Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Pluimers verduurzaamt al bijna 50 jaar


Met een totaalpakket aan (na)-isolatie werkt Pluimers Isolatie al bijna 50 jaar aan de verduurzaming van Nederland, zowel in woningen als utiliteit. Pluimers houdt daarbij het gehele proces in eigen hand. Van contact en inspectie tot en met uitvoering heeft de klant maar met één partij en dus één aanspreekpunt te maken.

Pluimers heeft een breed pakket aan (na)isolatiematerialen ter beschikking. Dat betreft isolatiematerialen voor de complete gebouwschil, van dak en gevel tot vloer. Zelfs het aanbrengen van isolatieglas zit in het pakket. “We willen daarmee de klant zo veel mogelijk ontzorgen”, zegt Kim Bekkenkamp van Pluimers Isolatie.

Het bedrijf is groot geworden met het aanbrengen van PUR-isolatie. In gespoten vorm aan de onderzijde van de vloer of de binnenzijde van het dak en in gegoten vorm in de spouw. Maar het assortiment is veel breder. Pluimers kan de spouw ook vullen met minerale wol of met EPS-parels. En als de kruipruimte te beperkt is, kan het bedrijf ook bodemisolatie aanbrengen in de vorm van parels. Aan de binnenzijde van het dak kan het een compleet afgewerkt pakket leveren. “De markt heeft zich ontwikkeld en we willen de klant graag keuze bieden. We hebben daarvoor producten geselecteerd die uitvoerig getest en bij voorkeur gecertificeerd zijn”.

Inspectie

Met de verschillende producten kan Pluimers Isolatie vrijwel altijd een goede oplossing voor na-isolatie aanbieden. “Bij de spouw is de juiste keuze bijvoorbeeld afhankelijk van het bouwjaar en de staat van de spouw, maar ook de staat van de gevel en de verankering daarvan. We geven dan ook geen prijs op afstand, maar doen altijd eerst een inspectie ter plaatse, inclusief spouwonderzoek. De spouw van oudere woningen kan vervuild zijn. Als je dan gaat na-isoleren krijg je misschien vochtproblemen. Een aannemer zal die vervuiling dus eerst moeten verwijderen.”

Pluimers Isolatie is een familiebedrijf met landelijke dekking, dat isolatiepartner is van Vereniging Eigen Huis en onder meer samenwerkt met grote energiemaatschappijen en bouwmarkten. Ook aanbieders van warmtepompen kloppen bij het bedrijf aan omdat een warmtepomp nu eenmaal alleen optimaal functioneert binnen een goed geïsoleerde woning.

Nieuwbouw

Het bedrijf richt zich overigens niet alleen op bestaande gebouwen, maar ook op nieuwbouw. Zo is het bij nieuwbouw mogelijk om na het optrekken van het binnenblad een laag gespoten pur als isolatie aan te brengen, waarna het buitenblad kan worden opgemetseld. Een andere optie is om de nieuwe spouwmuur pas na het opmetselen te vullen. Dat doet Pluimers dan van binnenuit met een daarvoor speciaal ontwikkelde minerale wol, Supafil Cavity XL. Hiervoor werkt Pluimers samen met Knauf Insulation. Voordeel van beide methodes voor nieuwbouw is dat de metselaar zich kan richten op het metselen en de isolatie er niet ‘even’ bij hoeft te doen. Ook zorgen beide methodes voor een aaneengesloten isolatie, waardoor een hoge kwaliteit gewaarborgd is.

Nader kennis maken met het aanbod van Pluimers Isolatie kan op RENOVATIE 2022.

 

Ga terug