Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Mosa Panel: prefab renoveren met echte tegels


Mosa en wedi presenteren op RENOVATIE 2020 het renovatiesysteem Mosa Panel, een snel te monteren prefab systeem met keramische tegels.

Renoveren van badkamers is een ingrijpende klus die veel tijd kost en veel overlast veroorzaakt door stof en herrie. Met name voor corporaties is het belangrijk om die bouwtijd fors te verkorten en de overlast te verminderen. Mosa heeft daarvoor het Mosa Panel ontwikkeld. In tegenstelling tot andere prefab systemen is Mosa Panel bekleed met keramische tegels, waardoor kwaliteit en uitstraling gegarandeerd zijn. Mosa Panel en wedi presenteren dit systeem gezamenlijk op RENOVATIE 2020.

Grote keuze

Mosa heeft Mosa Panel ontwikkeld samen met onder meer wedi, die zorgt voor de achterconstructie en de waterdichtheid. De basis hiervan is een XPS-paneel, dat van zichzelf al waterkerend is. Van de wedi bouwplaten en Mosa tegels worden in de fabriek prefab wandpanelen samengesteld volgens projectspecifieke vraag. De gecontroleerde omstandigheden garanderen een hoogwaardige kwaliteit van het verlijmen. Dit gebeurt met een tegelrobot, die heel exact kan werken waardoor smalle voegen mogelijk zijn. Er is een grote keuze in tegelwerk, met drie formaten in elk tien kleuren.

De modulaire maat van de wandpanelen is 600 mm breed, met een lengte die varieert van 1200 tot 2600 mm. De maat van de vloerpanelen is modulair 600x600 of 900x900 mm. De dikte van de wandpanelen is 17 mm; die van de vloerpanelen bedraagt 17, 27 of 37 mmm al naar gelang de gewenste opbouwhoogte.

Gecertificeerde co-makers

Gecertificeerde co-makers verwerken de panelen. Ze zagen ze waar nodig vooraf op maat en boren er gaten in voor de afvoeren en leidingen en dergelijke. Daarna kunnen de panelen heel snel op de wanden en vloer worden verlijmd, met tussen de panelen en in de hoeken een kitril voor de waterdichtheid van het geheel. Tot slot worden de naden tussen de panelen gevoegd en de naden in de hoeken desgewenst afgekit.

Sinds kort leveren Mosa en wedi ook het Mosa Panel Plus, waarbij wedi tien jaar garantie geeft op waterdichtheid.

Mosa en wedi zijn exposanten op RENOVATIE 2020.

Ga terug