Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Project uitgelicht: verduurzaming voor Enexis

Art impression van interieur na verbouwing (© interieurarchitect DZAP)

BAM Bouw en Techniek is in opdracht van Enexis Netbeheer gestart met de verduurzaming en optimalisatie van het kantoor van Enexis Netbeheer aan de Reitscheweg in ’s-Hertogenbosch. Het kantoorgebouw met een totaal vloeroppervlak van 2.672 m2 voldoet na de verbouwing aan energielabel A. BAM realiseert de verbouwing integraal en neemt in bouwteamverband zowel de uitwerking van het bouwkundig als het installatietechnisch ontwerp voor haar rekening. De oplevering staat gepland voor maart 2021.

De kantoorlocaties van Enexis Netbeheer liggen verspreid over Nederland. De locatie aan de Reitscheweg is een van de regiokantoren van Enexis Netbeheer. De verbouwing richt zicht op het verduurzamen en herinrichten van het kantoorgebouw.

Energielabel A

BAM verduurzaamt het kantoorgebouw naar energielabel A. Daartoe voorziet BAM het dak van een nieuw isolatiepakket en vervangt onder meer de bestaande klimaatinstallatie en de verlichting. Gelijktijdig met de verduurzaming realiseert BAM een verbouwing op basis van een nieuw werkplekconcept.

De installatiewerkzaamheden bestaan op hoofdlijnen uit het vervangen van werktuigbouwkundige en elektrotechnische installaties en het aanbrengen van PV-panelen op een geïsoleerd dakpakket. De bouwkundige werkzaamheden zijn onder meer het vergroten van kleine gevelopeningen. Tot slot vervangt BAM het huidige interieur door een compleet inbouwpakket inclusief nieuwe vloerafwerking, binnenwanden en systeemplafonds.

Het naastgelegen logistieke servicepunt is installatietechnisch gekoppeld aan het kantoorgebouw dat BAM verbouwt. Het servicepunt blijft tijdens de kantooroptimalisatie operationeel. BAM waarborgt de continuïteit van de bedrijfsvoering en veiligheid van deze bedrijfsruimte.

Maatschappelijk verantwoord

In de transitie naar een duurzame samenleving wil Enexis Netbeheer haar verantwoordelijkheid nemen op het gebied van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI) is voor Enexis Netbeheer een belangrijk instrument.

BAM’s duurzaamheidsdoelen sluiten aan bij het inkoopbeleid van Enexis Netbeheer. BAM werkt aan een relatieve vermindering van eigen CO2-emissies met 50% in 2030. Daartoe zet BAM bij haar werkzaamheden voor Enexis Netbeheer elektrisch materieel in en werkt samen met regionale partijen en leveranciers. Daarnaast werkt BAM aan 100% hergebruik of recycling van bouwafval.

Bouwteam

BAM realiseert de verduurzaming in bouwteamverband met installatieadviseur INNAX en interieurarchitect DZAP. De sloopwerkzaamheden zijn afgerond. Daarbij heeft BAM al het sloopafval gescheiden en zorgen partners voor recycling. Onder meer de glazen systeemwanden zijn zorgvuldig gedemonteerd voor hergebruik bij een ander bedrijf. BAM is gestart met de bouwkundige en installatietechnische werkzaamheden. In maart 2021 verwacht Enexis Netbeheer het kantoorgebouw weer in gebruik te nemen.

 

Ga terug