Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Duurzaam renoveren, is dat wel betaalbaar? (advertorial)


Een bestaande woning snel, makkelijk en goedkoop verduurzamen? Speciaal voor renovaties is er nu een nieuw wandelement ontwikkeld.

Verduurzamen

Het is de bedoeling om in 2050 (bijna) geen CO2 meer uit te stoten. Dit houdt in dat woningen die op dit moment nog van gas afhankelijk zijn op termijn moeten worden omgebouwd. Daarnaast worden langzaam maar zeker ook meer wetten aangenomen die Nederlandse woningeigenaren verplicht om hun woning te verduurzamen, terwijl een woning verduurzamen flink wat kan kosten. Veel mensen zoeken daarom naar een oplossing die betaalbaar, gemakkelijk en effectief is.  

‘’Het duurzaam renoveren van een bestaande woning kost al snel €18.000 tot €60.000, met een duurzaam wandsysteem kan dat al voor circa €8.000 a €10.000.’’

Gefaseerd verduurzamen

De particuliere woningbezitter is vaak niet bereid om in één keer een grote investering te verrichten, daarom bestaat de mogelijkheid om de woning gefaseerd te verduurzamen, bijvoorbeeld per verdieping of per ruimte. Zo kan er op een later moment altijd nog een duurzame warmtebron worden geplaatst, zoals een warmtepomp en ervaar je direct een besparing op je energielasten.     

‘’Bij het verduurzamen van een woning komt veel bij kijken, vooral in installatietechniek. Vraag vooral om hulp.’’

Het ClimaWand-systeem

De nieuwe ClimaWand heeft een inbouwdiepte van 70 tot 90 mm en vormt een vrijwel onzichtbaar element. Alleen de designroosters voor de ventilatielucht blijven in het zicht. De wandunit werkt op basis van lagetemperatuurverwarming/koeling en kan worden aangesloten op zowel een warmtepomp als een cv-ketel. Een geïntegreerde ventilator zuigt lucht aan uit zowel de ruimte zelf als van buiten. Speciale luchtfilters zorgen voor een gezonde luchtkwaliteit. De aangezogen lucht stroomt van onder naar boven door het element en komt zo op de juiste temperatuur voordat die aan de bovenzijde wordt ingeblazen. Tocht en koudeval behoren daarmee dus tot het verleden.

‘’Het ClimaWand-systeem zorgt niet alleen voor een optimaal comfort, maar is ook een directe besparing op de energielasten – dhr. Pompe’’

Combinaties

Voor de meeste ruimtes zijn twee tot drie van deze wandelementen voldoende. Het precieze aantal hangt met name af van de ventilatiebehoefte. De overige wanddelen kunnen voor reguliere wandverwarming worden benut. Ook zijn aanvullende systemen beschikbaar voor verwarming/koeling van plafonds en vloeren, met een geïntegreerde isolatielaag.

Over ClimaLevel 

ClimaLevel Nederland is leverancier van duurzame oplossingen in klimaattechniek, waarbij duurzaamheid, energiezuinigheid, kwaliteit, comfort en gezondheid voorop staan. Basis is de ClimaLevel vloer voor nieuwbouw, met vloerverwarming/koeling en geïntegreerde toevoer van ventilatielucht die door de vloer wordt geklimatiseerd. ClimaLevel is exposant op RENOVATIE 2021.

Ga terug