Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

WVL renoveert bovenzijde van elke betonvloer

 

WVL Floorsolutions is gespecialiseerd in het renoveren van de bovenzijde van zowel nieuwe als oude betonvloeren. Het maakt de betonvloeren geschikt voor elk mogelijk gebruik, zowel kwalitatief als esthetisch.

Betonvloeren worden vaak afgewerkt met een epoxycoating of een gietvloer, terwijl beton van zichzelf al een prachtig en hard product is. Het is helaas echter niet zonder meer bruikbaar als toplaag, zelfs niet als beton monolithisch wordt afgewerkt, zegt Rutger Dragtsma van WVL Floorsolutions. “Ondanks de toevoeging van curing compound zijnde poriën in de bovenlaag van het beton vaak toch niet 100% dicht en dringt er dus vuil in en komt er vaak stof vrij”, zo is zijn ervaring.

Eigen producten
WVL Floorsolutions houdt zich bezig met het verbeteren van betonvloeren. De eerste stap daarin is schuren en polijsten en het verharden en verdichten van de vloer. Daarna kan de vloer naar wens met een van de eigen producten worden behandeld. WVL Basis zorgt er voor dat de vloer geen stof meer afgeeft en maakt deze vochtkerend zodat er geen vuil meer indringt. Vloeistofdicht maken kan met de transparante WVL Floorguard of het in vele kleuren beschikbare WVL Topfloor. Floorguard en Topfloor zijn voor normaal gebruik al antislip, maar kunnen voor zwaar waterbelaste vloeren nog worden voorzien van een extra antislipkorrel.

Dragtsma: “Deze middelen dringen in de vloer. Ze verharden en verbeteren het beton. Ze liggen er dus niet bovenop zoals een coating en kunnen dus ook niet bladderen. Eventuele beschadigingen zijn ook gewoon plaatselijk te repareren.”

Verschillende kwaliteiten
WVL Floorsolutions levert vloeren in verschillende esthetische kwaliteiten: warehouse, industrial, commercial en premium. Bij warehouse schuurt en beschermt WVL het beton tegen indringing van vuil. Bij Industrial gaat het schuren dieper en wordt de vloer verdicht en verhard. Door het schuren krijgt de vloer een enigszins gemêleerd uiterlijk. Bij commercial gaat het schuren tot op het grove granulaat en krijgt de vloer door polijsten een glansgraad R1000. Het stof dat bij het schuren vrijkomt wordt gemengd met een bindmiddel en gebruikt om gaatjes en scheurtjes in de vloer te vullen. Bij premium gaat het polijsten nog een stap verder, tot er zelfs reflectie in vloer ontstaat, waardoor een besparing mogelijk is op verlichting.

Als de vloer echt niet meer te redden is, kan WVL ook een nieuwe cementgebonden industriële gietvloer aanbrengen en afwerken. “Waarbij onze gietvloer al vooraf voorzien is van kleurpoeder, in plaats van dat pigment op locatie wordt bijgemengd.”

Diverse projecten
Diverse vloeren behandelde WVL Floorsolutions inmiddels op deze manier. Dragtsma noemt onder meer een vloer van een restaurant van een verzorgingstehuis, maar ook de vloer van een bierbrouwerij. “Die vloer was sterk vervuild en dan moet je dus diep schuren. Dan zit je automatisch op premium, maar dan wel in antislip uitvoering gezien dat de vloer regelmatig nat wordt.”

Daarbij biedt WVL Floorsolutions ook de mogelijkheid van het afsluiten van onderhoudscontracten, met regelmatige inspectie. Op basis daarvan geeft het bedrijf zelfs tot 25 jaar garantie.

Ga terug