Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Save the date: 6 oktober Corporatiedag

 

Om woningcorporaties te helpen bij de opdracht tot verduurzaming, bevat het kennisprogramma van RENOVATIE een speciale Corporatiedag Energietransitie. 

De Corporatiedag Energietransitie is een dagprogramma voor en door woningcorporaties, waar kennisuitwisseling centraal staat. Corporaties kunnen zo leren van elkaars praktijkervaringen, in plaats van dat elke corporatie steeds opnieuw het wiel moet uitvinden. Thema’s van de dag zijn onder meer Vernieuwd opdrachtgeverschap, Financiering van verduurzaming, Wet- & regelgeving en subsidies en Innovatief renoveren. 

De Corporatiedag maakt deel uit van het kennisprogramma van de beurs RENOVATIE en vindt ook plaats op dezelfde locatie en gelijktijdig met deze beurs en de beurs MONUMENT. Bezoekers kunnen hun opgedane inspiratie dus direct verder verkennen op de beursvloer. 

Interactief format 

Als format voor kennisuitwisseling is gekozen voor een opzet vergelijkbaar met De Wereld Draait Door. Het gaat op de Corporatiedag namelijk meer om het inhoudelijke gesprek tussen gastheer en moderator Rogier Elshout en de woningcorporatie, dan om het luisteren naar een presentatie. De ‘tafelgast’ oftewel sidekick zorgt daarbij voor onder andere inhoudelijke ondersteuning.  

Insteek van deze opzet is betrokkenheid met de zaal. De gasten voeden het gesprek namelijk met vragen uit de zaal, die dicht om het podium plaatsneemt voor een intieme sfeer en betrokkenheid. Deze manier van interactie staat garant voor een leerzaam programma met een vlot verloop, waarin vooral opgedane ervaringen en geleerde lessen worden gedeeld en besproken. 

De Corporatiedag Energietransitie is uiteraard in eerste instantie bedoeld voor corporaties, maar ook andere betrokken zoals gemeenten en huurdersverenigingen zijn welkom om het programma (gratis) bij te wonen. 

Ga terug