Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

Waterdorpel vervangt waterhol bij renovatie


Voor renovatie van balkons, galerijen, gevels en dergelijke heeft Betoro waterdorpels en waterspuwers ontwikkeld die het water van de gevel afhouden. Dit zijn prefab lichtgewicht epoxy-profielen die de functie van het oude waterhol overnemen en zelfs verbeteren.

Het waterhol onderaan betonnen elementen als balkons en galerijen is een kritisch onderdeel. Soms functioneert het niet, maar vaker nog is de betondekking op de wapening ter plaatse van het waterhol te gering. Daardoor ontstaat roest en springt het beton kapot. Bij renovaties is het waterhol dan ook een belangrijk aandachtspunt.

Epoxyhars

Betoro heeft hiervoor oplossingen ontwikkeld op basis van epoxyhars. Betoro produceert waterdorpels en waterspuwers die het water, vervuiling en zouten op een efficiënte manier van de gevel afhouden. De waterdorpel wordt bij renovatie eenvoudig onder de betonplaat bevestigd met een lijmkit nadat het bestaande waterhol dichtgezet is en het beton waar nodig gerepareerd is. De waterspuwer is een profiel dat aan de voorzijde van een betonplaat wordt verlijmd. Het is een schuin aflopend profiel dat het hemelwater, vervuiling, zuren en zouten van de gevel afhoudt. Hierdoor blijft het betonelement schoon en wordt deze niet aangetast, wat veel schoonmaakkosten bespaart. Zowel de waterdorpels als de spuwers zijn in verschillende modellen leverbaar.

Holplinten

Betoro produceert ook waterkerende elementen voor binnen, eveneens op basis van epoxyhars. Dit gaat om holplinten voor vloeistofdichte vloeren of voor kunstharsvloeren en dergelijke. De plintafdichting is hiermee gegarandeerd vloeistofdicht af te werken en geeft een veel strakker resultaat dan de plint handmatig in het werk op te zetten.

De oplossingen van Betoro zijn sterk, lichtgewicht en goed overschilderbaar. De standaard lengtes van 1 meter maken ze goed hanteerbaar. Betoro produceert de elementen in de eigen werkplaats. Door deze productiefaciliteiten is Betoro ook in staat om maatwerk te leveren.

Betoro is exposant op RENOVATIE 2021 en zal op de beurs de diverse renovatieproducten voor het voetlicht brengen.

Ga terug