Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Project: renovatie monumentale buurt De Punt

Woningen De Punt na de renovatie. (Foto: Woonstichting Lieven de Key)

In de monumentale buurt De Punt in Amsterdam-Noord renoveert Lieven de Key 348 woningen en 8 bedrijfsruimten. Dat gaat in totaal om 31 woonblokken. De renovatie duurt tot het najaar van 2024.

De eerste bewoners zijn inmiddels ingetrokken in hun gerenoveerde woningen. Lieven de Key en TBI-onderneming ERA Contour hebben nu de aannemersovereenkomst getekend voor het vervolg en afronding van deze grootscheepse renovatie in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord.

De Punt is een rijksbeschermd stadsgezicht met zijn karakteristieke kleine woonblokken en pleintjes dicht bij groene voorzieningen. In het voorjaar van 2022 startte bouwer ERA Contour met de werkzaamheden. De lange historie van de buurt komt langzaam weer tot leven. De gerenoveerde woningen laten de oorspronkelijke elementen en kleuren zien, waarmee De Punt de mooie uitstraling krijgt die het verdient. De eerste woningen zijn inmiddels opgeleverd en geven een indruk van de nieuwe uitstraling van De Punt. De bewoners zijn trots en blij dat de buurt deze verbetering ondergaat.

Comfortabel en duurzaam

De 348 woningen in De Punt waren toe aan verbetering. De woningen zijn nu brandveiliger en beter geïsoleerd en krijgen energielabel A. Ze hebben een moderne ventilatie en vernieuwing van de elektrische installatie maakt gasloos koken mogelijk. De bewoners merken direct een prettiger klimaat in hun woning en zien dit terug in hun energieverbruik.

Projectontwikkelaar Alice Min van Lieven de Key: “De woningen in De Punt bestaan al zo’n 100 jaar. We wisten dat niet één woning hetzelfde is en dat maatwerk nodig was. Ondanks de goede voorbereiding werden we bij De Punt toch verrast met wat we bij de eerste woningen tegenkwamen. Met ERA Contour pasten we onze aanpak hier direct op aan. Ook kijken we samen met bewoners welke mogelijkheden tot maatwerk we kunnen bieden. Met als voordeel dat we efficiënter ons werk kunnen doen. Het bevestigt de goede samenwerking tussen Lieven de Key, ERA Contour en de bewoners. We zien met vertrouwen de renovatie van de rest van de woningen tegemoet.”

Jeroen Heijdra, directeur bij ERA Contour, vult aan: “We zijn ontzettend blij dat Lieven de Key voor ons gekozen heeft bij de aanpak van deze geweldige karakteristieke wijk. Het grootste compliment is dat de eerste bewoners al hebben aangegeven dat ze weer trots zijn op hun vernieuwde woning, daar doen we het natuurlijk voor. Sterke buurten en gelukkige bewoners.”

Ga terug