Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Project uitgelicht: Verduurzaamd Metropolitan

 

Middels een grootscheepse renovatie is het kantoorpand Metropolitan aan de Amsterdamse Zuidas van energielabel E naar A++ gegaan.

Heembouw renoveerde het kantoorpand van 10.000 m2 uit 1969 in opdracht van de Maatschap Metropolitan. Heembouw Architecten tekende voor het ontwerp van de renovatie, waarbij hoog werd ingezet op duurzaamheid. Zo werd New Horizon Urban Mining ingeschakeld voor het ontmantelen van met name het interieur. Urban Mining becijferde de bruikbare oogst op ruim 800 m1 kabelgoot, hang -en sluitwerk, hardhouten kozijnen, 380 m2 systeemwanden en een volledige glazenwassersinstallatie, en bijna 1.500 m2 bitumen die als grondstof kan dienen voor circulaire dakrollen.

Op verzoek van Welstand is de betonnen buitenbeplating van het gebouw als beeldbepalend element intact gelaten. Om tot een hoogwaardige schil te komen is de gevel van binnenuit voorzien van nieuwe isolatie, is zonwerend HR++-glas geplaatst in de bestaande kozijnen en is het dak geïsoleerd. Op de kopgevels zijn de raamstroken vergroot en voorzien van nieuwe kozijnen. De bestaande kozijnen in de langsgevels waren wit en zijn nu met folie donker gekleurd. Het pand is voorzien van nieuwe installaties met luchtwarmtepompen op het dak.

De renovatie ging in januari 2019 van start en het pand is in november opgeleverd. Met deze renovatie en het gunstige energielabel is Metropolitan klaar voor de toekomst.

Energiezuinig renoveren en circulair renoveren zijn thema’s die ook aan bod komen in het kennisprogramma van RENOVATIE 2020.

Ga terug