Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Roto Frank kiest voor BENG en montagegemak

 

Prefabricage en seriematige aanpak zijn bij renovatie steeds meer de norm. Roto Frank speelt daarin op in met snel te monteren hoogwaardige producten.

Roto Frank is blij met de combinatie van de vakbeurzen RENOVATIE en PREFAB in oktober van dit jaar. Want ook in de renovatiemarkt wordt prefabricage en seriematige montage steeds vaker de norm. En dat dan wel met kwaliteitsproducten die voldoen aan de nieuwe BENG-eisen.

Montagegemak en – snelheid zijn belangrijke eigenschappen van de producten van Roto Frank, zegt sales manager Hjalmar Bakker. Dat bespaart veel tijd in seriematige projecten, zoals dat ook in de renovatiemarkt steeds meer voorkomt. “Zo hebben we een dakraam dat TÜV-gecertificeerd is en 30% sneller te monteren is dan die van andere grote leveranciers.”

Luchtdichting

Kwaliteit staat daarbij hoog in het vaandel. De producten van Roto Frank passen bij het bouwen en renoveren volgens de nieuwe BENG-eisen. “Dat stelt hogere eisen aan de thermische isolatie maar ook aan de luchtdichting. Onze producten hadden al die zeer goede luchtdichting. Daar scoren we significant beter op dan andere producenten.” Dat wordt vooral belangrijk bij ingrijpende renovaties, benadrukt Bakker. Ingrijpende schilrenovaties waarvoor nu nog de EPC-eis geldt, moeten straks namelijk ook voldoen aan de nieuwe BENG-regelgeving

Zonwering

Eén van de nieuwe onderdelen in BENG is de zogenaamde TOjuli, die gaat over het voorkomen van te grote opwarming van het binnenklimaat in de zomer. “Door dakramen komt 25 % meer licht binnen dan door gevelramen. Zonwering is dan dus ook des te belangrijker. Daarvoor komen we met nieuwe producten op de markt, zoals markiezen en rolluiken. Voor renovatie gaan we zonwerende producten leveren die snel en van binnenuit aan te brengen zijn op bestaande dakramen.”

Roto Frank is exposant van RENOVATIE 2020 en zal op de beurs de diverse renovatieproducten presenteren.

Ga terug