Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Een prefab renovatievloer die vochtbestendig is

Exposant: Compofloor


Compofloor is een prefab oplossing voor de vervanging van begane grondvloeren. Compofloor heeft een isolatiewaarde van minimaal 4,38 m2K/W en is vochtongevoelig. De prefab op maat gemaakt elementen zijn licht en gemakkelijk hanteerbaar.

Compofloor is een cassette van composiet die een kern van EPS omhult. Het eigen gewicht bedraagt 25 kg per vierkante meter. “Dat komt overeen met bestaande houten vloeren”, zegt Earl Kemp van Compofloor. De smalle vloerelementen zijn gemakkelijk te transporteren en blijven binnen het maximale tilgewicht.

“De elementen worden per project op maat gemaakt vanuit standaard elementen. Ze hoeven dus niet per project te worden geproduceerd. Hiermee kunnen we korte doorlooptijden realiseren. We meten daarvoor elk project zorgvuldig in. Toch is er in renovatie altijd enige flexibiliteit gewenst en ook dat kan in ons systeem.”

Vochtproblemen

Compofloor wordt veelal toegepast als vervanger van bestaande houten vloeren. Verbetering van de isolatiewaarde is een de redenen om een houten vloer te vervangen, maar vaak ook is de vloer aangetast door vochtproblemen. “Compofloor is totaal niet vochtgevoelig en zou zelfs zonder problemen onder water kunnen staan”, zegt Kemp.

Ook het ophangsysteem van de vloer is speciaal ontwikkeld voor renovatie. “We hebben een speciaal anker ontwikkeld , waarbij een koker in boorgaten van de fundering wordt geschoven. Die koker en zorgt voor een goede overbrenging van de belasting, ook bij een grillige, gemetselde fundering zoals die vaak voorkomt in oudere woningen. De ankers komen om de meter en zijn relatief eenvoudig aan te brengen.”

Vloerverwarming

De elementen vormen een stabiele vloer, waarop ook vloerverwarming mogelijk is. “Over de elementen komt een OSB IV plaat, die minder vochtgevoelig is dan de standaard OSB III. Daarop kunnen we vloerverwarming toepassen van slechts 15 mm dik. Dat is een watervoerend systeem, waarvoor we een partnerschap zijn aangegaan met de firma WARP. De leidingen komen in een vulmassa te liggen, waardoor het nog steeds een lichte renovatieoplossing is.”

De vraag naar vloerwarming neemt toe, zo merkt Kemp. “Dat is bij particulieren in wel 90% van de gevallen zo en ook bij corporaties neemt de vraag toe. Ook als je nog niet direct verder verduurzaamt, is aanleg van vloerverwarming wel een voorbereiding op de toekomst met laagtemperatuurverwarming. Zo voorzien we nu 300 woningen in Alkmaar van onze renovatievloer met vloerverwarming.”

Opvallend is dat Compofloor - op de vakbeurs te vinden in hal 1, stand A031 - inmiddels ook steeds vaker wordt toegepast in nieuwbouw: “Vooral als begane grondvloer in houtbouwprojecten is het de ideale combinatie.”

Ga terug