Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Grote belangstelling voor ISDE-subsidie


Woningeigenaren kunnen sinds 24 januari 2023, onder verruimde voorwaarden, weer subsidie aanvragen voor het verduurzamen van hun woning met de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE). Op de derde dag zijn er al ruim 8.300 aanvragen ingediend door woningeigenaren. Dat is meer dan op dezelfde dag in 2022.

Door de voorwaarden te verruimen, kunnen meer mensen subsidie aanvragen voor de kosten om te verduurzamen. RVO heeft alle wijzigingen overzichtelijk op een rij gezet. Woningeigenaren die één isolatiemaatregel nemen of hebben genomen, komen nu ook in aanmerking voor subsidie. Tot vorig jaar was het minimum twee maatregelen.

Woningeigenaren kunnen nu ook subsidie aanvragen voor een nieuwe elektrische kookvoorziening. Een van de voorwaarden hierbij is dat de woning aardgasvrij is en de aardgasmeter definitief is verwijderd op of na 2 april 2022. Ook moet de woning zijn aangesloten op een warmtenet.

De termijn om de subsidieaanvraag in te dienen na het nemen van de eerste maatregel, is verruimd naar 24 maanden. Dat beidt ruimte voor het geval eigenaren langer moeten wachten op een warmtepomp of een beschikbare installateur die een tweede maatregel kan uitvoeren.

Voor de ISDE wordt ieder jaar een nieuw budget beschikbaar gesteld. In 2022 was het budget € 228 miljoen. Door de vele aanvragen is dit tussentijds verhoogd naar € 325 miljoen. Voor 2023 is er in totaal € 350 miljoen beschikbaar voor woningeigenaren en zakelijke gebruikers. De regeling loopt tot 2030.

Ga terug