Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws archief

2023

Kennisprogramma: de sessies in het Praktijktheater

Het Praktijktheater op Renovatie & Transformatie staat van 23 tot en met 25 mei bol van de dagelijkse praktische sessies verzorgd door standhouders Zehnder, elk® groep, URETEK Benelux, Inventum Technologies, Nebest en het Informatiecentrum Parket en Vloerverwarming.

Lees meer...

Martinuskerk in Schellinkhout voortaan voor wonen en werken

BOEi draagt de Martinuskerk in Schellinkhout over aan twee liefhebbers van religieus erfgoed, die er zullen gaan wonen en werken.

Lees meer...

Inzicht en overzicht houden met een app

Met weinig administratie op de werkvloer overzicht en inzicht houden in renovatiewerk. Het kan met de nieuwe Renovatie App.

Lees meer...

Havebo vervangt snel want seriematig beganegrondvloeren 

Havebo Groep presenteert op de vakbeurs de montagetak van het bedrijf. Die is volledig ingericht op seriematig aanbrengen van renovatievloeren.

Lees meer...

Challenge: sneller en goedkoper houten funderingen herstellen

Hoe maken we herstel van houten funderingen sneller en goedkoper? Dat is de vraag van de challenge houten funderingen van RVO en vier corporaties.

Lees meer...

NRP: meer aandacht voor klimaat

NRP Trendboek: meer aandacht voor klimaat

Een belangrijke constatering in de derde editie van het NRP Trendboek: Het moet beter, sneller en met meer aandacht voor het klimaat.

Lees meer...

Project: renovatie monumentale buurt De Punt

In de monumentale buurt De Punt in Amsterdam-Noord renoveert Lieven de Key 348 woningen en 8 bedrijfsruimten. Dat gaat in totaal om 31 woonblokken.

Lees meer...

Brochure met 51 woningtypes in bestaande bouw

RVO heeft een brochure ‘Voorbeeldwoningen 2022’ uitgebracht met vernieuwde voorbeeldwoningen voor verduurzaming in de bestaande bouw.

Lees meer...

Biobased renoveren van corporatiewoningen

Biobased renoveren van woningen, kan dat wel al? Onder meer Marjet Rutten en Jan Willem van de Groep gaan daar op in in een kennissessie op de beurs.

Lees meer...

De bezoekersregistratie is OPEN

De bezoekersregistratie van de voorjaarsbeurzen Renovatie & Transformatie, MONUMENT en HOUTBOUW is open.

Lees meer...

Tijdelijk prijsplafond aanjager verduurzaming

De helft van de huiseigenaren voelt volgens Vereniging Eigen Huis de druk van het tijdelijke prijsplafond om hun huis te verduurzamen.

Lees meer...

Transformatie met lichtgewicht balkons

Bij transformaties is het aanhangen van balkons en galerijen vaak essentieel. Microbeton laat met The Mayor in Amstelveen zien wat er mogelijk is.

Lees meer...

55% kantoorgebouwen voldoet aan label C

Per 1 januari 2023 voldeed naar schatting 55% van de kantoorgebouwen aan de verplichting van energielabel C of hoger. De overige 45% voldeed niet.

Lees meer...

EIB: bouw koelt af - groeikans voor renovatie en transformatie

De bouw gaat volgens het EIB afkoelen de komende jaren. Voor bedrijven wordt het dan ook weer des te belangrijker om actief nieuwe klanten te benaderen.

Lees meer...

Met de Renovatiestandaard klaar voor 2050

De overheid heeft een Renovatiestandaard opgesteld voor utiliteitsgebouwen. Wie nu gasloos renoveert naar het juiste energielabel, is klaar voor 2050.

Lees meer...

Warmtepomp voor renovatie zonder buitenunit

Een warmtepomp met ventilatielucht als energiebron, is een haalbare en betaalbare oplossing voor verduurzaming in de renovatie. Dat kan ook hybride.

Lees meer...

Tempo sanering asbestdaken licht gestegen

In het derde kwartaal van 2022 is 1,5 miljoen m2 aan asbestdaken gesaneerd. Het saneringstempo lijkt zich na een dalende trend weer wat te herstellen.

Lees meer...

Grote belangstelling voor ISDE-subsidie

Eigenaren kunnen sinds 24 januari weer subsidie aanvragen voor verduurzamen van hun woning. De eerste drie dagen werden al 8300 aanvragen ingediend.

Lees meer...

Project: transformatie Stationspostgebouw

Rijksmonument het Stationspostgebouw in Den Haag is getransformeerd tot een duurzaam kantoor, met respect voor de oorspronkelijke architectuur.

Lees meer...

Funderingproblemen vaak onvermeld bij verkoop

Woningen met vermelde funderingproblemen leveren bij verkoop gemiddeld 12 procent minder op; herstelde funderingen leveren juist 2 procent méér op.

Lees meer...

Gevelcollector brengt woning op label A++++

Met vijftien vierkante meter gevelcollectoren wisten TNO en partners drie woningen van Sint Trudo in Eindhoven op te waarderen tot energielabel A++++.

Lees meer...

RVO stimuleert plaatsing van PV op het dak

De ‘Zonneladder’ geeft voor de plaatsing van PV-panelen de voorkeur aan daken. RVO zette voor gebouweigenaren een aantal aandachtspunten op een rij.

Lees meer...

Aardgasverbruik in gebouwen neemt toe

Gebouwen in Nederland gebruikten in 2021 iets meer aardgas dan in 2020, zo meldt de jaarlijkse monitor verduurzaming gebouwde omgeving van RVO.

Lees meer...

Nieuwe subsidieregeling Verduurzaming VvE

Op 1 januari startte de nieuwe Subsidieregeling verduurzaming verenigingen van eigenaars (SVVE), die wordt uitgevoerd door RVO Nederland.

Lees meer...

Motie: Verbod op enkel glas in huurwoningen

De druk om enkel glas in huurwoningen te verbieden, neemt toe. De Tweede Kamer roept het kabinet op om zo’n verbod in 2029 of 2030 in te laten gaan.

Lees meer...

1,5 miljoen woningen verduurzamen in 7 jaar

Natuur & Milieu heeft in de Woningmonitor inzichtelijk gemaakt in welke gemeenten en wijken de woningen staan met de slechte energielabels E, F of G.

Lees meer...