Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Bedrijfswagen voor de bouw nu ook elektrisch


Elektrisch rijden heeft de toekomst. De oude dieselbus heeft zijn langste tijd gehad. Vooral de Randstad ondervindt zware hinder van de uitstoot van oude bestelbussen op diesel. Steeds meer binnensteden sluiten dan ook de grens voor diesels die niet minstens voldoen aan Euro 4.

Voor bedrijfsbussen die ruimte bieden aan veel lading en die een aanhanger kunnen trekken, was elektrisch rijden tot nu toe echter niet mogelijk. Met de nieuwe full-electric Proace springt Toyota in dat gat. Het merk wil het met deze Proace aantrekkelijk maken om de oude dieselbus van de hand te doen en over te stappen naar elektrisch. De eerste elektrische bedrijfsbussen zijn zeer recent in Nederland gearriveerd en aan klanten uitgeleverd.

De Proace is er met een batterijpakket van 50 en 75 kWh, goed voor een bereik van 200 tot 330 kilometer (WLTP). Na 50 minuten snelladen is de accu weer vol. Na 30 minuten is dat al voor 80%.

Laad- en trekvermogen

Het laadvermogen bedraagt maximaal 1275 kg en het trekvermogen 1000 kg (geremd). Het accupakket is onder de vloer van de laadruimte geplaatst. Daardoor gaat er geen laadruimte verloren én ligt het zwaartepunt lager, wat de Proace een uitstekende stabiliteit geeft. De elektrische bedrijfsbus is er in diverse varianten, zoals Compact, Worker, Long Worker, dubbele cabine en truck.

Garantie

De Toyota Proace heeft een vanaf-prijs van 31.995 euro ex btw en is standaard uitgerust met onder meer airconditioning, cruise control en navigatie inclusief Apple Carplay. De overheid maakt elektrisch rijden extra aantrekkelijk middels subsidies. Toyota is overtuigd van de eigen kwaliteit en geeft daarom een unieke volledige garantie op het voertuig van 5 jaar en 200.000 kilometer en voor de batterij zelfs tot 15 jaar met een maximum van 1.000.000 kilometer. Dit wanneer de auto in onderhoud is bij de Toyota-dealer en tot 75% van de oorspronkelijke capaciteit. Deze garantie is voertuig-gebonden en is bij verkoop overdraagbaar.

Als vervolg op de Proace verwacht importeur Louwman & Parqui in het derde kwartaal van 2021 ook de kleinere Proace City Electric in Nederland te kunnen introduceren.

Ga terug