Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Versnelcoalitie Groene Woninginvesteringen

Het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) pleit ervoor om het voor woningeigenaren gemakkelijker te maken om een verduurzamingslening af te sluiten. SVn vormt samen met marktpartijen de Versnelcoalitie voor Groene Woninginvesteringen.

Lees meer...

Geld voor duurzaam maatschappelijk vastgoed

De Subsidieregeling duurzaam maatschappelijk vastgoed (DUMAVA) is gewijzigd. Meer vastgoedeigenaren kunnen de subsidie aanvragen en het sluit beter aan bij hun wensen. De nieuwe aanvraagronde opende medio september en keert tot 2030 jaarlijks terug.

Lees meer...

Project: circulaire vernieuwing veegpost

Braaksma & Roos renoveert de bijna 100 jaar oude veegpost van de gemeentelijke reinigingsdiensten in Scheveningen. Dit is een bijzondere opgave vanwege het historische karakter van de locatie, maar vooral vanwege de grote ambitie van de gemeente om het complex zo veel mogelijk circulair te verbouwen tot groene en energie-neutrale werkplaats – de veegpost 2.0. Inmiddels is het ontwerp afgerond en wordt de uitvoering aanbesteed.

Lees meer...

Nieuwe regels voor Energieprestatievergoeding

De regels voor de EnergiePrestatieVergoeding EPV gaan binnenkort veranderen. De overheid wil het daarmee nog aantrekkelijker te maken om huurwoningen te verduurzamen.

Lees meer...

Subsidie voor kleine innovaties verduurzaming

De subsidieregeling Topsector Energie (TSE) Gebouwde omgeving stimuleert de ontwikkeling van kleine innovaties om eigenaren en bewoners te helpen met verduurzaming. Bedrijven of kennisinstellingen kunnen hiervoor vanaf 3 juli subsidie aanvragen.

Lees meer...

VEH: 1 op de 3 haakt af bij aanvraag ISDE

Maar liefst 1 op de 3 huiseigenaren krijgt het niet voor elkaar subsidie aan te vragen voor het verduurzamen van de eigen woning. Het hele aanvraagproces voor de Investeringssubsidie voor duurzame energie (ISDE) is voor veel huiseigenaren onbegrijpelijk, ontoegankelijk en zeer tijdrovend, zo blijkt uit het subsidiemeldpunt van Vereniging Eigen Huis.

Lees meer...

Groeiende aandacht voor circulariteit

Duurzaamheid was een belangrijk thema op de vakbeurs Renovatie & Transformatie. Er was uiteraard volop aandacht voor isolatie en ook de warmtepomp was volop aanwezig in allerlei varianten. Maar ook de aandacht voor circulariteit is groeiende. Onder andere was Circospin aanwezig met het initiatief Circolektra, dat zich richt op hergebruik van componenten van groepenkasten.

Lees meer...

BAM start aanleg waterstof-distributiesysteem

BAM Energie & Water is in opdracht van de gemeente Hoogeveen deze maand gestart met de aanleg van de eerste buis van een waterstof distributiesysteem. Dit systeem voorziet in de toekomst honderd nieuwbouwwoningen in Nijstad-Oost voorzien van waterstof voor verwarming, maar ook zes tot achttien bestaande woningen in Erflanden.

Lees meer...

Verduurzaming vertraagt door wachtlijsten

Het aantal aanvragen voor stroomaansluitingen op de wachtlijst bij netbeheerders, neemt toe. Dat gaat vooral om uitbreiding van aansluitingen. Op dit moment zijn het er ruim 5600, waarvan 3400 voor uitbreiding van een bestaande aansluiting.

Lees meer...

Alles over de nieuwe Renovatiestandaard

Vanaf 1 juli gaat de Renovatiestandaard in. Dit is een nu nog vrijwillige richtlijn, die houvast biedt voor duurzaam renoveren van utiliteitsgebouwen.

Lees meer...