Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Gemakkelijk werken met stalen vloerligger


Met zijn SL-combinatievloer maakt exposant op RENOVATIE 2022 Havebo het bouwers zo gemakkelijk mogelijk om een bestaande vloer te vervangen, zonder zaagwerk en minimaal afval.

De PS-combinatievloer met betonnen balken en EPS-vulelementen is een bekend en veel gebruikt product voor de aannemer. Voor renovatie is de betonnen ligger met zijn gewicht van 33 kg/m1 echter nogal arbeidsintensief om een bestaande woning binnen te brengen. De stalen ligger van Havebo is met 5 kg/m1 goed hanteerbaar om via de (voor)deur naar binnen te transporteren, zoals bij renovaties in bestaande woningen vaak nodig is.

Geheel op maat

Havebo levert deze ligger in meer dan 90 verschillende lengtes. Dat betekent dat de aannemer altijd de juiste lengte kan bestellen en de liggers niet hoeft af te korten. Dat scheelt tijd en afval en bespaart dus ook geld. Die tijdsbesparing is ook een belangrijk argument voor opdrachtgevers zoals corporaties: De vloer is met deze werkwijze in principe binnen een dag te vervangen, zodat bewoners direct daarna hun woning weer in kunnen.

Doordat het Havebo EPS-vulelement volledig aansluit op de SL-combinatievloer en verkrijgbaar is in diverse Rc waarden, is de vloer optimaal te isoleren. Dit draagt bij aan de duurzaamheid en energiezuinigheid van de woning.

Afwerking op drie manieren

Afhankelijk van de woonwensen en fundering biedt Havebo keuze uit een droge afwerking, afwerking met een betonnen druklaag of een zwaluwstaartplaat. Zo is een afwerking met underlayment qua gewicht van de nieuwe vloer gelijk aan dat van de oude houten vloer, zodat de fundering dus niet extra belast wordt. Een afwerking met zwaluwstaart in combinatie met vloerverwarming biedt extra hoog comfort.

Toenemende vraag

Havebo merkt dat de vraag naar renovatievloeren nog steeds toeneemt. De SL-combinatievloer is daarbij in opmars. “Vanwege het grote aantal liggerlengtes en het verwerkingsgemak vragen aannemers bij hun bouwmaterialenhandel ook specifiek om ‘de stalen ligger met de blauwe dop’.”

Behalve de SL-combinatievloer levert Havebo ook een Cassettevloer 6.2 voor renovaties. Deze is uitgevoerd als sandwichpaneel, en heeft een hoge Rc-waarde (6,2) en een hoge luchtdichtheid. Deze is niet alleen toepasbaar in renovaties, maar past ook bij prefab ontwikkelingen zoals aanbouwunits of tijdelijke woonunits.

Voor het verwerken van de vloeren zijn er verwerkingsvoorschriften aanwezig. Havebo geeft ook advies op maat, over aspecten als luchtdicht bouwen, asbest, zwam of houtrot. Ook kan Havebo Montage de montage van de vloer verzorgen.

Ga terug