Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

RTL Nieuws: gebreken in 80.000 huurwoningen

Zeker 80.000 sociale huurwoningen vertonen flinke gebreken, zo meldt RTL Nieuws na onderzoek op basis van onder meer cijfers van de Autoriteit woningcorporaties. De onderhoudsconditie van deze woningen is matig tot zeer slecht, waardoor snel onderhoud noodzakelijk zou zijn.

Lees meer...

Consument zoekt naar isolatie-oplossingen

Maandelijks voert de Nederlandse consument meer dan een kwart miljoen zoekopdrachten uit op het gebied van het isoleren van een ruimte. Circa 44% van het zoekvolume van soorten isolatie heeft betrekking op het huis/de woning. Op de tweede plaats staat de garage met een aandeel van 22,6 procent in het zoekvolume. Op de derde plaats vinden we de schuur.

Lees meer...

Tekort installateurs vertraagt verduurzaming

Het vinden van een installateur wordt steeds moeilijker, vooral in de grote steden. Inmiddels is 30 procent van de vacatures in de installatiesector onvervulbaar. Dat is hoger dan voor de corona-uitbraak en hoger dan in de bouwsector en industrie. Dit heeft tot gevolg dat de verduurzaming van woningen en andere gebouwen grote vertraging kan oplopen. Dit blijkt uit data van de arbeidsmarktindicator van ABN AMRO over de installatiesector.

Lees meer...

Ruim 1.3 miljard voor verduurzaming gebouwen

Het kabinet maakt ruim 1,3 miljard euro vrij voor de verduurzaming van woningen en gebouwen: ongeveer een half miljard voor een nationaal isolatieprogramma, een kwart miljard voor de toepassing van warmtepompen en een half miljard voor het verduurzamen van maatschappelijk vastgoed. Daarnaast worden gemeenten en energieregio’s financieel ondersteund bij de uitvoeringskosten van het Klimaatakkoord.

Lees meer...

BAM Wonen verduurzaamt circulair in Bussum

BAM Wonen heeft voor Amvest in Bussum 92 huurappartementen verduurzaamd. Vrijkomende materialen hebben zo veel mogelijk aangeboden voor hergebruik.

Lees meer...

Amsterdam herstelt historische winkelpuien

Met meer subsidie en minder regels wil Amsterdam eigenaren stimuleren om historische winkelpuien in hun volle glorie te herstellen.

Lees meer...

2 miljoen woningen rendabel te verduurzamen

Twee miljoen woningen zijn nu al betaalbaar te verduurzamen. De investeringen verdienen zich binnen 15 jaar terug en geven dus geen extra kosten.

Lees meer...

Steeds meer prefab voor renovatiemarkt

Prefabricage lijkt zich nog vooral te richten op nieuwbouw. Niettemin maakt ook de renovatiemarkt de stap naar prefab, liefst in handzame elementen.

Lees meer...

Vakbeurs: Alles over de energietransitie

De energietransitie is een belangrijk thema op de Vakbeurs Energie, zowel in het kennisprogramma als in het aanbod van de exposanten.

Lees meer...

Project in uitvoering: historisch Wijkje 77

De Alliantie en BAM Wonen starten met de verduurzaming van de 61 historische sociale huurwoningen in Wijkje 77 (Berg Zuid) in Amersfoort. Het project is in nauwe samenwerking met de bewoners vormgegeven. De werkzaamheden starten eind augustus. De oplevering staat gepland voor begin 2022.

Lees meer...