Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Transformatie met lichtgewicht balkons


Bij transformaties is het aanhangen van balkons en galerijen vaak essentieel. Microbeton laat met The Mayor in Amstelveen zien wat er voor grote uitkragingen mogelijk zijn.

The Mayor in Amstelveen is momenteel het grootste transformatieproject in Nederland. In opdracht van M.J. de Nijs wordt het voormalige KPMG-gebouw uit de jaren 80 getransformeerd in een luxueus woongebouw met internationale allure. De voorheen aangesloten gebouwen zijn bij deze transformatie losgekoppeld zodat er acht woongebouwen ontstaan met 307 zeer luxe penthouses, appartementen en parkvilla’s.

Ruime balkons

Bij luxueuze woningen horen ruime balkons. Daarvoor kwamen de architect MVDS en de bouwer UBA – de Nijs Amstelveen v.o.f. terecht bij microbeton. Microbeton is maker van lichtgewicht beton. Dit microbeton is zeer sterk en heeft slechts een geringe dekking nodig. Microbeton maakt er slanke balkons mee met een vulling van EPS. Daarmee zijn ze tot 70 procent lichter dan een traditioneel betonnen balkon. Vooral bij transformaties is die beperking van het gewicht essentieel omdat bestaande vloeren en gevels niet berekend zijn op zware balkons. De balkons worden eenvoudig over consoles geschoven die aan het achterliggende betoncasco worden gemonteerd.

Voor dit project heeft microbeton lichtgewicht balkons, gevelelementen en andere onderdelen geproduceerd, zoals luifels, loopbruggen, trappen, bordessen en sokkels.

Microbeton zal dit project prominent voor het voetlicht brengen op de vakbeurs Renovatie & Transformatie en de mogelijkheden laten zien die het bedrijf biedt voor zowel transformaties als renovaties. Bij transformaties gaat het meestal om het toevoegen van balkons; bij renovaties is het met microbeton mogelijk om grotere balkons te creëren zonder extra belasting op de bestaande constructie. De balkons zijn ook nog eens losmaakbaar, terwijl de CO2-impact gering is.

Ga terug