Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2021

Project in uitvoering: historisch Wijkje 77

De Alliantie en BAM Wonen starten met de verduurzaming van de 61 historische sociale huurwoningen in Wijkje 77 (Berg Zuid) in Amersfoort. Het project is in nauwe samenwerking met de bewoners vormgegeven. De werkzaamheden starten eind augustus. De oplevering staat gepland voor begin 2022.

Lees meer...

Meer dan helft kantoren nog geen label C

Over anderhalf jaar, 1 januari 2023, moeten kantoren minimaal energielabel C hebben. Meer dan de helft voldoet echter nog niet aan deze verplichting. Waar in de afgelopen jaren een constante groei in het aandeel groene energielabels te zien was, is deze groei in het afgelopen half jaar afgezwakt. Met nog anderhalf jaar te gaan, is dit geen gunstige ontwikkeling, stelt RVO.

Lees meer...

Eigen Huis: pas op voor stapeling maatregelen

Pas op voor een onoverzichtelijke stapeling aan verduurzamingsmaatregelen voor woningen en huiseigenaren, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. Dit naar aanleiding van de ambitieuze extra verduurzamingsmaatregelen die de Europese Commissie onlangs presenteerde in het ‘Fit for 55’-pakket dat bij de Green Deal hoort.

Lees meer...

Financiële wegwijzer maatschappelijk vastgoed

RVO heeft een nieuwe Wegwijzer beschikbaar die helpt bij de financiering van de verduurzaming van (klein) maatschappelijk vastgoed. De informatie in de financiële wegwijzer is concreet toegespitst op dit vastgoed.

 

Lees meer...

Saint-Gobain Projects wil beter renoveren

Saint-Gobain Projects ontwikkelt modulaire verbeterscenario’s voor renovatie en transformatie, met optimale prestaties op het gebied van welzijn, duurzaamheid en efficiëntie. Het bundelt daarbij onder meer alle kennis die aanwezig is binnen de diverse Saint-Gobain bedrijven.

Lees meer...

Krapte op elektriciteitsnet raakt iedereen

Het elektriciteitsnet in Nederland loopt de komende jaren steeds meer plekken tegen zijn grenzen aan. Dit speelt inmiddels in alle provincies.

Lees meer...

Project in uitvoering: label A Jolandaflat

Voor woningcorporatie Vidomes is Heembouw in juni 2021 gestart met onderhoud en verduurzaming van 90 woningen aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk. Het complex is begin jaren 60 gebouwd. Het woongebouw Jolandaflat krijgt een nieuwe uitstraling en alle woningen worden voorzien van nieuwe keukens en badkamers. Na de werkzaamheden hebben alle woningen een energielabel A.

Lees meer...

8 miljard uitgegeven aan verduurzamen woning

Nederlanders hebben in 2020 ruim 8,1 miljard euro besteed aan het verduurzamen van hun woning. Dit betrof vooral isolatie en verwarming. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.000 Nederlanders.

Lees meer...

Bedrijfsleven investeert in energiebesparing

Ondanks Covid-19 hebben Nederlandse bedrijven in 2020 samen voor ruim 1,7 miljard euro aan investeringen in energiezuinige maatregelen gemeld. Dit blijkt uit het jaarbericht 2020 van de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Lees meer...

Woningen te langzaam klimaatbestendig

Voor veel Nederlanders is onduidelijk hoe zij hun huis kunnen aanpassen aan hitte en wateroverlast en bij wie zij moeten aankloppen. “Meer informatie en coördinatie zijn nodig, anders komt het er niet van”, zegt Michiel Delfos, directeur Schade en Inkomen bij Achmea, naar aanleiding van een eigen jaarlijks onderzoek.

Lees meer...

Project: circulaire aanpak blauw-groen dak

Bij de aanleg van een nieuw blauw-groen dak bij sociale huurwoningen aan het J.F. Berghoefplantsoen in Amsterdam gaan dakspecialist Consolidated en leverancier Derbigum in samenwerking met woningcorporatie Stadgenoot de oude dakbanen recyclen en verwerken tot een nieuwe grondstof: Derbitumen.

Lees meer...

Freyssinet: breed in betonherstel

Van galerijen tot parkeergarages en bruggen en viaducten. Betonproblemen komen overal voor. Freyssinet Nederland heeft zich gespecialiseerd in het herstel hiervan en heeft daarvoor diverse technieken ontwikkeld.

Lees meer...

6,7 miljoen m2 asbestdaken gesaneerd in 2020

Na een 'topjaar' in 2018 met 12,8 miljoen m2 gesaneerde daken, was er in 2019 en vorig jaar een daling van het aantal vierkante meters gesaneerde asbestdaken. In 2020 werd 6,7 miljoen m2 gesaneerd. In 2019 9,8 miljoen m2. De saneringssnelheid stabiliseert.

Lees meer...

Startup Use All Energy ontwikkelt PVT paneel

René Siegerink heeft niet stilgezeten sinds hij in 2010 startte met Use All Energy. Aanvankelijk lag zijn focus op het adviseren, leveren, installeren en monitoren van PV-panelen. Maar in 2012 ontwikkelde hij een eigen PVT-systeem.

Lees meer...

Routekaarten voor na-isolatie van woningen

Om partijen te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor na-isolatie van woningen, lanceert TKI Urban Energy de Routekaarten Na-isolatie.

Lees meer...

Project uitgelicht: Achter Sint Pieter 200

Universiteit Utrecht renoveert Achter Sint Pieter 200. Dit betreft functionele verbeteringen en het comfort. De werkzaamheden startten in maart.

Lees meer...

TNO pleit voor nieuwe aanpak energietransitie

TNO wil de energietransitie versnellen met een aanpak van groepen van vergelijkbare gebouwen, waarop vergelijkbare oplossingen toepasbaar zijn.

Lees meer...

‘Deltaplan Funderingsschade’ aangeboden

Eén miljoen koop- en huurwoningen lopen de komende dertig jaar een aanzienlijk risico op funderingsschade als er niet wordt ingegrepen.

Lees meer...

School kiest voor circulair renoveren

Basisschool De Wijde Wereld in Haarlem kiest voor circulaire renovatie. Het gebouw behoudt z’n goede eigenschappen; de slechte delen worden gesloopt.

Lees meer...

Woonwijk uit jaren 70 gaat over op waterstof

Enexis Groep en Groninger Huis starten een uniek project door een jaren 70 woonwijk in Wagenborgen aan te sluiten op een waterstofnetwerk.

Lees meer...

54events verplaatst voorjaarsbeurzen naar 2022

Beursorganisator 54events heeft vanwege de aanhoudende onzekerheid over de haalbaarheid van grotere zakelijke bijeenkomsten haar vakbeurzen RENOVATIE, MONUMENT en HOUTBOUW uitgesteld naar dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022.

Lees meer...

Nieuw: Roto 4-pans dakraam (advertorial)

Roto introduceert een nieuwe maat raam, ideaal voor renovaties van bestaande niet geïsoleerde zolderramen en nieuwbouwsituaties waar een functionele verluchting gecreëerd moet worden tegen zo laag mogelijke kosten.

Lees meer...

Project uitgelicht: het Amsterdams Museum

Het Amsterdam Museum staat aan de vooravond van een grootse renovatie. Die moet van het bestaande monument een toekomstbestendig stadsmuseum maken.

Lees meer...

‘Wachttijd voor energielabel niet heel lang’

De wachttijd voor het aanvragen is geen maanden maar circa twee tot vier weken. Dat stelt FedEC, de beroepsvereniging van energieadviseurs.

Lees meer...

‘Proeftuinen aardgasvrij’ tonen knelpunten

Structurele knelpunten voor het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving vragen extra aandacht op rijksniveau. Worden die knelpunten niet aangepakt, dan zal het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving lastig het gewenste tempo bereiken. Dat blijkt uit onderzoek door het Planbureau voor de Leefomgeving, dat betrokkenen interviewde bij veertien voorloper-wijken in de transitie naar aardgasvrij.

Lees meer...

Energielabel kantoren gaat te langzaam

Er voldoen nog te weinig kantoren aan energielabel C of beter. Het aantal dat aan de eisen voldoet stijgt te langzaam om de doelstelling te halen.

Lees meer...

PV kan mooie en waardevolle toevoeging zijn

PV is niet alleen functioneel, maar kan ook mooi zijn en een waardevolle toevoeging vormen voor een gebouw. Dat vereist wel een integrale aanpak, zo zegt BIPV Nederland.

Lees meer...

Project uitgelicht: Limburgs Museum Venlo

Het Limburgs Museum in Venlo start met een meerjarige verbouwing. Daarbij gaat het oudste nog bewaard gebleven tankstation weer open voor publiek.

Lees meer...

Transformatie vergt extra aandacht voor vloer

Transformatie van gebouwen is een belangrijk thema in vooral stedelijke gebieden. Dat vraagt om goede (contact)geluidisolatie, met name in de vloeren.

Lees meer...

Convenant voor Verduurzamen van koopwoningen

Partijen die een rol spelen bij de aankoop van een woning hebben afspraken gemaakt om verduurzaming actief onder de aandacht te brengen van de kopers.

Lees meer...

Best Practice: flatrenovatie Inside Out

Inside Out heeft in Utrecht een tienlaagse flat van Bo-Ex energieleverend gemaakt. Techniek is zo veel mogelijk in de nieuwe gevelelementen geplaatst.

Lees meer...

Corporatiesector nadert gemiddelde van label B

De corporatiesector is dicht bij het behalen van de eigen doelstelling: gemiddeld label B in 2021. Dit blijkt uit het benchmarkonderzoek van Aedes.

Lees meer...

Terugkijken: webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’

Afgelopen dinsdag, 26 januari, organiseerde 54events vanuit platform RENOVATIE het webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’. Terugkijken en antwoorden op de kijkersvragen na de klik!

Lees meer...