Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Warme voeten in voormalige kazerne


De Prinses Julianakazerne in Den Haag wordt getransformeerd tot wooncomplex. Om het wooncomfort te verhogen zijn de bestaande betonvloeren geïsoleerd.

De imposante Prinses Julianakazerne is ontworpen door de architect Karl Gonser (1902-1979) en is gebouwd in 1942. Het is een uniek bouwwerk in Nederland en is dan ook een gemeentelijk monument. De Nederlandse krijgsmacht heeft het gebouw in 2013 verlaten. Het wordt nu omgevormd tot Julia’s Park: een exclusief wooncomplex, met behoud van de originele buitenarchitectuur.

De woningen in Julia’s Park zijn luxueus en hebben royale verblijfsruimtes. De oude kazerne heeft een enorm vloeroppervlak. Onder de betonnen vloeren van het complex was tot nu toe geen isolatie aangebracht.

IsoSpray

Nu er in gewoond gaat worden verandert het stookgedrag, wat een fors warmteverlies door de vloeren zou betekenen. Reden genoeg om dit potentiële warmteverlies te lijf te gaan. Dat heeft hoofdaannemer Heerkens van Bavel Bouw B.V. uit Tilburg uitbesteed aan Pluimers Isolatie. In een kleine twee weken heeft Pluimers ongeveer 1500 m2 begane grondvloeren geïsoleerd met HR IsoSpray. Dit is ter plekke gespoten purschuim van de hoogste kwaliteit. Dit is volgens Pluimers het meest ideale materiaal voor betonnen vloeren. Pur hecht naadloos aan de vloer en voorkomt condensatie tegen vloeren. De vloer is zo in één arbeidsgang luchtdicht en duurzaam geïsoleerd.

De isolatielaag onder de woningen in Julia’s Park is 9 centimeter dik, goed voor een Rd-waarde van 3,75 m² K/W. Met deze nieuwe isolatie is het wooncomfort van het prachtige kazernegebouw gegarandeerd.

Pluimers Isolatie isoleert jaarlijks spouwmuren en vloeren van meer dan 15.000 bestaande woningen. Daarnaast werkt Pluimers Isolatie ook aan veel grote objecten, zoals kantoren, ziekenhuizen, kerken, schepen en stadions.

Pluimers Isolatie is exposant op RENOVATIE 2020. Van 6 t/m 8 oktober 2020 zijn zij, en bijna 600 andere exposanten en partners, te bezoeken tijdens de Nationale Energie Week in de Brabanthallen, Den Bosch.

Ga terug