Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

SL-combinatievloer vervangt houten vloer

 

De PS-combinatievloer met betonnen balken en EPS-vulelementen is al 40 jaar lang het basisproduct van Havebo uit Den Dolder. Om het aannemers zo gemakkelijk mogelijk te maken sloot Havebo bij de ontwikkeling van een product voor de renovatie van bestaande vloeren daar zo nauw mogelijk op aan. Dat resulteerde in de SL-combinatievloer. Hiermee is een bestaande vloer te vervangen zonder zaagwerk en met minimaal afval. 

“We wilden een product ontwikkelen dat herkenbaar is voor de aannemer. Die moet al zo veel weten en zo veel nieuwe ontwikkelingen volgen. Dat is nauwelijks bij te houden”, zegt Robert Rijswijk van Havebo. 

Stalen ligger met herkenbare vorm 

De SL-combinatievloer wijkt maar minimaal af van de bij iedereen bekende PS-combinatievloer. Enige verschil: de ligger. Die heeft de zelfde vorm maar is van staal in plaats van beton en weegt daardoor 5 kg/m1 in plaats van 33 kg/m1. En daarmee is de ligger hanteerbaar om via de (voor)deur naar binnen te transporteren, zoals bij renovaties in bestaande woningen nu eenmaal nodig is. 

Meer dan 90 liggerlengtes 

Uniek is dat Havebo deze ligger levert op meer dan 90 verschillende lengtes. “Dat betekent dat de aannemer altijd de juiste lengte kan bestellen en de liggers niet hoeft af te korten. Dat scheelt enorm veel tijd en afval en bespaart dus ook geld”, zegt Rijswijk. Die tijdsbesparing is ook een belangrijk argument voor opdrachtgevers zoals corporaties: De vloer is met deze werkwijze in principe binnen een dag te vervangen, zodat bewoners direct daarna hun woning weer in kunnen. 

Droge afwerking mogelijk 

De SL-combinatievloer is af te werken met een betonnen druklaag, maar kan ook droog en licht worden afgewerkt met een underlayment-beplating. “Met underlayment is het gewicht van de nieuwe vloer gelijk aan dat van de oude houten vloer, zodat de fundering dus niet extra belast wordt.” 

Bijzonder is dat Havebo voor de SL-combinatievloer zowel met betonnen druklaag als met underlayment-beplating hetzelfde EPS-vulelement gebruikt als voor de combinatievloer voor nieuwbouw. “Door te werken met hetzelfde EPS-vulelement kan de aannemer die op elk ander project hergebruiken als hij er een keer een overhoudt.” 

Toenemende vraag 

Havebo merkt dat de vraag naar renovatievloeren nog steeds toeneemt. De SL-combinatievloer is daarbij in opmars. “Vanwege het grote aantal liggerlengtes en het verwerkingsgemak vragen aannemers bij hun bouwmaterialenhandel ook specifiek om ‘de stalen ligger met de blauwe dop’.” 

Behalve de SL-combinatievloer levert Havebo ook een Cassettevloer 6.2 voor renovaties. Deze is uitgevoerd als sandwichpaneel, en heeft een hoge Rc-waarde (6,2) en een hoge luchtdichtheid. Deze is niet alleen toepasbaar in renovaties, maar past ook bij prefab ontwikkelingen zoals aanbouwunits of tijdelijke woonunits. 

Havebo is exposant op RENOVATIE 2020. 

Ga terug