Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Kennisprogramma: de sessies in het Praktijktheater


Het Praktijktheater op Renovatie & Transformatie staat van 23 tot en met 25 mei bol van de dagelijkse praktische sessies verzorgd door standhouders Zehnder, elk® groep, URETEK Benelux, Inventum Technologies, Nebest en het Informatiecentrum Parket en Vloerverwarming.

Deze sessies vinden dus elke dag plaats. U kunt zich voor de afzonderlijke sessies aanmelden via de reguliere bezoekersregistratie.

11:00-11:30
Zehnder: Duurzaam renoveren? Begin met ventileren!

Voor de bouw- en installatiesector liggen er ambitieuze doelstellingen vanuit het Klimaatakkoord. Ver-van-je-bed-show? Integendeel! Energiebesparing lijkt belangrijker dan ooit, maar het akkoord gaat om meer dan alleen CO2-reductie. Gasloos wonen is de standaard en de thema’s duurzaamheid en leefbaarheid hebben de toekomst. Nieuwe concepten vliegen je om de oren. Er zijn volop kansen, maar waar moet je beginnen? Zehnder helpt je op weg!

Want hoe pak je complexe uitdagingen vanuit het Klimaatakkoord integraal aan en vertaal je het door naar toekomstbestendige bouwoplossingen? Een vraagstuk waar Rutger Naber en Mark Kremers als specialisten in duurzame ventilatie- en verwarmingssystemen jou in meenemen. Want voor elk renovatieproject, heeft Zehnder een oplossing voor een gezond en comfortabel binnenklimaat.

•    Energetisch renoveren: waarom eerst met isolatie en ventilatie aan de slag?
•    Overflow technology: hoe pas je eenvoudig balansventilatie in bestaande bouw toe?
•    Renoveren in de praktijk: waarom is samenwerken zo belangrijk?

11:45-12:15
elk® groep: 50% meer woningen in bestaande wijken met elk® TransforMEER

Ook wij maken ons zorgen over het enorme tekort aan woningen. Wij begrijpen dat we nieuw moeten bouwen om aan de enorme vraag te voldoen. Maar locaties zijn beperkt beschikbaar. Daarom pleiten we ervoor om kansen te benutten in bestaande wijken. Â Met TransforMEER creëren we op een efficiënte en vriendelijke manier meer betaalbare en duurzame woningen in de wijk. Tot wel 50% extra woonruimte! Daarmee stimuleren we de doorstroming naar passende woningen, behouden we het karakter van de wijk en bevorderen de leefbaarheid, inclusiviteit en sociale cohesie. In behapbare stappen en met een goed doordachte bewonersreis. Zo realiseert elk® met bewoners en woningcorporaties een duurzame wijk-upgrade.

12:30-13:00
Nebest: Onderzoek transformatie De Hofbogen

De Hofbogen is een van de meest toonaangevende assets in Rotterdam. Deze constructie is het langste Rijksmonument en een van de eerste constructies van gewapend beton in Nederland. In voorbereiding op de plannen om De Hofbogen te transformeren naar een van de grootste stadstuinen, heeft Nebest diverse onderzoeken uitgevoerd. Met een multidisciplinair team, specialistische meettechnieken en laboratoriumonderzoek is de staat van de fundering, de betonnen hoofddraagconstructie en die van overige onderdelen in kaart gebracht. Op basis hiervan zijn het huidige ontwerp en de constructieve berekeningen verder uitgewerkt. Meer weten over dit grootschalige transformatieproject? Kom dan naar onze presentatie!

13:15-13:45
URETEK Benelux: Verzakkingen als gevolg van droogte

Inklinkende klei, lagere waterstanden e.d. Robbert Melis neemt je mee door oorzaken en oplossingen voor de stabilisatie van de ondergrond met behulp van injectietechnieken.

14:00-14:30
Inventum Technologies: De binnenwarmtepomp; verwarmen en ventileren zonder buitenunit

In een half uurtje praten Richard Vermeeren en Leon de Groot van Inventum Technologies je bij over de binnenwarmtepomp. Met een toestel zonder buitenunit verwarm en ventileer je je huis. Ideaal voor als je geen buitenunit kwijt kan of wilt.

15:30-16:00
Informatiecentrum Parket en vloerverwarming: Een houten parketvloer op vloerverwarming is een bewezen goede match!

Informatiecentrum vloerverwarming en parket presenteert het rapport 'warmtepompen en parket'. Hieruit blijkt dat het toepassen van parket op een vloer met vloerverwarming ten opzichte van steenachtige vloeren en vloeren met PVC-lamellen het voordeel heeft dat er tijdens verwarmen van de ruimte door de hogere warmteweerstand van het hout meer energie in de constructie gebufferd wordt. Dit is niet alleen gunstig bij het ontwerp van de installatie maar heeft rechtstreeks een positief effect op het rendement en de levensduur van een warmtepomp. Door de goede vloerisolatie in nieuwbouwwoningen geeft de extra buffering geen meetbaar hoger energieverlies. Daarnaast zullen er bij een vloer met parket minder comfortklachten zijn dan bij een vloer met steenachtige vloerafwerking.

Ga terug