Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Hoogwaardige vervanger voor houten vloer


Met composiet elementen is een houten vloer snel en gemakkelijk te vervangen. De elementen combineren een hoge isolatiewaarde met een laag gewicht. Compofloor prefabriceert de elementen vooraf op maat, waardoor een houten vloer meestal binnen een dag te vervangen is.

De meeste houten vloeren hebben een balklaag van 20 of 22 centimeter. De vloerelementen van Compofloor hebben diezelfde inbouwhoogte. Het gewicht van de elementen is zeer laag, waardoor ze geen extra belasting vormen op de bestaande fundering. Het lage gewicht maakt ze ook zeer hanteerbaar voor renovatie en aanvoer door deuropeningen.

Vochtongevoelig

Compofloor ontwikkelde de elementen in eerste instantie voor de vervanging van houten vloeren in natte gebieden, zo vertelt Earl Kemp van Compofloor. Houten vloeren zijn daar veelal aangetast door houtrot, zwam of bruinrot. Een nieuwe vloer zou vooral vochtbestendig moeten zijn. Ook voor gebieden met overstromingsgevaar is Compofloor een goede oplossing doordat de elementen vochtongevoelig zijn. Inmiddels levert het bedrijf door het hele land, met name door de toenemende vraag naar hoogwaardig geïsoleerde vloeren. Zowel corporaties als particulieren hebben verduurzaming in het kader van energiebesparing hoog op de agenda staan en Compofloor past daar zeer goed is.

“De vloerelementen hebben standaard een isolatiewaarde van 4,38 m2K/W. Dat is hoger dan het vereiste conform het Bouwbesluit. Het Bouwbesluit focust vooral op het dak, waar de energie verloren gaat. Maar voor het comfort is een warme vloer veel belangrijker. Compofloor is ook uitstekend te combineren met vloerverwarming”, zegt Kemp.

Eén aanhanger

De elementen van Compofloor bestaan uit EPS omkleed met een glasvezelversterkt composiet. Ze zijn daardoor niet alleen licht, maar ook sterk en stijf. Overspanningen tot 4,30 meter zijn eenvoudig te realiseren uit voorraad leverbaar. Elk project wordt vooraf ingemeten zodat Compofloor met op maat geproduceerde elementen op locatie komt. “Dat past voor één woning in principe op een aanhanger. We hoeven dus ook niet met groot vervoer de stad in. En het sloopafval nemen we aan het eind van de dag op diezelfde aanhanger weer mee.”

De elementen worden opgelegd op een randligger die eveneens in composiet is uitgevoerd. Ook deze is dus licht van gewicht, stijf en vochtbestendig. De randligger wordt met speciale ankers aan de fundering gekoppeld. De vloerelementen worden na het leggen nog afgedekt met een gladde OSB-plaat. Daarop kan elke gewenste vloerafwerking worden aangebracht en is vloerverwarming uiteraard ook mogelijk.

Persoonlijk kennismaken met Compofloor kan op de beurs RENOVATIE 2022.

Ga terug