie, transformatie en groot onderhoud.

Lees meer...

Qbuild zet innovaties in voor onderhoud

Innovaties worden steeds belangrijker bij onderhoud. Om onder meer onderhoud voorspelbaar te maken, lekkages te detecteren en storingsmeldingen efficiënter te maken.

Lees meer...

Overzetschoorsteen is snel groot onderhoud

Bij groot onderhoud blijkt vaak dat oude schoorstenen niet meer voldoen aan hedendaagse eisen. Regelmatig is er sprake van lekkage en vormt de schoorsteen een koudebrug.

Lees meer...

Wouter van den Berg (Nebest): "Inspectie is onmisbaar bij het plannen voor bestaand vastgoed"

Een sterke focus op het bestaande. Dat is wat ingenieurs- en adviesbureau Nebest kenmerkt. Niet voor niets ligt de basis van het bureau in het uitvoeren van inspecties. Daarmee brengt Nebest de restlevensduur in kaart of bijvoorbeeld de oorzaken van schades. Zulke inspecties zijn feitelijk onmisbaar bij onderhoud en transformatie van vastgoed.

Lees meer...

Okke Spruit, directeur van OnderhoudNL: "Het is een hoogwaardige sector geworden"

De onderhoudsbranche is ‘redelijk positief’ over de afgelopen periode. “Dat betekent dat we niet klagen, maar het kan beter als we geen obstakels tegen zouden komen. Hobbels in het verhaal.” Aldus directeur Okke Spruijt van Koninklijke OnderhoudNL.

Lees meer...

Gemeenten helpen huishoudens met isoleren

Maar liefst 337 van de 342 Nederlandse gemeenten vroegen vorig jaar subsidie aan voor de Specifieke Uitkering Lokale Aanpak Isolatie (SpUk LAI). Hiermee kunnen zij eigenaren helpen om hun koopwoning met een lage WOZ-waarde te isoleren en zo het energielabel te verbeteren.

Lees meer...

RVO brengt kansrijke daken voor PV in beeld

Welke daken zijn geschikt of geschikt te maken voor PV-panelen? Databestanden van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland brengen ze nu per regio in beeld. Zo kunnen dakeigenaren, installateurs en overheden gericht aan de slag met zonne-energie.

Lees meer...

Corporaties versnellen aanpak E,F,G labels

Corporaties voeren hun investeringen in verduurzaming op. Bijna 40% van de corporatiewoningen heeft energielabel A of beter. Het aantal woningen met energielabel E, F of G is ten opzichte van 2022 afgenomen van 247.400 naar 180.700 woningen. Dat blijkt uit de jaarlijkse benchmarkcijfers van Aedes vereniging van woningcorporaties.

Lees meer...

"Ontwerpen met wat er al is als nieuwe norm"

Het grootste volume bouwmateriaal zit in de bestaande gebouwenvoorraad en die biedt dus ook het grootste potentieel voor circulariteit en grondstoffen. Ontwerpers moeten niet beginnen met een onbeschreven blad, maar creatief gaan werken vanuit wat er al is, zegt Mirjam Schmüll, co-founder van Brokkenmákers.

Lees meer...

"Beurs leidde tot na-isolatie van 130 vloeren"

Profijt Isolatie heeft de beurs Renovatie & Transformatie gekozen als platform om de zakelijke markt te bereiken. Met succes, want inmiddels isoleert het bedrijf de houten vloeren van 130 corporatiewoningen in Hoogeveen.

Lees meer...