Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

2022

Project: renovatie UCG aan de Bloemsingel

Het gebouw aan de Bloemsingel 1 in Groningen wordt geschikt gemaakt als permanente huisvesting voor het University College Groningen (UCG).

Lees meer...

Verduurzaming loopt vast bij VvE’s

Een op de drie VvE's lukt het niet om met de bewoners overeenstemming te bereiken over verduurzaming, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Lees meer...

Energietransitie: 48.000 openstaande vacatures

Er staan 48.000 vacatures open voor vakmensen die de energietransitie mogelijk moeten maken, blijkt uit een analyse van het UWV.

Lees meer...

Aedes en KVK dagen mkb uit tot innovaties

Vijf grote organisaties willen huizen en tuinen verder verduurzamen. Ze dagen het mkb uit tot innovaties via de Aedes-KVK Business Challenge.

Lees meer...

Prefab oplossingen voor woningrenovatie

De markt van prefab-fabrikanten richt zich nog voornamelijk op nieuwbouw, maar ook voor renovatie kan prefab een interessante oplossing zijn.

Lees meer...

Project: Wonen in oude V&D in Bergen op Zoom

Het oude V&D pand in Bergen op Zoom is getransformeerd naar een woongebouw. Met een knipoog naar het verleden is het gebouw ANNO52 genoemd.

Lees meer...

Gasmonitor: weinig groei aantal warmtepompen

De hr-ketel blijft ook in 2021 het meest verkochte verwarmingsapparaat. De verkoop van de warmtepomp groeide met 16% maar vooral door nieuwbouw.

Lees meer...

“Zonder het bestuur van de VvE’s was het niet gelukt”

Woningcorporatie Eigen Haard en de VvE’s Senso 1 en 2 staan aan het begin van een renovatie. Namelijk 935 Amsterdamse woningen in portiekflats aardgasvrij-ready maken.

Lees meer...

BAM Wonen en Kumij verduurzamen circulair

BAM Wonen en Kumij zetten zich in voor circulair verduurzamen van 25 huurwoningen in Rockanje, met hergebruik van te vervangen kozijnen.

Lees meer...

Aantal aanvragen ISDE-subsidie verdubbelt

Steeds meer woningeigenaren zijn bezig met de verduurzaming van hun woningen en gebouwen, zo ziet RVO aan de cijfers van de ISDE-subsidie.

Lees meer...

Project: transformatie ENKA-Kantinegebouw

In het voormalige ENKA-Kantinegebouw in Ede (1951) is basisschool ‘De Ontdekking’ geopend. Het Rijksmonument is bijna energieneutraal geworden.

Lees meer...

Rookmelder plaatsen is noodzakelijk onderhoud

Het plaatsen van rookmelders valt volgens de rechter onder noodzakelijk onderhoud. De huurder is dus verplicht daar medewerking aan te verlenen.

Lees meer...

TNO test slim raam dat energie bespaart

Het ‘slimme raam’ dat TNO heeft ontwikkeld, presteert goed in een eerste pilot. Het raam schakelt automatisch tussen zoninstraling en zonwering.

Lees meer...

BZK zet in op toezicht Energielabel kantoren

Het ministerie van BZK helpt gemeenten op weg bij toezicht en handhaving van het Energielabel voor kantoren, dat vanaf 1 januari 2023 verplicht is.

Lees meer...

ECW rekent gasloze renovatie-concepten door

Het Expertise Centrum Warmte heeft voor een groot aantal types woningen uitgewerkt hoe die gasloos kunnen worden volgens de ‘Standaard en streefwaarden voor woningisolatie’.

Lees meer...

Project transformatie: Schoenenkwartier

Het Schoenenkwartier is een nieuw museum en kenniscentrum. Het is gehuisvest in een rijksmonumentaal complex dat is getransformeerd en uitgebreid.

Lees meer...

Verweerd asbest spoelt uit door regenwater

Onderzoek van TNO toont aan dat vooral uitspoeling via regenwater er voor zorgt dat asbestvezels in de bodem of slib terecht komen.

Lees meer...

48 inzendingen voor NRP Gulden Feniks

Er zijn 48 inzendingen ontvangen voor de NRP Gulden Feniks 2022. In september zal de jury een aantal projecten bezoeken om de winnaars aan te wijzen.

Lees meer...

‘Isolatie slimmere keuze dan PV-panelen’

Het is nu het moment om te isoleren, zo adviseert de Vastelastenbond aan woningeigenaren. Dat zou slimmer zijn dan investeren in PV-panelen.

Lees meer...

Corporaties gaan sneller verduurzamen

Corporaties gaan woningen met een E-, F-, of G-label tot en met 2028 versneld verduurzamen, zo hebben ze vastgelegd in Nationale Prestatieafspraken.

Lees meer...

Project uitgelicht: nieuw leven door Droogbak

Het beeldbepalende 19e-eeuwse kantoorgebouw de Droogbak, naast Amsterdam CS, heeft een metamorfose ondergaan tot werkruimte van de 21e eeuw.

Lees meer...

Ruim 11.500 woningen in leegstaande kantoren

Leegstaande kantoren of kantoren die de komende periode naar verwachting leeg komen te staan, leveren potentieel 11.500 woningen op.

Lees meer...

“Stel het waarom van transformatie vooraf vast”

Waarom willen we dit gebouw behouden en waarom is het geschikt voor deze nieuwe functie? Dat zijn de vragen waar het bij transformatie om gaat.

Lees meer...

Van Wijnen: 601 woningen uit transformatie

Bouwer Van Wijnen leverde vorig jaar 601 nieuwe woningen op uit transformaties van bestaand vastgoed. Het won daarmee de Re-Use Award van PropertyNL.

Lees meer...

Kruipruimte: de vergeten ruimte van de woning

De kruipruimte is de vergeten ruimte van woningen, maar ook de oorzaak van veel problemen. Die vereisen vervolgens een zorgvuldige aanpak.

Lees meer...

RENOVATIE en MONUMENT als vanouds

Vorige week vonden in de Brabanthallen de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Eindelijk, want corona gooide herhaaldelijk roet in het eten. Beursmanager Wendy van de Geijn van organisator 54events maakt de balans op: “De schade is ingehaald. Voor onze bezoekers en exposanten was het een weerzien als vanouds.”

Lees meer...

Startups belangrijk voor innovatie in de bouw

Startups spelen een belangrijke rol bij innovatie in de bouw. Peter Kuindersma van Ingenii Bouwinnovatie gaat op de beurs met drie van hen in gesprek.

Lees meer...

Exposant advertorial: Prenova

Sneller en netter afwerken is het motto. Maak kennis met innovatieve oplossingen. net even anders en slimmer dan u gewend bent.

Lees meer...

Exposant advertorial: Profijt Isolatie

Profijt Isolatie zal tijdens de vakbeurs Renovatie de inzet van vloer, dak en spouwisolatie laten zien en specifiek de toepassing van Icynene H2foamLite. 

Lees meer...

RENOVATIE 2022: NVDO over legionella, de Duurzaamheidstabel en strategisch gebouwbeheer

De Nederlandse Vereniging voor Doelmatig Onderhoud (NVDO) is kennispartner van de vakbeurs RENOVATIE en verzorgt in die hoedanigheid elke dag een after-lunch kennissessie. Aan de orde komen legionellapreventie, de Duurzaamheidstabel en strategisch gebouwbeheer.

Lees meer...

RVO geeft praktische uitleg over MIA/Vamil (woensdag 18 mei, 12:30)

In het kennisprogramma van RENOVATIE zal RVO laten zien welke meerkosten van circulair renoveren in aanmerking komen voor MIA\Vamil en hoe dat werkt.

Lees meer...

Bewonersparticipatie: een eerlijk verhaal (dinsdag 17 mei, 14:30)

Op het juiste moment de juiste informatie geven en een eerlijk verhaal vertellen. Volgens ladies@work is dat essentieel in bewonersparticipatie.

Lees meer...

Praktische kennis, dagelijks in Praktijktheater Renovatie!

Het Praktijktheater Renovatie staat tijdens de vakbeurs RENOVATIE – van 17 t/m 19 mei, Den Bosch – 3 dagen lang ter beschikking van partners en exposanten, die dagelijks praktische hun kennis delen.

Lees meer...

Bij Toplevel gaat uw dak boven alles (exposant advertorial)

Een lekkage ontstaat altijd op een onhandig moment. Dankzij een landelijk netwerk van dakspecialisten, is Toplevel ter plaatse voordat uw emmer vol is.

Lees meer...

Smart Buildings (exposant advertorial)

Is jullie gebouw klaar voor de toekomst? Velen zullen uiteraard zeggen “Ja hoor”, en anderen roepen “We zijn druk bezig met plannen om van het gas af te gaan”.

Lees meer...

Wegwijzer voor en door aannemers met een hart voor bouwen (advertorial)

Houdt u op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen in de bouwsector en geeft inzicht in wat deze ontwikkelingen betekenen voor de dagelijkse praktijk.

Lees meer...

Naar vakbeurs RENOVATIE met WAGO

Van 17 t/m 19 mei vindt in Den Bosch weer RENOVATIE plaats. Dé beurs voor kennisdeling en zakendoen in het kader van de renovatie van woningen en utiliteitsgebouwen. Exposant IsoBouw is expert in isolatie en isoleren en een van de deelnemers aan RENOVATIE. Filmpje!

Lees meer...

Gedeeltelijk verbod op loden waterleidingen

Het kabinet heeft besloten een verbod op loden waterleidingen in te gaan voeren specifiek voor kindlocaties en huurwoningen en dus niet generiek.

Lees meer...

Corporaties investeren extra in verduurzaming

De Rijksoverheid en Aedes hebben prestatieafspraken gemaakt over investeringen in verduurzaming, gekoppeld aan de verlaging van de verhuurderheffing.

Lees meer...

DNB ziet diverse hobbels voor verduurzaming

Eén op de vijf huizenbezitters kan een investering in isolatie of een warmtepomp niet betalen uit spaargeld en het geld ook niet lenen, aldus DNB.

Lees meer...

44% van kantoren heeft nu label C of beter

Naar schatting 44% van de label-C-plichtige kantoren heeft momenteel label C of beter. Met minder dan een jaar te gaan, moet er nog wel wat gebeuren.

Lees meer...

De winnaars van de NRP Gulden Feniks 2021

De Renovatie Maastunnel in Rotterdam, het Fort van Hoofddorp en het DRU Industriepark in Ulft zijn de winnaars van NRP Gulden Feniks 2021.

Lees meer...

Bij Toplevel gaat uw dak boven alles (advertorial)

Een lekkage ontstaat altijd op een onhandig moment. Dankzij een landelijk netwerk van dakspecialisten, is Toplevel ter plaatse voordat uw emmer vol is.

Lees meer...

Terug van weggeweest: vakbeurzen MONUMENT en RENOVATIE

Van dinsdag 17 tot en met donderdag 19 mei vinden in de Brabanthallen in Den Bosch – eindelijk – weer de vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT plaats. Hun laatste edities dateren inmiddels uit het pre-corona tijdperk, maar tenminste 2 voortekenen zijn goed: een volgepakte beursvloer en een fantastisch kennisprogramma.

Lees meer...

RENOVATIE 2022: bezoekersregistratie OPEN

De vakbeurs RENOVATIE, van 17 tot en met 19 mei, biedt heel veel praktische oplossingen voor de thema’s waar de renovatiemarkt dagelijks mee te maken heeft. Dat geldt bijvoorbeeld voor verduurzaming, circulariteit en bouwlogistiek maar ook voor wet- en regelgeving en het tekort aan vakmensen. De bezoekersregistratie is open!

Lees meer...

Betere energielabels voor 45.708 huurwoningen

Verhuurders gaan 45.708 sociale huurwoningen verduurzamen. Zij gebruiken hierbij de Regeling Vermindering Verhuurderheffing Verduurzaming 2021.

Lees meer...

Tempo van asbestsanering in 2021 gedaald

In het derde kwartaal van 2021 is 1,0 miljoen m2 aan asbestdaken gesaneerd. In het derde kwartaal van 2020 werd nog 1,7 miljoen m2 gesaneerd.

Lees meer...

BOEi maakt jubileumboek over herbestemming

BOEi heeft een boek uitgebracht over 25 jaar herbestemming in Nederland, getiteld ‘KIJK!’. BOEi investeerde in 25 jaar ruim 200 miljoen euro.

Lees meer...

‘Subsidie nodig voor (thuis)batterij’

Netbeheerders roepen het kabinet op om subsidie te gaan geven op thuisbatterij voor opslag van stroom. Dit in plaats van de salderingsregeling.

Lees meer...

Hernieuwbare energie steeds vaker verplicht

Wie ingrijpend verbouwt of de verwarmingsinstallatie wijzigt, is per 1 februari mogelijk verplicht hernieuwbare energie toe te passen.

Lees meer...

Meerlaagse folies houden isolatiepakket slank

Meerlaagse reflecterende folies leveren een hoge isolatiewaarde bij een relatief geringe dikte. Ze zijn daardoor ideaal voor na-isolatie van vloer, gevel en dak. BZW Holland levert zelfs een dampopen meerlaagse reflecterende folie, die geschikt is om een dak aan de buitenzijde te isoleren.

Lees meer...

Pluimers verduurzaamt al bijna 50 jaar

Met een totaalpakket aan (na)-isolatie werkt Pluimers Isolatie al bijna 50 jaar aan de verduurzaming van Nederland, zowel in woningen als utiliteit. Pluimers houdt daarbij het gehele proces in eigen hand. Van contact en inspectie tot en met uitvoering heeft de klant maar met één partij en dus één aanspreekpunt te maken.

Lees meer...

Na-isolatie met Aerogel basis voor gasloos

Een gasloze woning is vaak voorzien van een warmtepomp en een laagtemperatuur-verwarmingssysteem. Om dat goed te laten functioneren is een thermische schil nodig met een goede isolatiewaarde, conform de trias energetica. Traditionele na-isolatie van een spouw van veelal 60 mm is daarvoor niet voldoende. Het innovatieve Airofill Wall Insulation presteert veel hoger en vormt wel een goede basis voor een gasloze woning.

Lees meer...