Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Project: transformatie Stationspostgebouw

Rijksmonument het Stationspostgebouw in Den Haag is getransformeerd tot een duurzaam kantoor, met respect voor de oorspronkelijke architectuur.

Lees meer...

Funderingproblemen vaak onvermeld bij verkoop

Woningen met vermelde funderingproblemen leveren bij verkoop gemiddeld 12 procent minder op; herstelde funderingen leveren juist 2 procent méér op.

Lees meer...

Gevelcollector brengt woning op label A++++

Met vijftien vierkante meter gevelcollectoren wisten TNO en partners drie woningen van Sint Trudo in Eindhoven op te waarderen tot energielabel A++++.

Lees meer...

RVO stimuleert plaatsing van PV op het dak

De ‘Zonneladder’ geeft voor de plaatsing van PV-panelen de voorkeur aan daken. RVO zette voor gebouweigenaren een aantal aandachtspunten op een rij.

Lees meer...

Aardgasverbruik in gebouwen neemt toe

Gebouwen in Nederland gebruikten in 2021 iets meer aardgas dan in 2020, zo meldt de jaarlijkse monitor verduurzaming gebouwde omgeving van RVO.

Lees meer...

Nieuwe subsidieregeling Verduurzaming VvE

Op 1 januari startte de nieuwe Subsidieregeling verduurzaming verenigingen van eigenaars (SVVE), die wordt uitgevoerd door RVO Nederland.

Lees meer...

Motie: Verbod op enkel glas in huurwoningen

De druk om enkel glas in huurwoningen te verbieden, neemt toe. De Tweede Kamer roept het kabinet op om zo’n verbod in 2029 of 2030 in te laten gaan.

Lees meer...

1,5 miljoen woningen verduurzamen in 7 jaar

Natuur & Milieu heeft in de Woningmonitor inzichtelijk gemaakt in welke gemeenten en wijken de woningen staan met de slechte energielabels E, F of G.

Lees meer...

Project: renovatie UCG aan de Bloemsingel

Het gebouw aan de Bloemsingel 1 in Groningen wordt geschikt gemaakt als permanente huisvesting voor het University College Groningen (UCG).

Lees meer...

Verduurzaming loopt vast bij VvE’s

Een op de drie VvE's lukt het niet om met de bewoners overeenstemming te bereiken over verduurzaming, blijkt uit onderzoek van Vereniging Eigen Huis.

Lees meer...