Bel ons voor info 0294 - 74 50 70

Nieuws

GRATIS toegang
voor professionals:
nog dagen
Registreer HIER!
sluiten X

NIEUWS UIT DE SECTOR EN OVER DE BEURS

Ons nieuws af en toe in uw mailbox? Klik hier voor inschrijving!

PV kan mooie en waardevolle toevoeging zijn

PV is niet alleen functioneel, maar kan ook mooi zijn en een waardevolle toevoeging vormen voor een gebouw. Dat vereist wel een integrale aanpak, zo zegt BIPV Nederland.

Lees meer...

Project uitgelicht: Limburgs Museum Venlo

Het Limburgs Museum in Venlo start met een meerjarige verbouwing. Daarbij gaat het oudste nog bewaard gebleven tankstation weer open voor publiek.

Lees meer...

Transformatie vergt extra aandacht voor vloer

Transformatie van gebouwen is een belangrijk thema in vooral stedelijke gebieden. Dat vraagt om goede (contact)geluidisolatie, met name in de vloeren.

Lees meer...

Convenant voor Verduurzamen van koopwoningen

Partijen die een rol spelen bij de aankoop van een woning hebben afspraken gemaakt om verduurzaming actief onder de aandacht te brengen van de kopers.

Lees meer...

Best Practice: flatrenovatie Inside Out

Inside Out heeft in Utrecht een tienlaagse flat van Bo-Ex energieleverend gemaakt. Techniek is zo veel mogelijk in de nieuwe gevelelementen geplaatst.

Lees meer...

Corporatiesector nadert gemiddelde van label B

De corporatiesector is dicht bij het behalen van de eigen doelstelling: gemiddeld label B in 2021. Dit blijkt uit het benchmarkonderzoek van Aedes.

Lees meer...

Terugkijken: webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’

Afgelopen dinsdag, 26 januari, organiseerde 54events vanuit platform RENOVATIE het webinar ‘Via gebouwschilrenovatie naar NOM?’. Terugkijken en antwoorden op de kijkersvragen na de klik!

Lees meer...

Project uitgelicht: wonen in gemeentehuis

Met de overdracht van de laatste 93 woningen is de transformatie van kantoorpand Meander naar wooncomplex MeanderPark in Nieuwegein afgerond.

Lees meer...

Kwart kerkgebouwen heeft een nieuwe functie

Eén op de vier gebedshuizen wordt niet meer gebruikt voor religieuze doeleinden, blijkt uit onderzoek van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

Lees meer...

Subsidie voor betere ventilatie in scholen

De overheid stelt bijna 100 miljoen euro beschikbaar om het binnenklimaat van scholen te verbeteren. De subsidie behelst bouw- en installatiekosten.

Lees meer...