Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2021

54events verplaatst voorjaarsbeurzen naar 2022

Beursorganisator 54events heeft vanwege de aanhoudende onzekerheid over de haalbaarheid van grotere zakelijke bijeenkomsten haar vakbeurzen RENOVATIE, MONUMENT en HOUTBOUW uitgesteld naar dinsdag 17, woensdag 18 en donderdag 19 mei 2022.

Lees meer...

Nieuw: Roto 4-pans dakraam (advertorial)

Roto introduceert een nieuwe maat raam, ideaal voor renovaties van bestaande niet geïsoleerde zolderramen en nieuwbouwsituaties waar een functionele verluchting gecreëerd moet worden tegen zo laag mogelijke kosten.

Lees meer...

Project uitgelicht: het Amsterdams Museum

Het Amsterdam Museum staat aan de vooravond van een grootse renovatie. Die moet van het bestaande monument een toekomstbestendig stadsmuseum maken.

Lees meer...

‘Wachttijd voor energielabel niet heel lang’

De wachttijd voor het aanvragen is geen maanden maar circa twee tot vier weken. Dat stelt FedEC, de beroepsvereniging van energieadviseurs.

Lees meer...

‘Proeftuinen aardgasvrij’ tonen knelpunten

Structurele knelpunten voor het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving vragen extra aandacht op rijksniveau. Worden die knelpunten niet aangepakt, dan zal het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving lastig het gewenste tempo bereiken. Dat blijkt uit onderzoek door het Planbureau voor de Leefomgeving, dat betrokkenen interviewde bij veertien voorloper-wijken in de transitie naar aardgasvrij.

Lees meer...

Energielabel kantoren gaat te langzaam

Er voldoen nog te weinig kantoren aan energielabel C of beter. Het aantal dat aan de eisen voldoet stijgt te langzaam om de doelstelling te halen.

Lees meer...

PV kan mooie en waardevolle toevoeging zijn

PV is niet alleen functioneel, maar kan ook mooi zijn en een waardevolle toevoeging vormen voor een gebouw. Dat vereist wel een integrale aanpak, zo zegt BIPV Nederland.

Lees meer...

Project uitgelicht: Limburgs Museum Venlo

Het Limburgs Museum in Venlo start met een meerjarige verbouwing. Daarbij gaat het oudste nog bewaard gebleven tankstation weer open voor publiek.

Lees meer...

Transformatie vergt extra aandacht voor vloer

Transformatie van gebouwen is een belangrijk thema in vooral stedelijke gebieden. Dat vraagt om goede (contact)geluidisolatie, met name in de vloeren.

Lees meer...

Convenant voor Verduurzamen van koopwoningen

Partijen die een rol spelen bij de aankoop van een woning hebben afspraken gemaakt om verduurzaming actief onder de aandacht te brengen van de kopers.

Lees meer...

Best Practice: flatrenovatie Inside Out

Inside Out heeft in Utrecht een tienlaagse flat van Bo-Ex energieleverend gemaakt. Techniek is zo veel mogelijk in de nieuwe gevelelementen geplaatst.

Lees meer...

Corporatiesector nadert gemiddelde van label B

De corporatiesector is dicht bij het behalen van de eigen doelstelling: gemiddeld label B in 2021. Dit blijkt uit het benchmarkonderzoek van Aedes.

Lees meer...

Terugkijken: webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’

Afgelopen dinsdag, 26 januari, organiseerde 54events vanuit platform RENOVATIE het webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’. Terugkijken en antwoorden op de kijkersvragen na de klik!

Lees meer...