Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Aedes en KVK dagen mkb uit tot innovaties


Vijf grote organisaties willen huizen en tuinen verder verduurzamen. Zij daagden het mkb uit tot innovaties via de Aedes-KVK Business Challenge. Op het platform van KVK Business Challenge worden de uitdagingen gepresenteerd. De Kamer van Koophandel KVK werkt samen met Aedes, de vereniging voor woningcorporaties in Nederland, om duurzaam wonen en bouwen te stimuleren.

De uitdagingen komen van de corporaties Wonion, Woonfriesland en ‘thuis. Andere uitdagers zijn Kleurrijk Wonen/Breman en Tegelgroep Nederland.

De woningcorporatie in de Achterhoek, Wonion, zoekt oplossingen voor het natuurlijk koelen van te renoveren woningen. De afgelopen jaren zijn er veel oplossingen ontwikkeld om woningen beter te isoleren en duurzame energie te gebruiken. Met als doel de warmtevraag in de winter te beperken. Maar daardoor is in de zomer het probleem ontstaan dat het huis ook dan de warmte vasthoudt. Hierdoor worden de woningen in de zomer veel te warm en zijn veel woningen daarom voorzien van airconditioning of andere koelsystemen. Oplossingen kunnen in, op en buiten het huis worden gezocht. Het kan gaan om ander materiaalgebruik, een ander ontwerp van dak of gevel of oplossingen uit de omgeving rondom het huis.

Sociaal verhuurbedrijf Woonfriesland zoekt innovatieve oplossingen om warmteverlies bij gevelopeningen voorkomen in woningen uit de jaren 70. Het sociaal verhuurbedrijf WoonFriesland verhuurt in Friesland zo’n 19.500 huurhuizen en vertegenwoordigt 25% van de provinciale sociale huurmarkt.

Installaties

Kleurrijk Wonen/Breman daagt mkb-bedrijven uit een multi-inzetbaar verwarmingstoestel te ontwerpen, dat ook nog eens een bijdrage levert aan het vereenvoudigen van de installatie en service werkzaamheden. Er is namelijk een groeiend tekort aan technisch opgeleid personeel.

Woonstichting ’thuis, een woningcorporatie die ca. 11.300 verhuureenheden beheert, wil installatieproducten efficiënter laten ontwerpen en zoveel mogelijk hergebruik van materialen toe te passen.

Tegelgroep Nederland, een groothandel in keramische wand- , vloer- en tuintegels, is bijna 10 jaar op zoek geweest naar een manier om bouw- en sloopafval te kunnen hergebruiken als grondstof voor nieuwe tegels. Maar tot nu toe zonder succes. Men zoekt een mogelijkheid om op een andere wijze het (afval-) materiaal te binden tot nieuwe tegels met de gewenste esthetische uitstraling en fysieke eigenschappen.

Website: KVK Business Challenge

Ga terug