Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Project uitgelicht: Verduurzaamd Metropolitan

Middels een grootscheepse renovatie is het kantoorpand Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas van energielabel E naar A++ gegaan.

Lees meer...

Meer ruimte voor innovatie in asbestsanering

De Tweede Kamer heeft een motie aangenomen die ervoor moet zorgen dat er meer ruimte komt voor innovatieve methoden voor asbestsanering.

Lees meer...

NRP op zoek naar de beste renovaties van 2019

De tiende editie van de nationale prijs NRP Gulden Feniks is van start gegaan. NRP bekroont hiermee inspirerende renovatie- en transformatieprojecten.

Lees meer...

Warme voeten in voormalige kazerne

De Prinses Julianakazerne in Den Haag wordt getransformeerd tot wooncomplex. Om het wooncomfort te verhogen zijn de bestaande betonvloeren geïsoleerd.

Lees meer...

Nieuw consortium wil woningrenovatie versnellen

Een bouwsectorbreed samenwerkingsverband vormt een consortium om betaalbare en gebruikersvriendelijke renovatieconcepten te ontwikkelen.

Lees meer...

Renovatieproject uitgelicht: De Studio

Sciencemuseum NEMO koos bij de uitbreiding met De Studio voor circulair renoveren. De gevel is een echte circulaire blikvanger geworden.

Lees meer...

Tussenstap voor grootschalige woningrenovatie

Om renovaties betaalbaar te houden en woonlasten te beperken, moeten corporaties de nadruk leggen op isoleren. Van gas los gaan is nog niet nodig.

Lees meer...

Nieuw fonds voor agrarisch erfgoed

Het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap maakt de start van een Boerderijenfonds mogelijk met een bijdrage van 5 miljoen euro.

 

Lees meer...

Nevima vergroent IVI-Spijkerregel

Nevima is overgeschakeld naar een duurzamere samenstelling van de IVI-Spijkerregel voor geluidsisolerende wanden, vloeren en plafonds tot 20 m2.

Lees meer...

TNO koppelt energietransitie en circulariteit

Duurzaam renoveren gaat niet alleen over energie maar ook over circulariteit. Die twee thema’s wil TNO meer met elkaar verbinden.

Lees meer...