Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

URETEK lift verzakte en scheve betonvloeren


Verzakte betonvloeren krijgen een tweede leven door ze weer naar de juiste hoogte te liften met URETEK FloorLift®. De methode werkt snel en veroorzaakt minimale overlast. De bestaande betonvloer blijft gehandhaafd. Zelfs vloeren waarvan het oppervlak geen beschadigingen mogen oplopen, zijn op deze manier te liften.

URETEK is specialist op het gebied van het liften en ondervullen van verzakte betonvloeren en ondergrondverbetering van funderingen op staal. Zonder de vloer te hoeven uitbreken, lift URETEK deze naar de oorspronkelijke hoogte, stabiliseert de ondergrond en voorkomt zo nieuwe verzakkingen. Verzakte en scheefliggende vloeren worden op deze manier gecorrigeerd en teruggebracht naar het oorspronkelijke niveau. Dit voorkomt een lange periode van overlast en de kosten van sloop van de oude vloer en het aanbrengen van een nieuwe vloer.

Expansiehars

URETEK injecteert direct onder de betonvloer een krachtige expansiehars. De volumevergroting van de expansiehars drukt de verzakte vloer van onder af weer terug naar de oorspronkelijke positie. Vloeren en constructies met gewichten tot 50 ton per m² kunnen hiermee gelift worden. Ook bewegende en instabiele vloerdelen en dilatatievoegen kunnen met deze injectietechniek worden gelift. Ook gebruikt URETEK deze methode voor het herstel van verzakte aanbouwen en andere, kleine constructies die op betonplaten of andere (vlakke) betonfundamenten gefundeerd zijn. Bij dit herstel wordt geen gebruik gemaakt van groot en zwaar bouwmaterieel.

Volgens een aan de hand van niveaumetingen vastgesteld patroon boort URETEK gaten met een diameter van 12 mm in de verzakte vloer. Gemiddeld wordt elke 2 tot 4 m² een gat geboord. Bij vloeren waarvan het oppervlak niet mag worden beschadigd, zoals tegelvloeren, kan de injectie ook zijdelings plaatsvinden. Daarbij worden de gaten vanaf de buitenzijde geboord in plaats van in de vloer.

In de gaten worden korte injectielansen geplaatst. Via deze lansen wordt de expansiehars in vloeibare vorm direct onder de vloer geïnjecteerd. Daar verspreidt het zich met een radius van 1 tot 2 meter rond het injectiepunt. Kort hierna expandeert de expansiehars. Het vult in eerste instantie alle aanwezige holle ruimtes, waardoor de ondergrond verdicht. Door zorgvuldig gedoseerd te injecteren komt de verzakte vloer millimeter voor millimeter omhoog. De extreem korte reactietijden van het materiaal en de permanente lasercontrole zorgen ervoor dat binnen zeer nauwe toleranties gewerkt kan worden.

URETEK past de FloorLift methode al vele jaren toe. De methode is geschikt voor elke op zand of staal gestorte betonvloer, van woningen en aanbouwen tot bedrijfsvloeren en winkelvloeren.

Nader kennismaken met de oplossingen van URETEK kan op de beurs RENOVATIE 2022.

Ga terug