Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

EIB: bouw koelt af - groeikans voor renovatie en transformatie


De bouw gaat volgens het EIB afkoelen de komende jaren. Voor bedrijven wordt het dan ook weer des te belangrijker om actief nieuwe klanten te benaderen. De vakbeurs RENOVATIE en TRANSFORMATIE is daarvoor een zeer geschikt platform.

De afkoeling zit naar verwachting vooral in de nieuwbouw, waar prijzen oplopen van zowel materialen als lonen, terwijl de hogere hypotheekrente een rem zet op wat consumenten kunnen betalen. De markt van renovatie en transformatie zou hierdoor zelfs kunnen groeien, zo is de verwachting in de sector.

Vooral transformatie en verduurzaming zijn belangrijke thema’s in de bestaande gebouwenvoorraad in Nederland. Transformatie is in veel gevallen zinvol om leegstaande gebouwen een nieuwe functie te geven en zo sloop en onnodig grondstoffenverlies te voorkomen. Voor een betaalbaar gebruik van woningen en gebouwen is verduurzaming steeds belangrijker en zelfs onontkoombaar.

Kennisprogramma

De vakbeurs RENOVATIE en TRANSFORMATIE biedt een podium voor iedereen die werkzaam is in de sector, om nieuwe en bestaande technieken onder de aandacht te brengen. Dit gebeurt zowel op de beursvloer als in het uitgebreide kennisprogramma, waaraan momenteel hard gewerkt wordt. Thema’s die daarin aan bod komen zijn onder meer hoe een transformatie sneller kan, de rol van VvE's bij renovatie, Biobased Renoveren, resultaatgericht samenwerken, Transformatie: praktijk en techniek, en energiebesparing bij renovatie.

Meer informatie over het uitgebreide kennisprogramma zal binnenkort gepubliceerd worden op de website van de beurs.

Ga terug