Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

WNR garandeert woonlastenneutrale renovatie

WoonlastenNeutraal Renoveren (WNR) is een initiatief van bouwondernemers die al jaren samenwerken in kennisnetwerk DNA in de Bouw.

Lees meer...

TNO helpt met keuze tussen sloop en renovatie

Als we het huidige tempo van sloop/nieuwbouw aanhouden, duurt het 250 jaar voordat alle woningen in Nederland vervangen zijn.

Lees meer...

Project uitgelicht: renovatie van De Walvis

De Walvis op het Bickerseiland in Amsterdam is oorspronkelijk gebouwd in 1964. Eigenaar Maarsen Groep heeft KAAN Architecten gevraagd het gebouw te renoveren tot een gezond, flexibel en eigentijds kantoorgebouw. Het ontwerp wordt gekenmerkt door het gebruik van veel glas, waardoor de kantoren licht en ruimtelijk ogen. De renovatie is in opdracht van Maarsen Groep uitgevoerd door Dura Vermeer.

Lees meer...

Wedi ontwikkelt douchevloer van 25 mm dikte

De douchevloer is een grote uitdaging bij renovatiewerken. De vloer is bewerkelijk door het inpassen van de afvoer en het maken van het afschot, waarbij de hoogte ook nog eens minimaal moet blijven. De Duitse fabrikant wedi heeft hier met het nieuwe Fundo RioLigno een innovatieve oplossing gevonden die uniek is door zijn zeer beperkte dikte van slechts 25 mm.

Lees meer...

WVL renoveert bovenzijde van elke betonvloer

WVL Floorsolutions is gespecialiseerd in het renoveren van de bovenzijde van zowel nieuwe als oude betonvloeren. Het maakt de betonvloeren geschikt voor elk mogelijk gebruik, zowel kwalitatief als esthetisch.

Lees meer...

AGC presenteert hoogwaardig FINEO vacuümglas

AGC presenteert het nieuwe vacuümglas FINEO. Dit glas heeft een U-waarde van 0,7 W/m2K, wat vergelijkbaar is met triple glas. Het gewicht is echter slechts de helft daarvan en de dikte een kwart. Dat maakt het zeer geschikt voor gebruik bij renovatie en restauratie. Esthetisch is bijzonder dat in dit vacuümglas de zichtbare vacuümdoppen ontbreken.

Lees meer...

Tweede leven voor vrijkomende materialen

Grootschalige renovaties leveren een enorme uitstroom op van materialen die deels nog geschikt zijn voor hergebruik. Woonbedrijf Eindhoven zet hoog in op de circulariteit van deze producten en materialen en werkt daarvoor onder meer samen met A. van Liempd Sloopbedrijven/Gebruiktebouwmaterialen.com.

Lees meer...

54events stelt vakbeurs RENOVATIE uit naar 2021

Beursorganisator 54events heeft vanwege de gevolgen van de aanhoudende onzekerheid rondom het coronavirus haar vakbeurzen RENOVATIE, MONUMENT, Vakbeurs Energie, Zero Emission | Ecomobiel, PREFAB en Industrial Heat & Power uitgesteld naar 2021. De volgende editie van RENOVATIE vindt nu plaats van 18 t/m 20 mei 2021.

Lees meer...

Millboard: niet van echt te onderscheiden! (advertorial)

Hét alternatief voor conventioneel composiet en hardhout. Dé oplossing voor een duurzaam terras of gevelbekleding.

Lees meer...

Roto Frank kiest voor BENG en montagegemak

Prefabricage en seriematige aanpak zijn bij renovatie steeds meer de norm. Roto Frank speelt daarin op in met snel te monteren hoogwaardige producten.

Lees meer...