Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

48 inzendingen voor NRP Gulden Feniks

De winnaars van de Gulden Feniks 2021

Er zijn 48 inzendingen ontvangen voor de NRP Gulden Feniks 2022. In september zal de jury een aantal kanshebbende projecten voor deze jaarlijkse prijs bezoeken om daaruit de winnaars van de editie 2022 aan te wijzen.

NRP reikt ieder jaar de NRP Gulden Feniks uit aan de beste (gebieds)transformatie- en renovatieprojecten van Nederland. Uniek aan NRP Gulden Feniks is dat het een integrale prijs is. Dat wil zeggen dat de inzending beoordeeld wordt op een aantal aspecten in onderlinge samenhang, zoals duurzaamheid, sublimatie, economische waarde, maatschappelijke waarde en innovatie. Sublimatie wil in deze context zeggen: het op uitmuntende wijze versterken van de intrinsieke waarde van reeds aanwezige kwaliteiten van een project.

Uit de 48 ingezonden projecten stelt de jury een shortlist samen. Op woensdag 21 en donderdag 22 september 2022 zal zij de projecten uit deze lijst bezoeken en gesprekken met de inzenders voeren. Hierna komt zij tot de nominatie van een aantal projecten in de categorie├źn renovatie, transformatie en gebiedstransformatie. De jury kan per categorie een winnaar aanwijzen en daarnaast ook een wildcard als extra prijs toekennen.

Jury

De jury die de inzendingen beoordeelt bestaat uit Geurt van Randeraat, voorzitter (SITE urban development), Harry Abels (Abels & Partners Architecten), Thijs Asselbergs (Thijs Asselbergs Architectuurcentrale en hoogleraar TU Delft), Dirk Baalman (bouwkundige en architectuurhistoricus), Bess Blomjous (Studio Bess), Jack Hock (Strijp-S, Stichting Trudo), Jaap Wiedenhoff (ABT) en Sabine Renders (Hembrugterrein). Secretaris van de jury is Cilly Jansen m.m.v. Margot de Jager (Architectuur Lokaal).

De winnaars van 2021 waren de Renovatie Maastunnel in Rotterdam, het Fort van Hoofddorp en het DRU Industriepark in Ulft. Bovendien werden twee wildcards uitgereikt: aan ESP Lab in Delft en aan Buitenplaats Ockenburgh in Den Haag.

NRP is kennispartner van RENOVATIE

Ga terug