Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Verduurzaming VvE-gebouwen wordt makkelijker

De verduurzaming van VvE-gebouwen loopt achter vergeleken met woningen van particulieren en corporaties. Minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening) heeft daarom een VvE-versnellingsagenda Verduurzaming gepresenteerd.

Lees meer...

Energieprestatie kantoren snel verbeterd

De energielabel C-verplichting heeft de energieprestaties van kantoren versneld beter gemaakt. Het aantal kantoren met minimaal label C steeg behoorlijk nadat de energielabelplicht bekendgemaakt werd: van 63% naar 77%.

Lees meer...

210 miljoen euro extra voor ISDE-regeling

Het budget van de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) is op onlangs tussentijds verhoogd met € 210 miljoen vanwege het grote aantal aanvragen.

Lees meer...

Project: transformatie Muziekwerk Rotterdam

Powerhouse Company transformeert de laatste Mennonitische kerk in Rotterdam tot een muziekcentrum voor jonge makers, van jeugdorkest tot popkoor. Het kleine, markante kerkgebouw uit 1951 aan de Galerij en het Haagse Veer ligt verscholen achter het turbulente Hofplein.

Lees meer...

VEH: aansluittermijn niet onnodig verlengen

Vereniging Eigen Huis is in beroep gegaan tegen het besluit van de Autoriteit Consument & Markt (ACM) om de aansluittermijn bij een overbelast elektriciteitsnet te verlengen naar maximaal 52 weken.

Lees meer...

Versnelcoalitie Groene Woninginvesteringen

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) pleit ervoor om het voor woningeigenaren gemakkelijker te maken om een verduurzamingslening af te sluiten. SVn vormt samen met marktpartijen de Versnelcoalitie voor Groene Woninginvesteringen.

Lees meer...

Geld voor duurzaam maatschappelijk vastgoed

De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is gewijzigd. Meer vastgoedeigenaren kunnen de subsidie aanvragen en het sluit beter aan bij hun wensen. De nieuwe aanvraagronde opende medio september en keert tot 2030 jaarlijks terug.

Lees meer...

Project: circulaire vernieuwing veegpost

Braaksma & Roos renoveert de bijna 100 jaar oude veegpost van de gemeentelijke reinigingsdiensten in Scheveningen. Dit is een bijzondere opgave vanwege het historische karakter van de locatie, maar vooral vanwege de grote ambitie van de gemeente om het complex zo veel mogelijk circulair te verbouwen tot groene en energie-neutrale werkplaats – de veegpost 2.0. Inmiddels is het ontwerp afgerond en wordt de uitvoering aanbesteed.

Lees meer...

Nieuwe regels voor Energieprestatievergoeding

De regels voor de EnergiePrestatieVergoeding EPV gaan binnenkort veranderen. De overheid wil het daarmee nog aantrekkelijker te maken om huurwoningen te verduurzamen.

Lees meer...

Subsidie voor kleine innovaties verduurzaming

De subsidieregeling Topsector Energie (TSE) Gebouwde omgeving stimuleert de ontwikkeling van kleine innovaties om eigenaren en bewoners te helpen met verduurzaming. Bedrijven of kennisinstellingen kunnen hiervoor vanaf 3 juli subsidie aanvragen.

Lees meer...