Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Financiële wegwijzer maatschappelijk vastgoed


RVO heeft een nieuwe Wegwijzer beschikbaar die helpt bij de financiering van de verduurzaming van (klein) maatschappelijk vastgoed. De informatie in de financiële wegwijzer is concreet toegespitst op dit vastgoed.

Aan de orde komen onder meer een uitleg over beschikbare subsidies, eigenaarschap van het vastgoed, het benutten van natuurlijke momenten en mogelijke financieringsconstructies.

Uitdaging

Verduurzaming is een uitdaging voor eigenaren van klein maatschappelijk vastgoed, zoals scholen en zorginstellingen. Het is niet hun primaire taak, waardoor de financiering voor de verduurzaming ontbreekt. Juist bij ouder, slecht geïsoleerd vastgoed kan verduurzaming echter ook voor flinke energiekostenbesparingen zorgen. De verduurzaming van maatschappelijk vastgoed kan tevens een belangrijke bijdrage leveren aan de klimaatdoelstelling voor de gebouwde omgeving.

De financiële wegwijzer is bedoeld voor eigenaren of gebruikers van (klein) maatschappelijk vastgoed, die met verduurzamen aan de slag willen. Onder maatschappelijk vastgoed vallen onder meer gemeentelijk vastgoed, scholen (vanwege de focus op kleine vastgoedeigenaren, specifiek PO en VO), sportvastgoed, zorgvastgoed, vastgoed in eigendom of beheer van het buurthuis of wijkcentrum en vastgoed in eigendom of beheer van instellingen met een culturele ANBI-status.

Ga terug