Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Inzicht en overzicht houden met een app


Met weinig administratie op de werkvloer overzicht en inzicht houden in renovatiewerk. Het kan met de nieuwe Renovatie App die RAPP op de vakbeurs zal presenteren.

De Renovatie App bestaat inmiddels een jaar of acht en is voortgekomen uit de praktijk van ABK Renovatiewerken. De praktijk is namelijk vaak dat onderhouds- en renovatiewerken worden geïnventariseerd voor een offerte, maar dat die inventarisatie bij de uitvoering nauwelijks meer in beeld is. En voor de facturering moeten alle gegevens nogmaals worden verzameld.

Met de Renovatie App RAPP kunnen bij de inventarisatie foto’s gemaakt worden waaraan labels met te verrichten werkzaamheden worden gehangen, legt Jan Frans de Boer van RAPP uit. In de uitvoering zijn die foto’s beschikbaar, met de labels met de omschrijving van de werkzaamheden. Er is dus snel te zien of de juiste werkzaamheden worden uitgevoerd en ook of er sprake is van meerwerk. Een en ander kan rechtstreeks worden geaccordeerd door kantoor of opdrachtgever.

De RAPP heeft inmiddels zo’n 1500 gebruikers. Vanwege de marktvraag en de technische mogelijkheden komt RAPP nu met versie 2.0. Daarin zijn onder meer hoeveelheden exacter in te voeren. Daarbij gaat het nu niet meer per hele m1 of m2, maar kunnen de hoeveelheden tot twee cijfers achter de komma worden ingevoerd. Dat voorkomt grote afrondingsverschillen. De app wordt daarmee bruikbaar voor grotere doelgroepen.

Aan het eind van het werk kan de RAPP 2.0 een overzichtelijk rapport presenteren, met inzicht in het afgesproken en uitgevoerde werk en het eventuele meerwerk. “Het is daarmee een visueel calculatieprogramma geworden”, zegt De Boer. Maar dan wel één met als uitgangspunt om de administratie op de werkvloer zo eenvoudig mogelijk te houden. De app is geschikt voor grote en kleine werken, alsmede voor grote en kleine bedrijven.

De Boer constateert een groeiende marktvraag. Dat komt enerzijds doordat de app de administratie vergemakkelijkt en daarmee veel tijd bespaart. Anderzijds is de komende Wet kwaliteitsborging voor het bouwen een aanjager. Die vraagt steeds meer bewijs welk werk hoe is uitgevoerd. Met de foto’s in de app is dat snel inzichtelijk te maken.

Check RAPP in stand F088 in Hal 1.

Ga terug