Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Project in uitvoering: label A Jolandaflat


Voor woningcorporatie Vidomes is Heembouw in juni 2021 gestart met onderhoud en verduurzaming van 90 woningen aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk. Het complex is begin jaren 60 gebouwd. Het woongebouw Jolandaflat krijgt een nieuwe uitstraling en alle woningen worden voorzien van nieuwe keukens en badkamers. Na de werkzaamheden hebben alle woningen een energielabel A.

Om de woonkwaliteit en het wooncomfort voor bewoners te verbeteren, worden de buitenmuren geïsoleerd en krijgen alle woningen nieuwe kozijnen met dubbel HR++ glas. Een mechanisch ventilatiesysteem zorgt ervoor dat elke woning straks een gezonder en prettiger binnenklimaat krijgt. Het nieuwe verwarmingssysteem wekt warm water op waardoor geisers en boilers niet meer nodig zijn. Dit systeem maakt een overstap op een toekomstig warmtenet mogelijk. Alle woningen worden aardgasvrij, dus bewoners stappen over op elektrisch koken. Op het dak worden zonnepanelen gelegd die stroom opwekken voor alle bewoners.

Met al deze maatregelen vermindert de CO₂-uitstoot met zo’n 100 ton en wordt het energieverbruik van bewoners lager waardoor zij besparen op hun stookkosten.

Steenstrips

Ook de buitenkant van het complex wordt gemoderniseerd. Het ontwerp hiervoor is gemaakt door Heembouw Architecten. De buitengevels worden afgewerkt met een dik pakket isolatie voorzien van stucwerk en steenstrips. De nieuwe hekken op de galerij en de nieuwe kozijnen geven het woongebouw een strakke en frisse uitstraling, passend bij deze tijd. De entree wordt vernieuwd en veiliger gemaakt.

De standleiding van de riolering, die door de woningen loopt, is dringend aan vervanging toe. Tevens worden de keukens, badkamers en toiletten vernieuwd. Op de begane grond komt een gemeenschappelijke ruimte en een stalling voor scootmobielen.

Heembouw verwacht dat alle werkzaamheden medio oktober 2022 gereed zijn.

Ga terug