Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

TNO test slim raam dat energie bespaart

Het ‘slimme raam’ dat TNO heeft ontwikkeld, presteert goed in een eerste pilot. Het raam schakelt automatisch tussen zoninstraling en zonwering.

Lees meer...

BZK zet in op toezicht Energielabel kantoren

Het ministerie van BZK helpt gemeenten op weg bij toezicht en handhaving van het Energielabel voor kantoren, dat vanaf 1 januari 2023 verplicht is.

Lees meer...

ECW rekent gasloze renovatie-concepten door

Het Expertise Centrum Warmte heeft voor een groot aantal types woningen uitgewerkt hoe die gasloos kunnen worden volgens de ‘Standaard en streefwaarden voor woningisolatie’.

Lees meer...

Project transformatie: Schoenenkwartier

Het Schoenenkwartier is een nieuw museum en kenniscentrum. Het is gehuisvest in een rijksmonumentaal complex dat is getransformeerd en uitgebreid.

Lees meer...

Verweerd asbest spoelt uit door regenwater

Onderzoek van TNO toont aan dat vooral uitspoeling via regenwater er voor zorgt dat asbestvezels in de bodem of slib terecht komen.

Lees meer...

48 inzendingen voor NRP Gulden Feniks

Er zijn 48 inzendingen ontvangen voor de NRP Gulden Feniks 2022. In september zal de jury een aantal projecten bezoeken om de winnaars aan te wijzen.

Lees meer...

‘Isolatie slimmere keuze dan PV-panelen’

Het is nu het moment om te isoleren, zo adviseert de Vastelastenbond aan woningeigenaren. Dat zou slimmer zijn dan investeren in PV-panelen.

Lees meer...

Corporaties gaan sneller verduurzamen

Corporaties gaan woningen met een E-, F-, of G-label tot en met 2028 versneld verduurzamen, zo hebben ze vastgelegd in Nationale Prestatieafspraken.

Lees meer...

Project uitgelicht: nieuw leven door Droogbak

Het beeldbepalende 19e-eeuwse kantoorgebouw de Droogbak, naast Amsterdam CS, heeft een metamorfose ondergaan tot werkruimte van de 21e eeuw.

Lees meer...

Ruim 11.500 woningen in leegstaande kantoren

Leegstaande kantoren of kantoren die de komende periode naar verwachting leeg komen te staan, leveren potentieel 11.500 woningen op.

Lees meer...