Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

Meer dan helft kantoren nog geen label C

Over anderhalf jaar, 1 januari 2023, moeten kantoren minimaal energielabel C hebben. Meer dan de helft voldoet echter nog niet aan deze verplichting. Waar in de afgelopen jaren een constante groei in het aandeel groene energielabels te zien was, is deze groei in het afgelopen half jaar afgezwakt. Met nog anderhalf jaar te gaan, is dit geen gunstige ontwikkeling, stelt RVO.

Lees meer...

Eigen Huis: pas op voor stapeling maatregelen

Pas op voor een onoverzichtelijke stapeling aan verduurzamingsmaatregelen voor woningen en huiseigenaren, waarschuwt Vereniging Eigen Huis. Dit naar aanleiding van de ambitieuze extra verduurzamingsmaatregelen die de Europese Commissie onlangs presenteerde in het ‘Fit for 55’-pakket dat bij de Green Deal hoort.

Lees meer...

Financiële wegwijzer maatschappelijk vastgoed

RVO heeft een nieuwe Wegwijzer beschikbaar die helpt bij de financiering van de verduurzaming van (klein) maatschappelijk vastgoed. De informatie in de financiële wegwijzer is concreet toegespitst op dit vastgoed.

 

Lees meer...

Saint-Gobain Projects wil beter renoveren

Saint-Gobain Projects ontwikkelt modulaire verbeterscenario’s voor renovatie en transformatie, met optimale prestaties op het gebied van welzijn, duurzaamheid en efficiëntie. Het bundelt daarbij onder meer alle kennis die aanwezig is binnen de diverse Saint-Gobain bedrijven.

Lees meer...

Krapte op elektriciteitsnet raakt iedereen

Het elektriciteitsnet in Nederland loopt de komende jaren steeds meer plekken tegen zijn grenzen aan. Dit speelt inmiddels in alle provincies.

Lees meer...

Project in uitvoering: label A Jolandaflat

Voor woningcorporatie Vidomes is Heembouw in juni 2021 gestart met onderhoud en verduurzaming van 90 woningen aan de Louis Davidsstraat in Rijswijk. Het complex is begin jaren 60 gebouwd. Het woongebouw Jolandaflat krijgt een nieuwe uitstraling en alle woningen worden voorzien van nieuwe keukens en badkamers. Na de werkzaamheden hebben alle woningen een energielabel A.

Lees meer...

8 miljard uitgegeven aan verduurzamen woning

Nederlanders hebben in 2020 ruim 8,1 miljard euro besteed aan het verduurzamen van hun woning. Dit betrof vooral isolatie en verwarming. Dit blijkt uit Duurzaam Wonen, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder 4.000 Nederlanders.

Lees meer...

Bedrijfsleven investeert in energiebesparing

Ondanks Covid-19 hebben Nederlandse bedrijven in 2020 samen voor ruim 1,7 miljard euro aan investeringen in energiezuinige maatregelen gemeld. Dit blijkt uit het jaarbericht 2020 van de Energie-investeringsaftrek (EIA).

Lees meer...

Woningen te langzaam klimaatbestendig

Voor veel Nederlanders is onduidelijk hoe zij hun huis kunnen aanpassen aan hitte en wateroverlast en bij wie zij moeten aankloppen. “Meer informatie en coördinatie zijn nodig, anders komt het er niet van”, zegt Michiel Delfos, directeur Schade en Inkomen bij Achmea, naar aanleiding van een eigen jaarlijks onderzoek.

Lees meer...

Project: circulaire aanpak blauw-groen dak

Bij de aanleg van een nieuw blauw-groen dak bij sociale huurwoningen aan het J.F. Berghoefplantsoen in Amsterdam gaan dakspecialist Consolidated en leverancier Derbigum in samenwerking met woningcorporatie Stadgenoot de oude dakbanen recyclen en verwerken tot een nieuwe grondstof: Derbitumen.

Lees meer...