Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Kruipruimte: de vergeten ruimte van de woning


De kruipruimte is de vergeten ruimte van woningen, maar ook de oorzaak van veel problemen. Die vereisen vervolgens een zorgvuldige aanpak.

Vooral bij houten begane grondvloeren is de kruipruimte uitermate belangrijk. Slechte condities in de kruipruimte leiden tot rot en allerlei andere aantastingen van de vloer. Maar ook verkeerde na-isolatie kan leiden tot problemen.

Ook bij aankoop van een woning wordt de kruipruimte vaak vergeten, zelfs als er een bouwkundige keuring wordt gedaan, merken de mensen van Inspectus en zusterbedrijf Zwamtotaal. Op de beursvloer van RENOVATIE trokken zij de aandacht met onder meer een mockup met verschillende oplossingen voor herstel van de begane grondvloer.

Isolatie-eisen

Herstel van een aangetaste begane grondvloer is op diverse manieren mogelijk. Waarbij dan uiteraard de vloer ook gelijk gaat voldoen aan de hedendaagse eisen van isolatie. Vervangen met een droge renovatievloer is in veel gevallen de beste methode. Dat kan met een PS-combinatievloer waarvan de renovatievariant is uitgevoerd met lichtgewicht liggers, tegenover de traditionele betonnen liggers. Een andere mogelijkheid is een cassettevloer.

Herstel van een houten vloer is ook een optie. De isolatie vereist dan wel aandacht. Alleen in heel droge condities is volgens Zwamtotaal een isolatie met glaswol mogelijk. In andere gevallen is het aan te raden om te kiezen voor een bodemisolatie met bijvoorbeeld Drowa-chips.

Ga terug