Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Atlas gaat voor internationale BREEAM Award

 

Vijf Nederlandse projecten zijn genomineerd voor de internationale BREEAM Awards. Gebouw Atlas van TU Eindhoven is daarvan het enige renovatieproject.

De internationale BREEAM Awards worden op 2 maart in Londen uitgereikt. Een deskundige jury beoordeelt de projecten aan de hand van een casestudy. Daarbij wordt gelet op de BREEAM-score, de innovaties die zijn toegepast en de mogelijkheden voor opschaling. Ook dit jaar heeft het publiek de mogelijkheid om te stemmen.

Van de vijf genomineerden is Oldenburger Fritom BV genomineerd in de categorie Commercial Project – Post Construction Award. Het gebouw Louwman Rotterdam Zuid vertegenwoordigt Nederland in de categorie Commercial Project – Design Stage Award. Het in aanbouw zijnde appartementencomplex Jonas in de toekomstige IJburgbaai strijdt mee in de categorie Home – Design Stage Award. De renovatie van het Atlasgebouw van de TU Eindhoven en de nieuwbouw van de Hogeschool Utrecht (Public Sector Project - Post Construction Award) completeren de lijst met Nederlandse kanshebbers op een felbegeerde BREEAM Award.

De renovatie van het Atlasgebouw is tevens genomineerd voor de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards, die op 6 februari worden uitgereikt.

Bij de inzendingen voor de Vernufteling, de jaarlijkse prijs van Koninklijke NLIngenieurs, is de aandacht voor renovatie niet bijzonder groot. De enige renovatie betreft de inzending van RoyalHaskoning om de Amsterdamse dierentuin Artis in 2030 energieneutraal te krijgen. Deze inzending doet mee voor de publieksprijs, maar behoort niet tot de vijf projecten die genomineerd zijn voor de juryprijs. Bij die geselecteerde vijf projecten zit wel het hergebruik van de houtconstructie en houten gevelbekleding van het kantoor van Rijkswaterstaat Terneuzen voor de jeugdkliniek van Emergis in Kloetinge.

Om 'duurzaam bouwen' (of eigenlijk: renoveren) draait het ook op de vakbeurs RENOVATIE, van 6 t/m 8 oktober 2020 in de Brabanthallen in Den Bosch. Dat is zelfs de enige dedicated vakbeurs in de branche.

Ga terug