Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Rotterdam wil nog twaalf wijken gasloos maken

Rotterdam start een verkenning om nog twaalf wijken van het aardgas af te halen. Eerder al startte een gebiedsaanpak om vijf buurten gasloos te maken.

Lees meer...

Retrotec kalibreert blowerdoor-testapparatuur

Vanwege toenemende vraag heeft Retrotec twee nieuwe kalibratiekamers voor blowerdoortestapparatuur in gebruik genomen, naast de twee die het al had.

Lees meer...

Atlas gaat voor internationale BREEAM Award

Vijf Nederlandse projecten zijn genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. Gebouw Atlas van TU Eindhoven is daarvan het enige renovatieproject.

Lees meer...

DNA zet in op woonlastenneutraal renoveren

DNA in de Bouw zet in 2020 in op WoonlastenNeutraal Renoveren. DNA participeert met dit thema in het grote innovatieprogramma IEBB.

Lees meer...

Project uitgelicht: Verduurzaamd Metropolitan

Middels een grootscheepse renovatie is het kantoorpand Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas van energielabel E naar A++ gegaan.

Lees meer...

Meer ruimte voor innovatie in asbestsanering

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die ervoor moet zorgen dat er meer ruimte komt voor innovatieve methoden voor asbestsanering.

Lees meer...

NRP op zoek naar de beste renovaties van 2019

De tiende editie van de nationale prijs NRP Gulden Feniks is van start gegaan. NRP bekroont hiermee inspirerende renovatie- en transformatieprojecten.

Lees meer...

Warme voeten in voormalige kazerne

De Prinses Julianakazerne in Den Haag wordt getransformeerd tot wooncomplex. Om het wooncomfort te verhogen zijn de bestaande betonvloeren geïsoleerd.

Lees meer...

Nieuw consortium wil woningrenovatie versnellen

Een bouwsectorbreed samenwerkingsverband vormt een consortium om betaalbare en gebruikersvriendelijke renovatieconcepten te ontwikkelen.

Lees meer...

Renovatieproject uitgelicht: De Studio

Sciencemuseum NEMO koos bij de uitbreiding met De Studio voor circulair renoveren. De gevel is een echte circulaire blikvanger geworden.

Lees meer...