Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Ingeblazen wol isoleert historisch plafond

 

Om warmteverlies te voorkomen is een karakteristiek plafond in de hal van Avenu 1895 geïsoleerd door minerale wol in te blazen.  

Een voormalige ambachtsschool aan de Boulevard Heuvelink in Arnhem is getransformeerd tot wooncomplex Avenu 1895. In het karakteristieke gebouw uit 1895 zijn 40 luxe lofts gecreëerd. Bij deze transformatie is hoog ingezet op behoud van de historische elementen en specifieke kenmerken van het oorspronkelijke gebouw. Aan de buitenzijde is het gevelbeeld in ere gebleven, maar ook in het interieur zijn waardevolle elementen behouden zoals het karakteristieke houten plafond en de mooie tegeltjeslambrisering in de hal. 

Bij renovaties en transformatie is goede thermische isolatie belangrijk. Vooral bij behoud van karakteristieke elementen vraagt dat expertise. Voor het thermisch opwaarderen van de hal van Avenu 1895 werd Pluimers Isolatie ingeschakeld. 

Zonder demontage 

Met name via het plafond zouden grote warmteverliezen optreden. Om dat tegen te gaan heeft Pluimers de hoge balklaag boven het plafond in zijn geheel geïsoleerd.  Isoleren zonder demontage bleek alleen mogelijk middels inblaastechniek, waarvoor Pluimers gebruik maakte van Knauf Timberframe. Door de structuur van deze glaswol is een goede isolatiewaarde te realiseren bij een lage injectiedruk. Dat maakt deze techniek ideaal voor zoldervloeren. Isolatie kan aangebracht worden zonder het plafond te beschadigen of de hele loopvloer weg te halen. Dat scheelt kosten en tijd. 

Pluimers Isolatie isoleert jaarlijks spouwmuren en vloeren van meer dan 15.000 bestaande woningen. Daarnaast werkt Pluimers Isolatie ook aan veel grote objecten, zoals kantoren, ziekenhuizen, kerken, schepen en stadions. 

Pluimers Isolatie is exposant op RENOVATIE 2020. Van 6 t/m 8 oktober 2020 zijn zij, en bijna 600 andere exposanten en partners, te bezoeken tijdens de Nationale Energie Week in de Brabanthallen, Den Bosch.

Ga terug