Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Vacuümglas met U-waarde lager dan triple glas

 

Global Glass Group introduceert vacuümglas met een U-waarde van 0,45. De dikte van het glas is slechts 8,3 mm, waarmee het in bestaande kozijnen past. 

Vacuümglas is op zich niet nieuw, maar een U-waarde van 0,45 is dat wel. Dat is mogelijk met nieuwe technieken en machines. Ultravlak glas, coatings en nieuwe randafdichtingen zorgen samen voor de bijzondere prestatie van LandVac®-glas, dat in Nederland op de markt wordt gebracht door Global Glass Group. 

Corporatiewoningen en monumenten 

Arnaud Roozen, sales directeur van Global Glass Group, geeft aan dat zij zich met dit glas eerst richten op twee toepassingen: monumentale panden en te verduurzamen woningen. In beide gevallen past het dunne glas in de bestaande kozijnen. Bij monumenten is dat vaak een verplichting; bij het verduurzamen van (corporatie)woningen is het vooral een kwestie van kostenafwegingen. Vacuümglas is per vierkante meter duurder dan standaard isolatieglas, maar bespaart flink door het hergebruik van de bestaande kozijnen. 

Laag eigen gewicht 

Behalve de dikte is ook het relatief lage eigen gewicht van het glas een gunstige factor bij renovatie. Het glas weegt 20 kg per m2. Dit lage eigen gewicht bespaart ook op kosten van transport en plaatsing. De ruit is opgebouwd met twee lagen gehard glas, waardoor veiligheid ook gegarandeerd is. Het geharde glas zorgt tevens voor een hoge geluidsisolatie (RW>39dB). Het vacuümglas is leverbaar tot maximaal 1500x2500 mm. Aan productiemogelijkheden voor grotere maten wordt gewerkt. 

Global Glass Group heeft inmiddels een eerste corporatiewoning in Amsterdam voorzien van het nieuwe vacuümglas. Vervolgprojecten staan op stapel. 

Global Glass Group is exposant op RENOVATIE 2020. Van 6 t/m 8 oktober 2020 zijn zij, en bijna 600 andere exposanten en partners, te bezoeken tijdens de Nationale Energie Week in de Brabanthallen, Den Bosch.

Ga terug