Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Project uitgelicht: Holocaust Museum


Architectenbureau OFFICE WINHOV en adviesbureau ABT werken momenteel aan de renovatie van het Nationaal Holocaust Museum i.o. en De Hollandsche Schouwburg in Amsterdam. ABT voert de integrale advisering uit en is verantwoordelijk voor de constructies, installaties, bouwfysica, brandveiligheid en akoestiek

Het Nationaal Holocaust Museum komt op dezelfde plek waar nu het Nationaal Holocaust Museum in oprichting is gevestigd; in de Hollandsche Schouwburg en de voormalige Hervormde Kweekschool aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam. Dit zijn twee gebouwen met een historische betekenis. De Hollandsche Schouwburg diende tijdens de Tweede Wereldoorlog als verzamelplaats, gevangenis en deportatieplaats van Joden naar de vernietigingskampen; tegenwoordig is het een herdenkingsplek. Via de Kweekschool werden tijdens de oorlog met hulp van het verzet honderden kinderen naar een relatief veiligere plek gesmokkeld.

Tegenwoordig is de Hollandsche Schouwburg een herdenkingsplek. In de hal staat een monument in de vorm van een wand met de familienamen van alle mensen die vanaf hier weggevoerd werden en is een tentoonstelling over de Jodenvervolging in Nederland te zien.

Het Nationaal Holocaust museum i.o. sloot in februari en gaat naar verwachting in 2022 weer open. Het museum wordt in ere hersteld met respect voor de geschiedenis en het gebouw. Bovendien komt er een nieuw auditorium en een tijdelijke tentoonstellingsruimte.

Ga terug