Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

2021

URETEK lift verzakte en scheve betonvloeren

Verzakte betonvloeren krijgen een tweede leven door ze weer naar de juiste hoogte te liften met URETEK FloorLift®. De methode werkt snel en veroorzaakt minimale overlast. De bestaande betonvloer blijft gehandhaafd. Zelfs vloeren waarvan het oppervlak geen beschadigingen mogen oplopen, zijn op deze manier te liften.

Lees meer...

Gemakkelijk werken met stalen vloerligger

Met zijn SL-combinatievloer maakt Havebo het bouwers zo gemakkelijk mogelijk om een bestaande vloer te vervangen, zonder zaagwerk en minimaal afval.

Lees meer...

Hoogwaardige vervanger voor houten vloer

Met composiet elementen is een houten vloer snel en gemakkelijk te vervangen. De elementen combineren een hoge isolatiewaarde met een laag gewicht. Compofloor prefabriceert de elementen vooraf op maat, waardoor een houten vloer meestal binnen een dag te vervangen is.

Lees meer...

Project uitgelicht: groot onderhoud Overvecht

Mitros en Hemubo zijn gestart met het opknappen van 232 woningen aan de Tigris- en Haifadreef in Utrecht Overvecht. Dit betreft twee 10-hoogflats aan de zogenoemde THEMA-dreven, waartoe ook de St. Eustatiusdreef en St. Maartendreef behoren. Deze twee dreven worden hierna aangepakt. Het groot onderhoud van de in totaal 432 huurwoningen is naar verwachting binnen twee jaar afgerond.

Lees meer...

RTL Nieuws: gebreken in 80.000 huurwoningen

Zeker 80.000 sociale huurwoningen vertonen flinke gebreken, zo meldt RTL Nieuws na onderzoek op basis van onder meer cijfers van de Autoriteit woningcorporaties. De onderhoudsconditie van deze woningen is matig tot zeer slecht, waardoor snel onderhoud noodzakelijk zou zijn.

Lees meer...

Consument zoekt naar isolatie-oplossingen

Maandelijks voert de Nederlandse consument meer dan een kwart miljoen zoekopdrachten uit op het gebied van het isoleren van een ruimte. Circa 44% van het zoekvolume van soorten isolatie heeft betrekking op het huis/de woning. Op de tweede plaats staat de garage met een aandeel van 22,6 procent in het zoekvolume. Op de derde plaats vinden we de schuur.

Lees meer...

Tekort installateurs vertraagt verduurzaming

Het vinden van een installateur wordt steeds moeilijker, vooral in de grote steden. Inmiddels is 30 procent van de vacatures in de installatiesector onvervulbaar. Dat is hoger dan voor de corona-uitbraak en hoger dan in de bouwsector en industrie. Dit heeft tot gevolg dat de verduurzaming van woningen en andere gebouwen grote vertraging kan oplopen. Dit blijkt uit data van de arbeidsmarktindicator van ABN AMRO over de installatiesector.

Lees meer...

Ruim 1.3 miljard voor verduurzaming gebouwen

Het kabinet maakt ruim 1,3 miljard euro vrij voor de verduurzaming van woningen en gebouwen: ongeveer een half miljard voor een nationaal isolatieprogramma, een kwart miljard voor de toepassing van warmtepompen en een half miljard voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Daarnaast worden gemeenten en energieregio’s financieel ondersteund bij de uitvoeringskosten van het Klimaatakkoord.

Lees meer...

BAM Wonen verduurzaamt circulair in Bussum

BAM Wonen heeft voor Amvest in Bussum 92 huurappartementen verduurzaamd. Vrijkomende materialen hebben zo veel mogelijk aangeboden voor hergebruik.

Lees meer...

Amsterdam herstelt historische winkelpuien

Met meer subsidie en minder regels wil Amsterdam eigenaren stimuleren om historische winkelpuien in hun volle glorie te herstellen.

Lees meer...

2 miljoen woningen rendabel te verduurzamen

Twee miljoen woningen zijn nu al betaalbaar te verduurzamen. De investeringen verdienen zich binnen 15 jaar terug en geven dus geen extra kosten.

Lees meer...

Steeds meer prefab voor renovatiemarkt

Prefabricage lijkt zich nog vooral te richten op nieuwbouw. Niettemin maakt ook de renovatiemarkt de stap naar prefab, liefst in handzame elementen.

Lees meer...

Vakbeurs: Alles over de energietransitie

De energietransitie is een belangrijk thema op de Vakbeurs Energie, zowel in het kennisprogramma als in het aanbod van de exposanten.

Lees meer...

Project in uitvoering: historisch Wijkje 77

De Alliantie en BAM Wonen starten met de verduurzaming van de 61 historische sociale huurwoningen in Wijkje 77 (Berg Zuid) in Amersfoort. Het project is in nauwe samenwerking met de bewoners vormgegeven. De werkzaamheden starten eind augustus. De oplevering staat gepland voor begin 2022.

Lees meer...

Meer dan helft kantoren nog geen label C

Over anderhalf jaar, 1 januari 2023, moeten kantoren minimaal energielabel C hebben. Meer dan de helft voldoet echter nog niet aan deze verplichting. Waar in de afgelopen jaren een constante groei in het aandeel groene energielabels te zien was, is deze groei in het afgelopen half jaar afgezwakt. Met nog anderhalf jaar te gaan, is dit geen gunstige ontwikkeling, stelt RVO.

Lees meer...

Eigen Huis: pas op voor stapeling maatregelen

Pas op voor een onoverzichtelijke stapeling aan verduurzamingsmaatregelen voor woningen en huiseigenaren, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. Dit naar aanleiding van de ambitieuze extra verduurzamingsmaatregelen die de Europese Commissie onlangs presenteerde in het ‘Fit for 55’-pakket dat bij de Green Deal hoort.

Lees meer...

Financiële wegwijzer maatschappelijk vastgoed

RVO heeft een nieuwe Wegwijzer beschikbaar die helpt bij de financiering van de verduurzaming van (klein) maatschappelijk vastgoed. De informatie in de financiële wegwijzer is concreet toegespitst op dit vastgoed.

 

Lees meer...

Saint-Gobain Projects wil beter renoveren

Saint-Gobain Projects ontwikkelt modulaire verbeterscenario’s voor renovatie en transformatie, met optimale prestaties op het gebied van welzijn, duurzaamheid en efficiëntie. Het bundelt daarbij onder meer alle kennis die aanwezig is binnen de diverse Saint-Gobain bedrijven.

Lees meer...

Krapte op elektriciteitsnet raakt iedereen

Het elektriciteitsnet in Nederland loopt de komende jaren steeds meer plekken tegen zijn grenzen aan. Dit speelt inmiddels in alle provincies.

Lees meer...

Project in uitvoering: label A Jolandaflat

Voor woningcorporatie Vidomes is Heembouw in juni 2021 gestart met onderhoud en verduurzaming van 90 woningen aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk. Het complex is begin jaren 60 gebouwd. Het woongebouw Jolandaflat krijgt een nieuwe uitstraling en alle woningen worden voorzien van nieuwe keukens en badkamers. Na de werkzaamheden hebben alle woningen een energielabel A.

Lees meer...

8 miljard uitgegeven aan verduurzamen woning

Nederlanders hebben in 2020 ruim 8,1 miljard euro besteed aan het verduurzamen van hun woning. Dit betrof vooral isolatie en verwarming. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.000 Nederlanders.

Lees meer...

Bedrijfsleven investeert in energiebesparing

Ondanks Covid-19 hebben Nederlandse bedrijven in 2020 samen voor ruim 1,7 miljard euro aan investeringen in energiezuinige maatregelen gemeld. Dit blijkt uit het jaarbericht 2020 van de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Lees meer...

Woningen te langzaam klimaatbestendig

Voor veel Nederlanders is onduidelijk hoe zij hun huis kunnen aanpassen aan hitte en wateroverlast en bij wie zij moeten aankloppen. “Meer informatie en coördinatie zijn nodig, anders komt het er niet van”, zegt Michiel Delfos, directeur Schade en Inkomen bij Achmea, naar aanleiding van een eigen jaarlijks onderzoek.

Lees meer...

Project: circulaire aanpak blauw-groen dak

Bij de aanleg van een nieuw blauw-groen dak bij sociale huurwoningen aan het J.F. Berghoefplantsoen in Amsterdam gaan dakspecialist Consolidated en leverancier Derbigum in samenwerking met woningcorporatie Stadgenoot de oude dakbanen recyclen en verwerken tot een nieuwe grondstof: Derbitumen.

Lees meer...

Freyssinet: breed in betonherstel

Van galerijen tot parkeergarages en bruggen en viaducten. Betonproblemen komen overal voor. Freyssinet Nederland heeft zich gespecialiseerd in het herstel hiervan en heeft daarvoor diverse technieken ontwikkeld.

Lees meer...

6,7 miljoen m2 asbestdaken gesaneerd in 2020

Na een 'topjaar' in 2018 met 12,8 miljoen m2 gesaneerde daken, was er in 2019 en vorig jaar een daling van het aantal vierkante meters gesaneerde asbestdaken. In 2020 werd 6,7 miljoen m2 gesaneerd. In 2019 9,8 miljoen m2. De saneringssnelheid stabiliseert.

Lees meer...

Startup Use All Energy ontwikkelt PVT paneel

René Siegerink heeft niet stilgezeten sinds hij in 2010 startte met Use All Energy. Aanvankelijk lag zijn focus op het adviseren, leveren, installeren en monitoren van PV-panelen. Maar in 2012 ontwikkelde hij een eigen PVT-systeem.

Lees meer...

Routekaarten voor na-isolatie van woningen

Om partijen te helpen bij het maken van de juiste keuzes voor na-isolatie van woningen, lanceert TKI Urban Energy de Routekaarten Na-isolatie.

Lees meer...

Project uitgelicht: Achter Sint Pieter 200

Universiteit Utrecht renoveert Achter Sint Pieter 200. Dit betreft functionele verbeteringen en het comfort. De werkzaamheden startten in maart.

Lees meer...

TNO pleit voor nieuwe aanpak energietransitie

TNO wil de energietransitie versnellen met een aanpak van groepen van vergelijkbare gebouwen, waarop vergelijkbare oplossingen toepasbaar zijn.

Lees meer...

‘Deltaplan Funderingsschade’ aangeboden

Eén miljoen koop- en huurwoningen lopen de komende dertig jaar een aanzienlijk risico op funderingsschade als er niet wordt ingegrepen.

Lees meer...

School kiest voor circulair renoveren

Basisschool De Wijde Wereld in Haarlem kiest voor circulaire renovatie. Het gebouw behoudt z’n goede eigenschappen; de slechte delen worden gesloopt.

Lees meer...

Woonwijk uit jaren 70 gaat over op waterstof

Enexis Groep en Groninger Huis starten een uniek project door een jaren 70 woonwijk in Wagenborgen aan te sluiten op een waterstofnetwerk.

Lees meer...

54events verplaatst voorjaarsbeurzen naar 2022

Beursorganisator 54events heeft vanwege de aanhoudende onzekerheid over de haalbaarheid van grotere zakelijke bijeenkomsten haar vakbeurzen RENOVATIE, MONUMENT en HOUTBOUW uitgesteld naar dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022.

Lees meer...

Nieuw: Roto 4-pans dakraam (advertorial)

Roto introduceert een nieuwe maat raam, ideaal voor renovaties van bestaande niet geïsoleerde zolderramen en nieuwbouwsituaties waar een functionele verluchting gecreëerd moet worden tegen zo laag mogelijke kosten.

Lees meer...

Project uitgelicht: het Amsterdams Museum

Het Amsterdam Museum staat aan de vooravond van een grootse renovatie. Die moet van het bestaande monument een toekomstbestendig stadsmuseum maken.

Lees meer...

‘Wachttijd voor energielabel niet heel lang’

De wachttijd voor het aanvragen is geen maanden maar circa twee tot vier weken. Dat stelt FedEC, de beroepsvereniging van energieadviseurs.

Lees meer...

‘Proeftuinen aardgasvrij’ tonen knelpunten

Structurele knelpunten voor het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving vragen extra aandacht op rijksniveau. Worden die knelpunten niet aangepakt, dan zal het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving lastig het gewenste tempo bereiken. Dat blijkt uit onderzoek door het Planbureau voor de Leefomgeving, dat betrokkenen interviewde bij veertien voorloper-wijken in de transitie naar aardgasvrij.

Lees meer...

Energielabel kantoren gaat te langzaam

Er voldoen nog te weinig kantoren aan energielabel C of beter. Het aantal dat aan de eisen voldoet stijgt te langzaam om de doelstelling te halen.

Lees meer...

PV kan mooie en waardevolle toevoeging zijn

PV is niet alleen functioneel, maar kan ook mooi zijn en een waardevolle toevoeging vormen voor een gebouw. Dat vereist wel een integrale aanpak, zo zegt BIPV Nederland.

Lees meer...

Project uitgelicht: Limburgs Museum Venlo

Het Limburgs Museum in Venlo start met een meerjarige verbouwing. Daarbij gaat het oudste nog bewaard gebleven tankstation weer open voor publiek.

Lees meer...

Transformatie vergt extra aandacht voor vloer

Transformatie van gebouwen is een belangrijk thema in vooral stedelijke gebieden. Dat vraagt om goede (contact)geluidisolatie, met name in de vloeren.

Lees meer...

Convenant voor Verduurzamen van koopwoningen

Partijen die een rol spelen bij de aankoop van een woning hebben afspraken gemaakt om verduurzaming actief onder de aandacht te brengen van de kopers.

Lees meer...

Best Practice: flatrenovatie Inside Out

Inside Out heeft in Utrecht een tienlaagse flat van Bo-Ex energieleverend gemaakt. Techniek is zo veel mogelijk in de nieuwe gevelelementen geplaatst.

Lees meer...

Corporatiesector nadert gemiddelde van label B

De corporatiesector is dicht bij het behalen van de eigen doelstelling: gemiddeld label B in 2021. Dit blijkt uit het benchmarkonderzoek van Aedes.

Lees meer...

Terugkijken: webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’

Afgelopen dinsdag, 26 januari, organiseerde 54events vanuit platform RENOVATIE het webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’. Terugkijken en antwoorden op de kijkersvragen na de klik!

Lees meer...