Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

AGC presenteert hoogwaardig FINEO vacuümglas

 

AGC presenteert het nieuwe vacuümglas FINEO. Dit glas heeft een U-waarde van 0,7 W/m2K, wat vergelijkbaar is met triple glas. Het gewicht is echter slechts de helft daarvan en de dikte een kwart. Dat maakt het zeer geschikt voor gebruik bij renovatie en restauratie. Esthetisch is bijzonder dat in dit vacuümglas de zichtbare vacuümdoppen ontbreken.

De eerste markt voor FINEO is die van renovatie en restauratie. Bij restauratie hebben kozijnen vaak een historische waarde en dus moet nieuw glas in de bestaande kozijnen worden ingepast. Die zijn niet berekend op dik en zwaar glas. FINEO past echter wel in de bestaande kozijnen. Met de hoge isolatiewaarde van dit glas kan een enorme stap worden gezet in de verduurzaming van monumentale panden. Ook neemt het comfort voor de bewoner of gebruiker enorm toe, doordat de koudestraling en koudeval wordt weggenomen. De daglichttoetreding is hoog, evenals de geluidwering.

Duurzaamheid
Ook voor renovatie is FINEO interessant omdat bestaande kozijnen van goede kwaliteit nu kunnen worden hergebruikt. Bij toepassing van triple glas zullen die kozijnen moeten worden vervangen. Hergebruik bespaart niet alleen de kosten van vervanging, maar is ook vanuit oogpunt van duurzaamheid en circulariteit en beperking van overlast voor de bewoners de beste oplossing.

Marketing manager Marc Donkers van AGC ziet voor FINEO zelfs markt in de nieuwbouw omdat zware triple beglazing ook daar soms bezwaarlijk is vanwege zowel de belasting van de kozijnen als het hefgewicht bij het plaatsen.

Esthetisch
FINEO is daarbij ook een esthetisch verantwoord product. De vacuümdoppen ontbreken. Wel aanwezig zijn afstandhouders tussen de beide ruiten, maar die zijn zo uitgevoerd dat ze in de praktijk niet zichtbaar zijn.

Ga terug